aland 16.08.2012 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 Na ściany fundamentowe u mnie wyszło 11 warstw bloczków. Ale powodem jest właśnie duża różnica poziomów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ejdiaj 16.08.2012 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 Na ściany fundamentowe u mnie wyszło 11 warstw bloczków. Ale powodem jest właśnie duża różnica poziomów. I dlatego takie duże koszty poziomu zero. U nas jest 95 mb ław ponieważ mamy poszerzony budynek o 40 cm od strony garażu. Jak przeliczyłem to na jedną warstwę potrzebne jest 316 bloczków betonowych, czyli w sumie potrzebne będzie ok 2500. A teraz najważniejsza informacja: w poniedziałek odbieram Pozwolenie na budowę :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ejdiaj 23.08.2012 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 Mam pytanie do Wszystkich...Gdzie planujecie lub gdzie macie zainstalowaną pralkę?? Czy spotkał się ktoś z pralką w kotłowni? Macie jakieś doświadczenia jak to wygląda "w praniu"??Adrian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaziuta2 24.08.2012 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2012 Ja będę mieć pralkę w spiżarce. Podobnie jak zamrażarkę. Mopa, szczoty i takie tam... A do samego sufitu półki. Taki w sumie schowek gospodarczy + graciarnia, a nie spiżarka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ejdiaj 24.08.2012 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2012 Ja będę mieć pralkę w spiżarce. Podobnie jak zamrażarkę. Mopa, szczoty i takie tam... A do samego sufitu półki. Taki w sumie schowek gospodarczy + graciarnia, a nie spiżarka... My zrezygnowaliśmy ze spiżarki = duża kuchnia, planujemy w zabudowie meblowej przystosować słupek do przechowania suchych pokarmów. Zamrażarki nie planujemy, a co do mopa itp to jeszcze nie wymyśliliśmy A jak inni widzą moją propozycję?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kowalka 25.08.2012 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2012 My ze spiżarni też zrezygnowaliśmy ale tak czy inaczej mamy powiększoną łazienkę wiec pralka spokojnie się zmieści.Co do pomysłu ustawienia pralki w kotlowni to pewnie zależy to od rodzaju ogrzewania,my planujemy na ekogroszek,wiec to raczej niemożliwe żeby była tam pralka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ejdiaj 31.08.2012 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2012 Witajcie Nareszcie po 7-miu miesiącach mamy Pozwolenie Na Budowę!! Kierownik robót i wykonawca już dograni, jeszcze tylko dziennik budowy kosmetyka na działce i ok 11 września rozpoczynamy prace ziemne A jak Wasze budowy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ejdiaj 09.09.2012 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2012 Witajcie,Proszę Was o podanie odległości między filarami przy wejściu do budynku (od krawędzi do krawędzi)Dziękuje i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ejdiaj 16.09.2012 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2012 chyba już sam zostałem na forum w tym temacie..... w poniedziałek przychodzą geodeci a we wtorek zaczynamy prace ziemne WRESZCIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaziuta2 17.09.2012 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2012 Nie zostałeś sam Ejdaj. my czekamy do listopada na ekipę, która zabierze się za wykańczanie wnętrz. Zaglądam tu często, z nadzieją, że ktoś się odezwie, albo zamieści zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aDw 17.09.2012 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2012 Witam Robił ktoś z was strop drewniany ? Macie może jakieś zdjecią z etapów wieńców i podciągów ? Byłbym niezwykle wdzięczny ejdiaj jutro Ci odpowiem o odległość między słupami , fakt nie ma w projekcie wymiaru podanego bezpośrednio ale jest kilka innych danych na podstawie których można tą odległość wyliczyć. Sam bynajmniej tak robiłem. Mam dopiero stopy zalane a słupy i wieńce wylewa w sobote. Jak narazie wszystko "tymi ręcami" (nie mam nic wspólnego z budowlanką ) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ejdiaj 20.09.2012 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 Nadszedł ten czas W poniedziałek geodeci wytyczyli budynek a we wtorek zostały wykopane, zazbrojone i zalane betonem ławy fundamentowe. Teraz beton spokojnie "dochodzi" a na poniedziałek zakładamy rozpoczęcie murowania ścian z bloczka Niebawem kolejne wpisy a może nawet zdjęcia Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kowalka 26.09.2012 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2012 Witam.Ja też bardzo często tu zaglądam w nadziei zabaczenia zdjęć i poczytania o Waszych poczynaniach.My jesteśmy na etapie grodzenia naszej działeczki,siatka kupiona,słupki kupione,tylko zakasać rękawy i do dzieła,postawimy jeszcze w tym roku garaż blaszany z wiatą.Fundamenty mamy w planach na przyszły rok.Nie mamy kredytu więc budowa naszego domu troszkę potrwa.Wszystko też będziemy robić sami:yes:Mam pytanie do aDw,pisałeś kiedyś,że jesteś z Turku,my jesteśmy z Uniejowa moze byłaby możliwość zobaczenia Twojej budowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aDw 29.09.2012 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2012 Jak tylko dach bedzie zrobiony dam znać. Na dniach narodziło mi sie dzieciątko i narazie jestem strasznie zalatany i nie mam czasu na budowe. W tygodniu zalewamy wieńce , wiec za jakiś miesiąc dach bedzie gotowy. Podrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kowalka 29.09.2012 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2012 Dziękuję za odpowiedz.Gratulacje,narodziny dzieciątka to ogromne wydarzenie i wielka radość a wiem coś o tym bo moje szkraby mają jedno 8 miesięcy a drugie 2 latka.Pozdrowienia dla mamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ejdiaj 30.09.2012 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2012 Przez dwa ostatnie tygodnie trochę się zmieniło na naszej działce http://images49.fotosik.pl/1630/4fa5f141a0e225d9med.jpg geodeci http://images39.fotosik.pl/1770/8c16ed1744903104med.jpg wytyczony budynek http://images49.fotosik.pl/1630/e0e1db422db67531med.jpg "pierwsza łycha" http://images41.fotosik.pl/1773/1e86424635097353med.jpg wykopane ławy http://images41.fotosik.pl/1773/47e0f7b25659d6cemed.jpg zbrojenie http://images44.fotosik.pl/426/4748809586e21bf0med.jpg zalewanie betonem http://images42.fotosik.pl/599/d02b4f0a1f6da373med.jpg daaleko było, ale dali rade http://images44.fotosik.pl/426/f9e957c2fa20662dmed.jpg "wejście" Ściany fundamentowe są już wymurowane, wyizolowane, ocieplone i zabezpieczone folią kubełkową (zdjęcia następnym razem). Teraz muszę uporać się ziemią po wykopach. obsypać dookoła i wyrównać między ścianami. Dopiero okaże się ile brakuje piachu. Zagęszczę i zostawiam na zimę. Mogę powiedzieć, że zbliżam się do zakończenia prac w tym roku. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kowalka 05.10.2012 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2012 Ale fajnie!Dzięki za zdjęcia a możesz jeszcze dać znać ile Cię to kosztowało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ejdiaj 08.10.2012 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 Ale fajnie!Dzięki za zdjęcia a możesz jeszcze dać znać ile Cię to kosztowało. Do obecnego stanu, czyli ocieplone ściany fundamentowe 25000, do zrobienia pozostaje zasypanie, kanalizacja i chudy beton Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ejdiaj 12.10.2012 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2012 Nie ma tu nikogo?? Do tych co mieszkają: Co byście zmienili budując jeszcze raz?Do tych co budują: Jak tam Wasze budowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaziuta2 12.10.2012 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2012 U nas nadal nic. Czekamy i na podłączenie gazu i na wykończenie. DOŁĄCZAM SIĘ DO PYTANIA POPRZEDNIKA! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts