sawczuk27 23.07.2012 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 i ostatnie pare fotek:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sawczuk27 23.07.2012 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 jednak opisywac nie bede jeśli ktos bedzie miał pytania odpowiem:) pozdrawiam wszystkie zadumki:) ps.czy ktos ma wybudowaną zadumę w zachodniopomorskim lub lubuskim? pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaziuta2 26.07.2012 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2012 Rooobi wrażenie (Ps. a nikt nie miał wątpliwości w kwestii ściany konstrukcyjnej pomiędzy kuchnią i salonem?) ...gdyby nie to, że u nas już wytynkowane, też chciałabym ją przebudować nieco, tak, żeby meble zmieścić po prawej stronie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaziuta2 29.07.2012 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2012 ...a tak na marginesie... Mając na uwadze kłopoty, jakie mamy z założeniem instalacji zastanawiam się, czy nie za różowo na tym forum i czy tylko my mamy wyjątkowy niefart do ekip wykonawców... Jedni nie przyszli, drudzy nie umieli... Szukamy trzeciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ejdiaj 29.07.2012 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2012 Witaj a z jaką instalacją macie problem?Mamy już zaadoptowany projekt + szambo + wlz energetyczny+ charakterystykę energetyczną i o pinię geotechniczną. Jutro składam wniosek o pozwolenie na budowę. Szukamy ekipy do fundamentów i chcą 5-6tyś za robotę. Ile Was kosztowały fundamenty?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaziuta2 30.07.2012 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2012 Myślę, że spotkało nas to, co na budowie niestety się zdarza. Mamy zarówno piec węglowy jak i piec gazowy, trochę podłogówki i trzeba było to wszystko ogarnąć. Pierwszy wykonawca mówi, że przyjdzie w poniedziałek, potem przekłada na środę, nie odbiera telefonów, w piątek tez czekanie na próżno i tak ... pięć tygodni. Drugi, zdawałoby się wybawienie, mówi, że wszystko zrobi i dopiero przypadek sprawia, że jego brak wiedzy zostaje zdemaskowany Na szczęście człowiek, który oglądał dziś naszą instalację C.O. i C.W.U. pocieszył nas, że można ją jeszcze poprawić. Uffff! Trudno określić ile kosztowały same fundamenty, bo robociznę murarz policzył nam po całości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smalzmanki 05.08.2012 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2012 Ja juz na etapie wylewek, z garazu zrobilismy pokoj, podniesismy gore - beda tam dwa pokoje i lazienka - 40 m2, zrezygnowalismy ze spizarni. Teraz glowie sie nad kolorem elewacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kowalka 06.08.2012 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2012 Witam.A o ile podniesliscie gore.My tez chcielismy tak zrobic ale projektant nam odradzil twierdzac ze budynek straci na wygladzie.Bardzo poprosze o pare fotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aland 07.08.2012 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 Witam, Dołączam do grona budujących Jesteśmy już na etapie ścian, za chwilę wieniec i dach. Również usunęliśmy z domu garaż na rzecz garderoby i pralni/suszarni. Nie podnosimy ścian i nie robimy nic na górze. Dołączę następnym razem kilka bieżących fotek. Do Ejdaj - ja płaciłem za fundamenty i ściany fundamentowe dokładnie 6 tys. za robociznę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ejdiaj 07.08.2012 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 (edytowane) Witaj w Naszym skromnym gronie Dzięki za odpowiedź odnośnie robocizny za fundamenty, a jak myślisz dam radę zmieścić się w 20000 za stan zero?? P.S. Czekamy na fotki... Edytowane 7 Sierpnia 2012 przez ejdiaj pośpiech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciryba 10.08.2012 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2012 Witam . Przedstawiam parę fotek z 3 i 4 etapu mojej budowy. Mury są już zakończone. Koszt do tego etapu materiały + robocizna to 62.350 PLN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kowalka 11.08.2012 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2012 Super.Niech sie mury pną do góry!Może się mylę ale wydaje mi się że powiększyłeś okno w kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dariusz_79 12.08.2012 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2012 Cześć, mam do Ciebie pytanie. Na jaką kwotę końcową (pod klucz) wycenisz robociznę + materiały Pozdrawiam Witam . Przedstawiam parę fotek z 3 i 4 etapu mojej budowy. Mury są już zakończone. Koszt do tego etapu materiały + robocizna to 62.350 PLN[ATTACH=CONFIG]130406[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]130407[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]130408[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]130409[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciryba 12.08.2012 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2012 Super.Niech sie mury pną do góry!Może się mylę ale wydaje mi się że powiększyłeś okno w kuchni. Witam Tak okno zostało powiększone. Kosztem spiżarni. Nie mam okna w spiżarni. Chciałem większą kuchnię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciryba 12.08.2012 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2012 Nie podliczałem całości projektu. Mogę jeszcze dodać, że strop z terrivy to ok 22.000. Dach 50.000. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ejdiaj 13.08.2012 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2012 My planujemy wprowadzić się za 300 tys, ciekawe czy się uda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aland 14.08.2012 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 Dołączam kilka zdjęć. Mury już praktycznie na ukończeniu. Tak jak pisałem wcześniej zrezygnowaliśmy z garażu, w to miejsce pokój (garderoba) i pralnia. Okno w salonie powiększone, a zmniejszone to w najmniejszym pokoju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawciunio 14.08.2012 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 Do macirybaJestem także na etapie fundamentów i u mnie szerokość komina w kuchni wynosi 64cm. U ciebie wydaje się, że jest węższy dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aland 15.08.2012 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2012 Ejdiaj koszty samych materiałów do poziomu zero to 26 tys. + 9 tys. robocizna. Tak jest w moim przypadku. To już łącznie z chudziakiem i hydrauliką w środku. Zszedłbym około 5-6 tys. niżej, ale z uwagi na różnice poziomów działki musiałem kupić dużo więcej betonitów i poszła ogromna góra piachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ejdiaj 15.08.2012 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2012 Ejdiaj koszty samych materiałów do poziomu zero to 26 tys. + 9 tys. robocizna. Tak jest w moim przypadku. To już łącznie z chudziakiem i hydrauliką w środku. Zszedłbym około 5-6 tys. niżej, ale z uwagi na różnice poziomów działki musiałem kupić dużo więcej betonitów i poszła ogromna góra piachu. A zapytam ile warstw bloczków poszło Ci na fundamenty? ja planuje dać 7-8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts