moniczka33 20.02.2014 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2014 Do Dariusza 79 przeglądam posty i bardzo zaciekawiło mnie Darku twoje poddasze - fajne rozwiązanie. Czy to jest twoje miejsce na rzeczy mniej potrzebne w domu......... Mam prośbę jeśli jest możliwość wrzuć zdjęcie na forum jak wygląda już skończone.. Z góry dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcus123 24.02.2014 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2014 Do Marcusa 123 napisałeś wcześniej ze budujesz jesienna zadumkę w okolicach Konina możesz zdradzić dokładnie w jakiej okolicy. pozdrawiam... Cześć. Ja buduję swoją JZ w Sławsku k/Konina. Na razie są mury i dach. Okna zamówione, elektryk i hydraulik umówieni. Pozdrawiam wszystkich forowiczów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniczka33 25.02.2014 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 Do marcusa 123 - dzięki za odpowiedz...my okolice Goliny. Mam prośbę interesują nas bardzo koszty z montażem całej stolarki oraz elektryk i hydraulik -jakich cen możemy się spodziewać. W wolnej chwili proszę napisz jak to się ma cenowo... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcus123 25.02.2014 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 Do marcusa 123 - dzięki za odpowiedz...my okolice Goliny. Mam prośbę interesują nas bardzo koszty z montażem całej stolarki oraz elektryk i hydraulik -jakich cen możemy się spodziewać. W wolnej chwili proszę napisz jak to się ma cenowo... Pozdrawiam Koszty stolarki: brama segmentowe wiśniowski z napędem, okna na profilu veka 5 - cio komórkowe, 2 szybowe, kolor złoty dąb, rolety nadstawne na wszystkich oknach, napęd tylko na dużym oknie w salonie, reszta ręcznie. Drzwi zewn. KMT + zewn do kotłowni. Jak widzisz bez szaleństwa. Razem z montażem 19800 płn. Elektryk szwagier, więc tylko materiał i "flaszkę" z szwagrem . Hydraulika : woda użytkowa + kanaliza + na części podłogówka (wiatrołap, kuchnia, łazienka, wc, korytarz), kocioł na ekogroszek - zapomniałem producenta. Podgrzewacz - bojler itd. Razem 20000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ejdiaj 27.02.2014 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2014 Coś kolega za małe te ceny podaje - trudne w nie uwierzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcus123 01.03.2014 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2014 Tyle zapłaciłem za stolarkę i taką mam wycenę na hydraulikę. Wierzysz czy nie ..... Twoja sprawa. Za wybudowanie: ławy, fundamenty z bolączką, ściany nośne, działowe porotherm, 2 kominy, chudziak zapłaciłem 17 tys. Ekipa 9 osób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalowski 06.03.2014 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2014 Witam wszystkich ponieważ pierwszy raz jestem na tym forum Przymierzamy się do projektu JESIENNA ZADUMA (z małymi zmianami) i chcielibyśmy zacząć prace jeszcze w tym roku o ile oczywiście przebrniemy przez biurokrację, mamy taką prośbę- przed rozpoczęciem inwestycji chcielibyśmy zobaczyć jak wygląda JESIENNA ZADUMA w rzeczywistości więc może ma ktoś już wybudowany taki domek na Podkarpaciu albo gdzieś w pobliżu i zechciałby podzielić się z nami swoimi wrażeniami pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin1719511867 03.04.2014 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2014 Ale cisza zaległa..... Trzeba ożywić wątek. Czy planujecie pokrywać swoje dachy dachówką ceramiczną? Jeśli tak - jaką? Jakie macie wyceny? My czekamy na wycenę dachówki Nelskamp Nibra 7. Pytanie nie dotyczy Moniczki33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dariusz_79 09.04.2014 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2014 Witam, praca na etapie wykańczania może nie wre ale sie "posuwa". Obym ja sie nie wykończył. Chciałem wam pokazać łazienkę, brak jeszcze kilku detali, ale coś juz widać. Wnęka jest zrobiona do pralki, będzie cała za drzwiami ze szkła mlecznego. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ejdiaj 14.04.2014 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2014 Dariusz_79 - bardzo ładna łazienka. My w tym roku przyłączyliśmy wodę, wstawiliśmy okna, wykonali elektrykę i zrobili tynki. Hydraulik juz szykuje narzędzia. Mam do Was pytanie czy dawaliście styropian pod wylewkę w kotłowni i garażu?? jaką macie wysokość bramy garażowej?? Pozdrawiam ejdiaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dariusz_79 15.04.2014 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2014 Dariusz_79 - bardzo ładna łazienka. My w tym roku przyłączyliśmy wodę, wstawiliśmy okna, wykonali elektrykę i zrobili tynki. Hydraulik juz szykuje narzędzia. Mam do Was pytanie czy dawaliście styropian pod wylewkę w kotłowni i garażu?? jaką macie wysokość bramy garażowej?? Pozdrawiam ejdiaj ejdiaj - ja Dawałem styropian i w garażu i w kotłowni z wyłączeniem miejsca pod Piec C.O. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ejdiaj 22.04.2014 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2014 co myślicie o piecu SAS SLIM 14 kW do takiego domu jak JZ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kowalka 24.04.2014 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2014 Witajcie po dlugiej przerwie.Widać że budowy idą do przodu pełną parą.Dariusz_79 łazieneczkę masz super,bardzo mi się podoba.My zasypujemy piachem,robimy kanalizację i będziemy zalewać w związku z tym odpowiedzcie,proszę na jakiej głębokości wyprowadzaliście z domu kanalizację bo w projekcie jest pod ławą fundamentową ale to chyba przesada,mamy zamiar wyprowadzić na głębokości ok 40 cm pod ziemią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ejdiaj 28.04.2014 05:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2014 Witajcie po dlugiej przerwie.Widać że budowy idą do przodu pełną parą.Dariusz_79 łazieneczkę masz super,bardzo mi się podoba.My zasypujemy piachem,robimy kanalizację i będziemy zalewać w związku z tym odpowiedzcie,proszę na jakiej głębokości wyprowadzaliście z domu kanalizację bo w projekcie jest pod ławą fundamentową ale to chyba przesada,mamy zamiar wyprowadzić na głębokości ok 40 cm pod ziemią. Witaj, My odpływ z kanalizacji mamy na ławie. Podczas murowania bloczków zmurowany został taki kołnierz do którego później nawiązałem się z odpływem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gawor5 28.04.2014 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2014 Dobry projekt, z zastosowaniem betonu komórkowego, co pozwoli inwestorowi na oszczędności w sezonie grzewczym, osobiście zachęcam do rozeznania się wśród rodzimych producentów bk bo robią naprawde bardzo dobre bloczki, osobiście mogę polecić Termalice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kowalka 02.05.2014 05:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2014 ejdiaj dziękuję za odpowiedź.To prawda,że przy budowie domu wciąż pojawiają się jakieś nowe wątpliwości.My obecnie pakujemy piach w fundamenty i będziemy wylewać chudziaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
opaska 04.05.2014 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2014 Witam! Piękne te Wasze domki ja waham się właśnie między Jesienną zadumą a Słoneczną polaną. Wydaje mi się, że w Jesiennej zadumie garaż może być trochę za mały... Próbuję myśleć praktycznie i zastanawiam się bo przecież trzeba mieć gdzieś schować np. kosiarkę, grilla, narzędzia, łopaty i tym podobne graty jak Wy to rozwiązaliście? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ejdiaj 04.05.2014 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2014 Witam! Piękne te Wasze domki ja waham się właśnie między Jesienną zadumą a Słoneczną polaną. Wydaje mi się, że w Jesiennej zadumie garaż może być trochę za mały... Próbuję myśleć praktycznie i zastanawiam się bo przecież trzeba mieć gdzieś schować np. kosiarkę, grilla, narzędzia, łopaty i tym podobne graty jak Wy to rozwiązaliście? Pozdrawiam Witaj, Staliśmy z żoną przed takim samym wyborem. Przed zakupem projektu mieliśmy przyjemność być w jednym i drugim domu (oczywiście w trakcie budowy) i oboje jednogłośnie wybraliśmy Jesienną Zadumę. W Słonecznej Polanie nie ma efektu tej "wolnej ściany" w salonie, tylko po prostu przechodzi się do części nocnej. My poszerzyliśmy cały budynek o 40 cm i garaż ma 370 szerokości. Graty typu kosiarka, łopata itp będą w blaszaku w rogu działki. Pozdrawiam i zachęcam do wyboru Jesiennej Zadumiy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom_bre 05.05.2014 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2014 Witam,czy ktoś postawił JZ bez wprowadzania żadnych zmian?Czy faktycznie łazienka i garaż są zbyt wąskie?Czy da się w kuchni ustawić stół, czy tez jest zbyt mała?pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ejdiaj 06.05.2014 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2014 (edytowane) Bardzo proszę tych którzy sie już "wykończyli" o fotki na forum lub [email protected] Edytowane 1 Sierpnia 2014 przez ejdiaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts