pabletto79 31.08.2011 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Witam! Dla ciekawskich postępów w budowie jz, wrzucam trochę zdjęć z budowy. Dom buduję sam, lekko nie jest, ale jakoś do góry się pnie. Pozdrawiam wszystkich budujących. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaziuta2 01.09.2011 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 I ja dołączam kilka zdjęć. Dach jest gotowy. Kolor blachy jest ciemniejszy, musi ją tylko umyć deszcz W tym roku wstawimy jeszcze okna i to będzie ostatnia ze znaczących prac na naszej budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aDw 02.09.2011 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2011 Rutrad - Ja jestem z Turku ale sso dopiero w grudniu pabletto79 - Wiem co czujesz , też buduje sam. Życze checi i samozaparcia ! Kaziuta2 - Dach bez kombinacji jak u Sławka prezentuje sie o niebo lepiej ! kamień spadł mi z serca dzieki tym zdjęciom Pozdrawiam wszystkim budujacych Jesienna zadume Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaziuta2 02.09.2011 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2011 Nie jest idealnie zgodny z tym w projekcie. Wymagania urzędu zmusiły nas do zmiany jego kąta z 25 na 28 stopni. ...ale i tak mi się podoba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelekk80 06.09.2011 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 A ja mam w planie zagospodarowania przestrzennego kąt nachylenia dachu 35 stopni i zastanawiam się jak to b wyglądało jakby kąt podnieść o 10 stopni od oryginalnego projektu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiulek 09.09.2011 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 (edytowane) Witam serdecznie! Czy ktoś ma może chwilkę wolnego i mógłby podesłać mi skan rysunku z wymiarami poszczególnych ścian i pomieszczeń? Byłabym wdzięczna [email protected] ps. Wasze domki prezentują się na zdjęciach jeszcze lepiej niż rysunki projektowe! Zdecydowanie jest to mój faworyt Edytowane 9 Września 2011 przez jasiulek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiulek 11.09.2011 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2011 Mam jeszcze pytanie dotyczące stropu. Czy w projekcie jest on drewniany czy betonowy? I czy jest w ogóle możliwa zamiana jednego na drugi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaziuta2 11.09.2011 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2011 Strop w projekcie jest drewniany. Na pewno istnieje możliwość zmiany stropu na betonowy, ale pociągnie to za sobą kolejne zmiany w projekcie - np w fundamentach, które ten strop będą dźwigać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanbosch 12.09.2011 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2011 Witam chciałbym zadać pytanie wszystkim budującym J.Z. dlaczego beton komórkowy a nie ceramika?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aDw 14.09.2011 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2011 ja buduje z ceramiki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robin1976 16.09.2011 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2011 WitamJakie macie koszty budowy.Czy zostawiacie stop drewniany czy dajecie np terrive.Jak szerokość garażu, nie za wąski ? Oglądałem słoneczną polanę, fajny ale mniejsze pokoje tu wygląda to lepiej, poz tym bardzo podobnie.Buduje ktoś w okolicy Częstochowy-Zawiercia?Z chęcią bym zobaczył tę perełkę w realu.Jeszcze jedno jaka wysokość pomieszczeń bo w polanie aż 287 cm i wydaje mi się ż to trochę za dużo. Pozdrawiam Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pabletto79 18.09.2011 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2011 Witam chciałbym zadać pytanie wszystkim budującym J.Z. dlaczego beton komórkowy a nie ceramika?? Witam! Ja buduje z betonu komórkowego H+H TLMB. Jest to bardzo dobry budulec, który ma też bardzo dobre parametry techniczne. Cały dom buduję sam, a ten bloczek kładzie się na klej, są w tym systemie gotowe nadproża systemowe, więc tak jak dla mnie jest rewelacyjnym budulcem do stawiania domu jak dla laika. Polecam i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiulek 21.09.2011 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2011 Dzięki za odpowiedź odnośnie stropu, dopiero potem dostrzegłam, że na stronie Muratora jest to napisane PS. Czy mogę ponownie poprosić o skan projektu rozmieszczenia poszczególnych pomieszczeń z wymiarami? Będę wdzięczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanbosch 21.09.2011 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2011 ja buduje z ceramiki I mógłbym zapytać jak wychodzisz z kosztem budowy z ceramiki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aDw 21.09.2011 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2011 porotherm 25 nośne+działówki coś ponad 12 tys mnie wyszedł rok temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz1165 25.09.2011 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2011 Witam Ja również od wiosny w przyszłym roku zamierzam budować M93 lustrzane odbicie. W projekcie nie przeprowadziłem większych zmian poza stropem który będzie sały lany. Ściany zewnętrzne, nośne oraz działowe zamierzam wykonać z suporex H+H na zaprawę tradycyjną a na zewnątrz dam styropian 15cm. Po zdjęciach widzę, że stosujesz podobną metodę. Czy możesz mi podać ilości materiałów, które do tej pory zastosowano podczas budowy Twojego domku?[ATTACH=CONFIG]54899[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]54900[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]54901[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]54902[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]54903[/ATTACH] Mamy ściany konstrukcyjne, zalany wieniec, beton na podłodze. Przymierzamy się do więźby dachowej i dachu. Potem ścianki działowe i kominy. Chwilowo pauzujemy. Wyszło na to, że z wyjątkiem drzwi balkonowych w miejsce okna w salonie, niczego nie zmieniamy w projekcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rutrad 17.10.2011 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 Witam WszystkichJestem juz zdecydowanyna JZ, chciałbym załatwić formalności przez zimę, ale mam mały problem bo wzdłuż mojej działki biegnie linia energetyczna i na poprzedni projekt (już kupiony) nie dostałem pozwolenia, dlatego prosiłbym któregoś z forumowiczów o przesłanie na e-maila niezbędnych danych dot. projektu, chodzi mi o dane dokładne wymiary, wdzięczny będę również za rzeczywiste koszty budowy poszczególnych etapów budowy.Pozdrawiam serdecznie i z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aDw 01.11.2011 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 Rutrad podaj maila to Ci wyśle. U mnie wylaliśmy własnie płyte fundamentową odizolowaną od guntu 20 cm EPS 200 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin2274 09.11.2011 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 Witam Was serdecznie,Właśnie dołączam do forum, bo 3 dni temu odnalazłem ten projekt i bardzo mi się spodobał. Wcześniej myślałem o Z24 ale nie było tak dobrego przejścia z garażu do domu. Dodatkowo w Z24, betonowe belki wystawały poniżej płyt GK i psuły widok salonu. mam prośbę szczególnie do Kaziuta2 o przesłanie np na maila [email protected] zdjęć ze środka jak w tym domu wyglądają belki stropowe i ewentalnie podciągi betonowe. Z góry dziekuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaziuta2 19.11.2011 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2011 Jeśli ktoś potrzebowałby informacji dotyczących np. ilości zużytych materiałów budowlanych proszę o maila ([email protected]). Spisaliśmy je, ale sporo tego, żeby wrzucać na forum. Łatwiej będzie przesłać info z odpowiedzią na konkretne pytanie zainteresowanej osobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts