Kaziuta2 10.12.2012 23:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2012 My tez mamy drewniany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ejdiaj 11.12.2012 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2012 A możecie mi coś więcej powiedzieć? Koszt, ilość materiału, jekiej grubości belki ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin2274 12.12.2012 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 Co do kosztów to jeszcze do końca nie mogę powiedzieć. Bo właśnie robią mi ocieplenie.Co do materiałów to belki są grubości 16 cm ja dałem 2 * 15 cz wełny i deskowanie od strony poddasza.Koleżanka Kaziuta2 pewnie powie Ci więcej bo są bardziej zaawansowani Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aDw 13.12.2012 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 Belki stropowe kosztowały mnie jakieś 1600 zł , nadciągi 2 koło 1000 na oko dojdą jeszcze regipsy na stelażu koło 4000 Ocieplenia nie ma nic do tego , bo przypadku każdego stropu należy je zrobić. Ja buduje energooszczędny dom , i bede dawał około 0,5 m wełny w granulacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaziuta2 13.12.2012 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 A jak jest u nas, napiszemy w weekend. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciryba 14.12.2012 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 Komin od kominka mam po prawej stronie. Ten widoczny. Jest on wydłużony o ok 60 mm. Tak żeby wystawał nad kalenicę dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaziuta2 16.12.2012 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 Nasze belki mają 14cm, wełna grubość 25cm. Poddasze (podłoga na suficie) wyłożone jest płytami MPF (12mm) na odeskowaniu. Płyty MPF mają podobne parametry do OSB, ale koszt jest mniejszy. Jeszcze nie mamy skończonego sufitu. Robione mamy stelaże pod karton gips. Profile, ocieplenie 10cm i położenie karton gipsu pan, na dzień dobry, wycenił na 90zł/m z materiałami. A podłoga na stropie z ociepleniem wełną 15cm i odeskowaniem - robocizna i materiały ok. 6tyś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kowalka 16.12.2012 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 Witajcie Maciryba bardzo dziękuję za kolejne koszty budowy,na wiosnę bierzemy się za fundamenty,narazie mamy tylko działeczkę ale już ogrodzoną,w listopadzie posadziłam nawet drzewka owocowe.Byle do wiosny: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafael404 19.12.2012 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2012 Witam wszystkich budujących ja mam trochę budowy za sobą. Nie bardzo mam czas ale, może komuś coś podpowiem. Mieszkam niedaleko kaziuty i byłem widzialem bardzo mi pomogły mi niektóre pomysły jej Męża pozdrawiam, budowę zaczolem w kwietniu dokładnie dwie budowy i dobry plan i pogoda pozwoli mi na zakończenie prac w przyzwoitym terminie dodaje foty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafael404 19.12.2012 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2012 nie wiem czemu ale pokazuję tylko 5 fotek reszta teraz a jutro zrobie nowe bo jest już elewacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ejdiaj 24.12.2012 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2012 Wszystkim Wam życze Zdrowych i Wesołych Świąt Bożego Narodzenia.Szczęścia i radości w rodzinnym gronie.Żeby nasze domy czym prędzej staneły w pełnej swej okazałości jak najmniejszą nasza trwogą Wszystkiego co dobre życzy Adrian z rodziną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kowalka 25.12.2012 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2012 Dziękuję w imieniu własnym i również życzę Wszystkim zdrowych i pogodnych Swiat Bożego Narodzenia oraz dużo sił na nadchodzacy Nowy Rok,by moc sprostac tak ważnemu celowi życiowemu jakim jest budowa wlasnego,wymarzonego domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcus123 07.01.2013 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 cześć Wam, mam pytanie, czy ktoś z Was buduje jesienna zadumę w okolicach Konina lub w promieniu 100 km? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kowalka 09.01.2013 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 WitamMy jesteśmy w tym promieniu 100 km tzn.jesteśmy z Uniejowa a to 50 km do Konina ale jesteśmy na etapie pozwolenia na budowe a na wiosnę mamy zamiar ruszyc z fundamentami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aDw 10.01.2013 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 Jestem z Turku , budowa 15 km dalej na południe. Dach prawie skończony , został okap i gosiąry do zrobienia. Z gąsiorami czekamy na ładną pogodę. W środku brak jeszcze ścianek działowych. Nie wyrobiłem się poprostu :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ejdiaj 22.01.2013 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 Witajcie po długiej nieobecności. Mam pytanie, czy doprowadzaliście powietrze z zewnątrz do kotłowni pod piec? Do kominka należy doprowadzić, a jak to wygląda z piecem?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kowalka 25.01.2013 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 Witam.Mam pytanie,zwłaszcza do tych co robili strop z terrivy,powiedzcie jaką macie szerokośc ław fundamentowych,my też robimy taki strop,nasz projektant zrobił nam 60 cm i wydaje nam sie to trochę za dużo.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kowalka 25.01.2013 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 A jak poprowadziliście instalacje bo z tego co mi się wydaje to np rafael44 zrobiłeś wylewkę i dopiero póżniej całą resztę.Bardzo proszę o odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaziuta2 26.01.2013 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 W odpowiedzi na pytanie o nawiew do kotłowni. My takowy mamy (mamy piec węglowy i gazowy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgracjank 28.01.2013 23:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 (edytowane) Witam Planuję zakupić projekt JZ, jednakże wcześniej chciałbym zerknąć jakie są dokładne wymiary rzutu pomieszczeń. Chciałbym prosić kogoś z szacownych forumowiczów o skan lub też zdjęcie z rzutu pomieszczeń. Proszę wysłać na [email protected] I jeszcze jeśli można to skan/zdjęcie z rzutu podciągu tego który biegnie od ścian salonu do narożnego filara na tarasie (chyba 6 m dł.). Ten podciąg jest z drewna czy żelbet ? Ja będę na 99.9 % budować wg tego projektu, w rejonie Włodawy / Lubelskie Tak w ogóle to najlepiej byłoby obejrzeć ten domek na żywo u kogoś z forumowiczów z lubelskiego. Pozdrawiam Edytowane 28 Stycznia 2013 przez kgracjank Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts