kowalka 08.04.2013 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 Oj,ja bardzo chętnie dodałabym takie zdjęcia.......ale nareszcie zawitała wiosna więc czas zacząc działac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szybkibil121 13.04.2013 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2013 Witam, jaki jest przybliżony koszt dachu JZ w przypadku blachodachówki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aDw 14.04.2013 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2013 Nie ma dużej różnicy między cementowym Brassem. W projekcie przekroje więźby grubo przesadzone. U mnie po przeliczeniach wyszło pod dachówke 0,5 m3 mniej pod dachówke niż w projekcie jest pod blache projektant odchudził krokwie z 22 !!! na 18 cm a za to pogrubił płatwie które leża na słupach ( tzw stolec) i podpieraja konstrukcje. Także 7m3 więźby + łaty i kontrałaty ( 1 km łaty i 300-400 m kontrłaty ) po moich cenach koło 10-11 tyś. Dachówka Brass Romańska grafit + gąsiory + trójniki + spinki + taśmy kalenicowe + wróblówki + folia dachowa + kominek wentylacyjny ( ogólnie wszystko co potrzeba ) oraz rynny tytan-cynk ~17 tyś ale to 2 lata temu. Nie wiem jak wyglądają ceny obecnie. Bez rynien 13. Plus robocizna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniczka33 15.04.2013 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2013 A propo cen robocizny w naszym przypadku za położenie dachówki, więźby dachowej ,do tego orynnowanie i deskowanie dachu bo tak chcemy nasz cieśla wycenił wszystko na 12000,00, natomiast jezeli chodzi o wymurowanie fundamentów, chudziak ,scian działowych oraz mury i zalanie stropu (terriva) 21500,00zł. Jak to sie ma do waszych cen za wymurowanie JZ. Nasza zaduma powstanie w okolicach Konina (Wielkopolska) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szybkibil121 16.04.2013 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 Uważam, że to są naprawde dobre ceny. W naszych stronach za wybudowanie domu bez więźby i dachu jedna z firm zażyczyła sobie 36.200!!!:bash:Druga 29.000 a dach jeszcze nie wiemy ile. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ejdiaj 18.04.2013 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 Uważam, że to są naprawde dobre ceny. W naszych stronach za wybudowanie domu bez więźby i dachu jedna z firm zażyczyła sobie 36.200!!!:bash:Druga 29.000 a dach jeszcze nie wiemy ile. Straszne ceny Ci oferują. Moja ekipa za fundamenty (ławy i ściany z bloczka), ściany (wezn i zewn. H+H), strop (Teriva) i murowanie kominów życzy sobie 22tys. Prawdopodobnie nastąpi zmiana stropu na drewniany więc będę jeszcze rozmawiał o cenie. Orientowałem się o cene dachu to koszt rzędu 40tyś (materiał - blachodachówka + robota). Jak to wyjdzie w rzeczywistości... czas pokaże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ejdiaj 22.04.2013 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 (edytowane) Małymi krokami szykuje się do zagęszczenia gruntu http://images40.fotosik.pl/2024/adbf22f1a175464cm.jpg Planuje wylać 10 cm "chudziaka". Jak było w Waszych przypadkach?? Edytowane 22 Kwietnia 2013 przez ejdiaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dariusz_79 30.04.2013 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 (edytowane) Mały przegląd sytuacji. Start w "dzień kobiet" 8 marca 2013. Pechowy, bo po 2 dniach zasypał wszystko śnieg i na 1,5 m-ca prace wstrzymane. Ale nie jest źle, na chwile obecną sprawy mają się następująco !! Chudziak też na 10 cm, bloczków betonowych 7 warstw i ponad 300 ton piasku (ubijany na 2 razy) Edytowane 30 Kwietnia 2013 przez Dariusz_79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ejdiaj 09.05.2013 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2013 Jak tam Wasze budowy?? Nie wierzę, że nic się nie dzieje wszyscy czekali, aż zima odpuści. U mnie pierwsza wpadka a raczej złe rozumowanie. Od początku myślałem, że poziom zero to poziom podłogi i taki sobie ustaliłem bloczkami podczas murowania fundamentów. Całe szczęście, że dobry kolega się dopatrzył i wyjaśnił, że jeśli zaleję "chudy" na równo w bloczkami to podłoga wyjdzie wtedy ok 20cm wyżej niż jest teraz. Wtedy okazałoby się, że jest podjazd będzie za stromy gdyż dom jest 8m od drogi. Jedyne rozwiązanie jakie pozostało, to wybrać z środka ok 15cm, czyli ok 20m3 ziemi/piachu... i wylać beton niżej o 15-17cm Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kowalka 22.05.2013 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2013 Oj faktycznie,bardzo długa ta cisza na forum.My zrobiliśmy zbrojenie,robi się projekt przyłącza wody ,niestety mąż musiał wyjechać więc musieliśmy przystopować ale działka spora więc i tak mam co na niej robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ejdiaj 27.05.2013 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2013 Oj faktycznie,bardzo długa ta cisza na forum.My zrobiliśmy zbrojenie,robi się projekt przyłącza wody ,niestety mąż musiał wyjechać więc musieliśmy przystopować ale działka spora więc i tak mam co na niej robić. Zbrojenie? Tzn ławy fundamentowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kowalka 28.05.2013 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 Zbrojenie pod ławy fundamentowe ze stali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ejdiaj 28.05.2013 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 Zbrojenie pod ławy fundamentowe ze stali. Aha jesteście na tym etapie. Nie wiem jak u Was z ukształtowaniem terenu, albo jaki teren wokół domu chcecie uzyskać, ale mogę Wam powiedzieć to czego ja nie wiedziałem. Poziom Zero to nie jest poziom przyszłej podłogi. Podłoga będzie ok 24cm wyżej. Mnie w porę doinformowano i wybrałem trochę ziemi z wnętrza ścian fundamentowych. Powodzenia przy kolejnych pracach. A co innych forumowiczów?? Jak prace?? Chętnie zobaczę zdjęcia z Waszych prac. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgracjank 28.05.2013 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 HejJeśli nie sprawiłoby kłopotu to proszę o skany projektu w/w domku.Ja obecnie walczę z kwitologią (biurokracją), jak się uda to zacznę fundamenty na koniec lata. Pozdrawiam[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kowalka 30.05.2013 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2013 Narazie jesteśmy na tym etapie ale zawsze to już coś,powolutku,powolutku....A co do poziomu zero to z tego co się orientuje to właśnie jest to poziom przyszłej podłogi,mój mąż mówi że bloczki fundamentowe będą ok 25 cm niżej niż poziom zero i wtedy wyleje chudziaka, woda nie będzie się w środku zbierać,a póżniej warstwę wyrównującą zrobi np z keramzytu i dopiero pójdzie styropian i podłoga i wtedy właśnie jest poziom zero ale dobrze że o tym piszesz,przy budowie domu każde informacje są bardzo potrzebnekgrajank wkleiłam na forum rzuty pomieszczeń,chyba że nie o to Ci chodziło albo chcesz dom z garażem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ejdiaj 05.06.2013 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 Jestem na etapie kanalizacji i mam do Was pytanie. U mnie są 2 piony kanalizacyjne z kuchni i do garażu i z łazienki przez kotłownie do garażu. Czy na każdym pionie robiliście "wywiewki" czy tylko na tym z łazienki. Wyprowadziliście nad dach tzw "grzybkiem" czy do komina?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dariusz_79 08.06.2013 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2013 (edytowane) Ja mam wentylacje z kuchni isalonu wraz z kanałem na kominek oraz wentylacje w łazience wraz z kanałem C.O. z kotłowni. Dodatkowo mam, "wywiewkę z grzybkiem" w kuchni nad okapem koło okna, Poniżej przegląd sytuacji. Za dwa tygodnie dachówka Euronit S PS. mam = w planach Edytowane 8 Czerwca 2013 przez Dariusz_79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kowalka 17.06.2013 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 No,no,niezłe masz tempo,tylko pozazdrościć,super że jesteś na tym forum i dodajesz zdjęcia aż miło popatrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ejdiaj 18.06.2013 05:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 Ja w poprzednim tygodniu "zagęściłem fundamenty" i wykonałem instalację kanalizacyjną. Wczoraj wylali Nam chudziaka, jutro zaczynają murarze. W wolnej chwili ddam zdjęcia. Mam do Was pytanie. Jakiej wysokości macie kominy , z czego je budowaliście i jaki to jest koszt. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ejdiaj 18.06.2013 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 Ja w poprzednim tygodniu "zagęściłem fundamenty" i wykonałem instalację kanalizacyjną. Wczoraj wylali Nam chudziaka, jutro zaczynają murarze. W wolnej chwili ddam zdjęcia. Mam do Was pytanie. Jakiej wysokości macie kominy , z czego je budowaliście i jaki to jest koszt. Pozdrawiam Jeszcze raz. Bardzo pilny temat. JAKIEJ WYSOKOŚCI MACIE KOMINY Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts