ja_moni 15.01.2014 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2014 u mnie dla porównania strop gęstożebrowy z ociepleniem (styropian 5-8cm ) i wylewką kosztował 15 tys. I dodatkowy atut jak napisał poprzednik to brak konieczności podwieszania sufitów. A wahając się między terrivą a gęstożebrowym zadecydowały koszty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kowalka 19.01.2014 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2014 Korzystajac z zimowej przerwy nadrabiam zaległości z dodawania zdjęć Zdjęcie humusu a tu niespodzianka,prawie na całości czysciutki,piękniutki piaseczek,aż miło Zbrojenie Zalewanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kowalka 19.01.2014 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2014 Mój dumny mąż Atak wyglądają nasze fundamenty zabezpieczone na zimę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ja_moni 28.01.2014 00:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2014 Witajcie, Mam do Was pytanie, ilu komorowe macie okna? jaka szerokość profilu? coś polecacie? Dzięki Pozdrawiam ms okna, profil 73 mm, 5 komorowy, 3 szyby. Do tej pory spisywały się super - jeśli chodzi o przenikanie ciepła w lecie i izolację akustyczną.... Przy niskich temperaturach mimo ciepłej ramki skrapla się woda - czekam na serwisanta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ksys1983 28.01.2014 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2014 Witam wszystkich. Ja z żoną pewnie wybierzemy również JZ. Moje pierwsze pytanie jak sobie radzicie z kotłownią. jakie macie ogrzewanie jeśli na paliwo stałe to jak z wymiarami kotłowni, bo ja myślałem żeby ją powiększyć kosztem garażu i wykorzystać rownież do przechowywania węgla?co Wy na to. miał ktoś podobne przemyślenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ja_moni 29.01.2014 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2014 Witam wszystkich. Ja z żoną pewnie wybierzemy również JZ. Moje pierwsze pytanie jak sobie radzicie z kotłownią. jakie macie ogrzewanie jeśli na paliwo stałe to jak z wymiarami kotłowni, bo ja myślałem żeby ją powiększyć kosztem garażu i wykorzystać również do przechowywania węgla?co Wy na to. miał ktoś podobne przemyślenia? u mnie ogrzewanie na paliwo stałe - obecnie drewno. Też obawialiśmy się o wielkość kotłowni. ostatecznie jest tu piec bez podajnika ale i tak ogromny (we wnęce od strony WC), za nim całe sterowanie (bo nie chcieliśmy skrzynki od strony części użytkowych), bojler, rekuperator, stojak na zapas drewna na ok 1,5 tygodnia, skrzynia na brykiet... W zależności od potrzeb lokatorów nam szkoda było poświęcać jakieś dodatkowe pomieszczenia. I w praktyce uzupełnienie drzewa trwa ok 1h na te 1,5 - 2 tygodni. Tak mi się wydaje , że z węglem może być łatwiej gdy jest składowany w workach poza kotłownią, nawet poza domem. A garaż nie jest też aż taki długi, skracając go czy nie braknie miejsca na kombi, opony, rowery itp.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kowalka 29.01.2014 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2014 ja_moni bardzo serdecznie dziękuję za zdjęcia,Twoja jesienna zaduma jest cudna,wszystko przemyślane,funkcjonalne i super urządzone. Kuchnia i hol super Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin1719511867 29.01.2014 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2014 WitamCzy rozważaliście zmianę wielkości okna w kuchni, t.j. ze 180x120 na 180x150? Wg. projektu parapet okna będzie ok. +/- 20 cm nad blatem kuchennym. Czy mogę również prosić ja_moni o zdjęcia wnętrz? (mój adres [email protected]) Ciężko sobie wszystko wyobrazić na podstawie projektu a jeszcze przed budową trzeba podjąć niektóre decyzje lokalizacyjne.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
email9 29.01.2014 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2014 (edytowane) Witam wszystkich,Jestem z żona na etapie przelądania projektów bo w tym roku zamierzamy zacząć budowę. Tak wpadł mi w oko właśnie en projekt tylko bym zrobił trochę przeróbek. Mam takie pytanie ktoś może budował ten domek w woj lubelskim i była by możliwość przyjechać zobaczyć jak on wygląda w rzeczywistości? Ewentualnie ktoś byłby tak uprzejmy i podesłał zdjęcia wykończonego domu na meile mareczek.k(at)gmail.com ? Trochę cieżko tak wybrać projekt patrzeć na same rzuty.Pozdrawiam wszystkich i życzę wytrwałości w budowie. Edytowane 29 Stycznia 2014 przez email9 brak podanego kontaktu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ejdiaj 29.01.2014 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2014 Witam Czy rozważaliście zmianę wielkości okna w kuchni, t.j. ze 180x120 na 180x150? Wg. projektu parapet okna będzie ok. +/- 20 cm nad blatem kuchennym. Czy mogę również prosić ja_moni o zdjęcia wnętrz? (mój adres [email protected]) Ciężko sobie wszystko wyobrazić na podstawie projektu a jeszcze przed budową trzeba podjąć niektóre decyzje lokalizacyjne.... My właśnie tak robimy z oknami - jedno skrzydłowe 90x150, dwu skrzydłowe 180x150 i tarasowe 270x230 do ja_moni bardzo proszę o zdjęcia wnętrz ([email protected]). My dopiero szykujemy się do instalacji i tynków. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ja_moni 29.01.2014 23:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2014 Witam Czy rozważaliście zmianę wielkości okna w kuchni, t.j. ze 180x120 na 180x150? Wg. projektu parapet okna będzie ok. +/- 20 cm nad blatem kuchennym. Czy mogę również prosić ja_moni o zdjęcia wnętrz? (mój adres [email protected]) Ciężko sobie wszystko wyobrazić na podstawie projektu a jeszcze przed budową trzeba podjąć niektóre decyzje lokalizacyjne.... mam to szczęście że mój mąż ma świetną orientację i wyobrażenie i to głównie jemu zawdzięczam rozplanowanie i większość zmian. I tu masz rację, już na planie należy je nanosić z myślą o późniejszym rozplanowaniu wnętrza. W ten sposób rozplanowaliśmy np szafy wnękowe: na sypialnię wybraliśmy ten najmniejszy pokój - łóżko 160 i szafa w narzuconym planie, bez szans. Poszerzaliśmy pokój o 30 cm, przesuwaliśmy lekko okno. Wszystko się super zgrało z łazienką naprzeciw, którą też należało poszerzyć - i udało się wstawić tam i wannę, prysznic, wc, pralkę. Okno mam powiększone, do blatu kuchennego - szczerze mówiąc teraz nie wyobrażam sobie innej opcji Zdjęcia podeślę, brakuje mi tylko łazienki, chciałabym pochwalić się kompletną z szafkami ale jakoś nam schodzi.... A poza tematem,, po wylaniu fundamentów wszystkie pomieszczenia wydawały się bardzo małe... tez macie takie odczucia? Gościnny WC wydawał się kompletnie niepraktyczny, ale bez obaw - wchodzi i geberit i pełnowymiarowa umywalka (40 cm). Choć oczywiście każdy element należy wymierzyć - polecam metodę na rozłożone kartony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ksys1983 30.01.2014 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 ja-moni również prosiłbym zdj jeśli można. Kotłowni również jeśli masz . pozdrawiam i dziękuje [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ejdiaj 30.01.2014 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 A poza tematem,, po wylaniu fundamentów wszystkie pomieszczenia wydawały się bardzo małe... tez macie takie odczucia? Gościnny WC wydawał się kompletnie niepraktyczny, ale bez obaw - wchodzi i geberit i pełnowymiarowa umywalka (40 cm). Choć oczywiście każdy element należy wymierzyć - polecam metodę na rozłożone kartony Ja byłem w szoku jak murarze wyznaczyli "koparkowemu" wapnem gdzie ma kopać fundamenty. Pierwsze co mi przyszło do głowy "o matko, co to za mały kurnik wyjdzie". Teraz jak już stoi z dachem, to czasami się zastanawiam czy to nie za dużo dla rodziny 2+1 P.S. Nie możemy się doczekać zdjęć Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olo1103 05.02.2014 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 Witam czy ja-moni również mogę prosić o parę fotek wnętrza,salonu kotłowni jakie masz,my jesteśmy na etapie fundamentów i zbierania kasy na resztę i ciekawość nas zżera jak to wygląda od środka.Moj mail [email protected] Pozdrawiam wszystkich budujących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniczka33 06.02.2014 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2014 Witam wszystkich budujących i mieszkających w jesiennej zadumce. Mam serdeczną prośbę do ja moni czy również mogę prosić o parę fotek z wnętrza(kuchnii, salonu, garażu, korytarza, przedpokoju, małych pokoji) Z góry bardzo dziękuje...Mój e-mail [email protected] pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ja_moni 06.02.2014 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2014 ooo matko... obiecuję że wyślę. Słowa dotrzymam tylko z pamięcią gorzej.... muszę je zebrać - komórki, aparaty, różne kompy i inne. do tego ujęcia muszą być doskonałe bo żeby się chwalić to trzeba mieć czym ;P Na forum jestem od niedawna ( i bardzo żałuję, że nie zaglądałam tutaj w trakcie budowy) ale czy ktoś jeszcze zakończył budowę? chętnie podpatrzyłabym inną wersję wykończenia wnętrza;) [email protected] pozdrawiam wszystkich budowniczych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
email9 08.02.2014 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2014 Budował ktoś ten dom z podpiewniczeniem? Jak to wyglądają koszty jak się robi z piwnicą, dużo więcej wychodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dariusz_79 11.02.2014 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 ooo matko... obiecuję że wyślę. Słowa dotrzymam tylko z pamięcią gorzej.... muszę je zebrać - komórki, aparaty, różne kompy i inne. do tego ujęcia muszą być doskonałe bo żeby się chwalić to trzeba mieć czym ;P Na forum jestem od niedawna ( i bardzo żałuję, że nie zaglądałam tutaj w trakcie budowy) ale czy ktoś jeszcze zakończył budowę? chętnie podpatrzyłabym inną wersję wykończenia wnętrza;) [email protected] pozdrawiam wszystkich budowniczych Ja także "ja moni" poproszę albo na forum albo na [email protected] Co do kotłowni, to pomniejszyłem ją o szerokość komina na rzecz łazienki. Łazienka jeszcze nie zrobiona ale kotłownia ... (pojemnik na paliwo jest zdjęty) Piec z podajnikiem tłokowym na miał, ekogroszek , pelet !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniczka33 20.02.2014 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2014 Do ja-moni. Dziękuję bardzo za zdjęcia. Moim zdaniem nic dodać nic ująć...łazienka z prysznicem -fajne rozwiązanie, kuchnia, salon tez w moim stylu bardzo ładnie. Gratuluje pomysłu i aranżacji.. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniczka33 20.02.2014 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2014 Do Marcusa 123 napisałeś wcześniej ze budujesz jesienna zadumkę w okolicach Konina możesz zdradzić dokładnie w jakiej okolicy. pozdrawiam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts