ejdiaj 12.10.2012 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2012 (edytowane) U nas nadal nic. Czekamy i na podłączenie gazu i na wykończenie. DOŁĄCZAM SIĘ DO PYTANIA POPRZEDNIKA! Najgorsze jest to czekanie Zapytam jeszcze - Dużo zmian wprowadziliście? Gdzie umiejscowiłaś pralkę? Edytowane 12 Października 2012 przez ejdiaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaziuta2 14.10.2012 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2012 Czas jest względny. Długi czas oczekiwania mija zaskakująco szybko Będziemy mieli pralkę, zamrażarkę i składzik gospodarczy w spiżarce. Wszystkie "babskie zabawki" w kupie. W łazience w miejsce pralki wstawiłam bidet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ejdiaj 17.10.2012 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2012 My mamy mały dylemat co do pralki. W łazience w jej miejsce chcemy prysznic, a co do kotłowni to w większości znajomi odradzają. Także najprawdopodobniej wyląduje w kuchni (i tak bedzie większa o spiżarke). Co do tych wszskich "babskich zabawek" jak no nazwałaś to nie mamy jeszcze pomysłu gdzie sie z tym podziać. Nie wiem jeszcze na ile garaż będzie przydatny dla samochodu (nie potrafię sobie wyobrazić jego docelowych gabarytów (na etapie fundamentów). A jak Ty oceniasz wielkość garażu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaziuta2 18.10.2012 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 Wielkość garażu? ...hmmm... jeszcze nie przymierzyliśmy do niego samochodu tj nie wjechaliśmy do niego. Trzeba pytać innych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcus123 21.10.2012 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2012 Cześć wszystkim. Przyglądam się temu forum od dawna i dzisiaj postanowiłem się przyłączyć. Jesienną Zadumę kupiłem w maju tego roku i dopiero teraz mam pozwolenie na budowę. Trochę to trwało - Polska z bliska. Budowę zaczynam na wiosnę (marzec-kwiecień). Mam do was pytanko. Nie wiecie co się zmieniło w projekcie, bo ja mam pow. użytkową 116m, a od niedawna na stronie muratora jest 107?Pozdrawiam. Jestem z Konina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ejdiaj 22.10.2012 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2012 Nie wiecie co się zmieniło w projekcie, bo ja mam pow. użytkową 116m, a od niedawna na stronie muratora jest 107? Pozdrawiam. Jestem z Konina. Witaj kolego, Obecnie murator podaje powierzchnię użytkową jako tą tylko do mieszkania. Dlatego 107m2 jest wynikiem odjęcia powierzchni kotłowni od całości 116m2. Tak dla porównania u mnie będzie 113 bez kotłowni i garażu Niby mała zmiana a metrów przybywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin2274 23.10.2012 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2012 Witam, My też będziemy mieli prysznic w miejscu na pralkę, a nią przenieśliśmy do powiększonego WC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ejdiaj 25.10.2012 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2012 Witam, My też będziemy mieli prysznic w miejscu na pralkę, a nią przenieśliśmy do powiększonego WC A czym chcecie ogrzewać dom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin2274 26.10.2012 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2012 A czym chcecie ogrzewać dom? Przygotowałem się i na gaz i na paliwo stałe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin2274 26.10.2012 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2012 a jaka zrobiliście wysokość pomieszczeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ejdiaj 27.10.2012 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2012 a jaka zrobiliście wysokość pomieszczeń My chcemy zrobić 2,70 ( chyba nie będzie za dużo), natomiast garaż i kotłownia będą trochę niżej (tam może wyjść coś koło 2,90-2,95) Wrócę jeszcze do ogrzewania: pisząc o paliwie stałym masz na myśli piec na węgiel i drzewo, czy rozważasz eko lub pelet?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciryba 28.10.2012 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 Witam wszystkich. I kolejne etapy budowy już się realizują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciryba 28.10.2012 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 Jeszcze parę zdjęć do dachu. Oczywiście jak ktoś chce znać koszty wykonania stropu z terrivy oraz dachu to zapraszam do korespondencji na maila [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aDw 28.10.2012 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 maciryba pytanko W przednich słupach były montowane kotwy do murłaty ? Bo ich nie zrobiłem ( nie ma ich w projekcie ). Ale teraz zastanawiam się czy to nie błąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciryba 08.11.2012 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 maciryba pytanko W przednich słupach były montowane kotwy do murłaty ? Bo ich nie zrobiłem ( nie ma ich w projekcie ). Ale teraz zastanawiam się czy to nie błąd Witam W przednich słupach są kotwy. Ja mam je w projekcie. W projekcie są to słupy SL-2. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ejdiaj 12.11.2012 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2012 Dobrze dobrze, że słupy są zakotwione. Jestem po wykonaniu fundamentów i dodatkowo połączyłem te filary od dołu z ławą i fundamentem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ejdiaj 20.11.2012 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 Mam do Was pytanie.Na jaką wysokość zrobiliście lub chcecie zrobić podmurówkę/cokolik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciryba 25.11.2012 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2012 Witam Koniec pracy na ten rok. Tak to wygląda u mnie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ejdiaj 08.12.2012 23:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2012 Bardzo ciekawie wyglądają te rzeźbione krokwy oraz belki i dechy przy tarasie. A powiedz mi od której strony masz komin od kominka, że go tak "wyciągnąłeś"? Mam jeszcze pytanie robił ktoś drewniany strop?? Ja coraz bardziej się nad tym zastanawiam. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin2274 10.12.2012 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2012 Ja mam drewniany strop i wiem że nie tylko ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts