ja_moni 06.05.2014 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2014 Witaj, Wersja pierwsza bezpieczna, druga ciekawa, choć osobiście zrezygnowałabym z motywu na płytkach. Świetne czerwone wstawki - i nawiązujące do nich fronty szafek. pozdr Bardzo proszę tych którzy sie już "wykończyli" o fotki na forum lub [email protected] Powiedzcie mi, który wariant łazienki byście wybrali: tak (oczywiście okno w kolorze orzech + baterie) http://images61.fotosik.pl/947/ed6a508597945cd3m.jpg http://images61.fotosik.pl/947/a1f4a28321be6830m.jpg czy tak http://images64.fotosik.pl/949/71d2e72d77603673m.jpg http://images65.fotosik.pl/949/2e1bc2e987e53b11m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
opaska 09.05.2014 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2014 Bardzo proszę tych którzy sie już "wykończyli" o fotki na forum lub [email protected] Powiedzcie mi, który wariant łazienki byście wybrali: tak (oczywiście okno w kolorze orzech + baterie) http://images61.fotosik.pl/947/ed6a508597945cd3m.jpg http://images61.fotosik.pl/947/a1f4a28321be6830m.jpg czy tak http://images64.fotosik.pl/949/71d2e72d77603673m.jpg http://images65.fotosik.pl/949/2e1bc2e987e53b11m.jpg Wariant drugi super ! Też mi się marzą takie kolory w łazience Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ejdiaj 13.05.2014 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2014 Hej, Jednak nie podejmiemy ryzyka i nie zdecydujemy się na szarość. Boimy sie zimnego i przytłaczającego pomieszczenia Wybraliśmy drugą opcję jednak zmienia się koncepcja rozmieszczenia płytek Ehh, ależ to wszystko jest trudne......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kowalka 18.06.2014 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2014 Witajcie wszyscy budujący zadumke.Co słychać na Waszych budowach?My zalaliśmy chudziaka a lipcu planujemy ruszać z murami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgracjank 21.06.2014 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2014 Powitać, U mnie rosną mury, mam ogromny dylemat z oknem w kuchni; czy nie będzie za wysoko jak dam 115 cm, czy na zewnątrz domu nie będzie efektu okna "chowającego" się w dachu. Generalnie to chciałbym mieć zlew pod oknem, podejrzewam że obniżenie okna nie sprzyja temu. Podobny problem z łazienką (115 cm) czy nie zawysoko okno. Ogólnie to wiele osób mówiło mi, że dom z zewnątrz gorzej wygląda jak okna za wysoko no i prawie "chowają" się w dach. Może Wy coś doradzicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Toman 29.06.2014 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 Powitać, U mnie rosną mury, mam ogromny dylemat z oknem w kuchni; czy nie będzie za wysoko jak dam 115 cm, czy na zewnątrz domu nie będzie efektu okna "chowającego" się w dachu. Generalnie to chciałbym mieć zlew pod oknem, podejrzewam że obniżenie okna nie sprzyja temu. Podobny problem z łazienką (115 cm) czy nie zawysoko okno. Ogólnie to wiele osób mówiło mi, że dom z zewnątrz gorzej wygląda jak okna za wysoko no i prawie "chowają" się w dach. Może Wy coś doradzicie U nas jest tak ze dach zmieniony na 30 st i sciana kolankowa z 2 pustakow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ja_moni 01.07.2014 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2014 Nie musisz rezygnować ze zlewu przy obniżonym oknie ( optymalnie 85 cm). Mam okno dwukomorowe i nie ma problemu z otwieraniem. A efekt jest ciekawy i funkcjonalny. Przy oknie łazienkowym nie zastanawiałabym się nad wyglądem z zewnątrz. Za to od wewnątrz wysokość jak w projekcie daje większe pole manewru przy urządzaniu wnętrza. Powitać, U mnie rosną mury, mam ogromny dylemat z oknem w kuchni; czy nie będzie za wysoko jak dam 115 cm, czy na zewnątrz domu nie będzie efektu okna "chowającego" się w dachu. Generalnie to chciałbym mieć zlew pod oknem, podejrzewam że obniżenie okna nie sprzyja temu. Podobny problem z łazienką (115 cm) czy nie zawysoko okno. Ogólnie to wiele osób mówiło mi, że dom z zewnątrz gorzej wygląda jak okna za wysoko no i prawie "chowają" się w dach. Może Wy coś doradzicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fiolka80 10.07.2014 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2014 Witam, właśnie się przymierzam do zakupu tego projektu. Moje zmiany mają być następujące: usunięcie spiżarki - zamiast tego mały "stoliczek" z dwoma krzesłami barowymi, likwidacja drzwi balkonowych w małym pokoju zamiast tego normalne okno - i tu jest pytanie czy nie będzie za ciemno? Ma jeszcze jedno marzenie, żeby w sypialni zamiast okna zrobić drzwi balkonowe, jak uważacie? W łazience zamiast wanny chcę kabinę i żeby wszystko weszło chcę ono zwężyć. Będę wdzięczna za wszelkie sugestie odnośnie moich zmian i jak byłby ktoś z warmińsko - mazurskiego budujący ten dom proszę o kontakt: [email protected]. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kowalka 15.07.2014 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2014 Witaj fiolka80.My również rezygnujemy ze spiżarki na rzecz stolika z krzesłami i mam nadzieję że będzie ciut większy niż tylko mały,w małym pokoju również robimy normalne okno a co do doświetlenia to u nas znajduje się od strony południowej więc myslę że będzie ok.Co do łazienki to się nie wypowiadam bo my robimy zadumke bez garażu więc układ pomieszczeń po tej stronie mamy całkowicie zmieniony .Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kowalka 15.07.2014 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2014 A może mógłby mi ktoś odpowiedzieć ile kosztuje zrobienie samego wieńca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ja_moni 17.07.2014 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2014 Witaj fiolka80. My również rezygnujemy ze spiżarki na rzecz stolika z krzesłami i mam nadzieję że będzie ciut większy niż tylko mały,w małym pokoju również robimy normalne okno a co do doświetlenia to u nas znajduje się od strony południowej więc myslę że będzie ok.Co do łazienki to się nie wypowiadam bo my robimy zadumke bez garażu więc układ pomieszczeń po tej stronie mamy całkowicie zmieniony .Pozdrawiam patrząc na swoja kuchnię próbuje wyobrazić sobie ten stolik ( plus miejsce na krzesła) pod oknem.... ok, pod warunkiem ze nie będzie zabudowy ( lub bardzo niewielka) na ścianie od salonu... lub stolik przy tej własnie ścianie a pod oknem ( w miejscu spiżarki) np szafki kuchenne. Przy zachowaniu pozostałego układu kuchni jak w projekcie nie ma wiele miejsca na zabudowę kuchenną.... a to z powodu umiejscowienia drzwi wejściowych tuż przy ścianie, okna na dwóch ścianach również utrudniają zastosowanie szafek wiszących.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kowalka 07.08.2014 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2014 A ja chciałabym w narożniku naprzeciwko wejścia do kuchni ustawić stolik z narożnikiem do siedzenia,drzwi wejściowe troszkę przesunąć żeby w narożniku obok drzwi zmieścić lodówkę ,zlewozmywak planuję pod oknem od spiżarki,ja nie muszę mieć mocno zabudowanej kuchni ponieważ spiżarkę i tak będę mieć w innej części domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VATC 12.08.2014 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2014 Chciałbym powtórzyć i doprecyzować pytanie. Posiadam uzbrojona działkę, pieniądze na projekt i kierownika budowy. Elektryka, hydraulika, ocieplenie zewnętrzne, malowanie wnętrz i układanie paneli we własnym zakresie. Sam będę pracował jako pomocnik murarza. Pewnie jakieś jeszcze prace zrobię samemu. W portfelu zostaje mi 250 tysięcy. Czy jest szansa, że w tej kwocie wybuduję dom pod zamieszkanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ja_moni 18.08.2014 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2014 Chciałbym powtórzyć i doprecyzować pytanie. Posiadam uzbrojona działkę, pieniądze na projekt i kierownika budowy. Elektryka, hydraulika, ocieplenie zewnętrzne, malowanie wnętrz i układanie paneli we własnym zakresie. Sam będę pracował jako pomocnik murarza. Pewnie jakieś jeszcze prace zrobię samemu. W portfelu zostaje mi 250 tysięcy. Czy jest szansa, że w tej kwocie wybuduję dom pod zamieszkanie? Trudno doradzać. i tak i nie, zależy jakich materiałów użyjesz. Teoretycznie kwota jest do wyliczenia znając przybliżone koszty pozostałych usług i materiałów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jesienna dumka 19.08.2014 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2014 witam, niedługo ruszamy z budową jesiennej zadumy. Czy ma ktoś taki domek niedaleko Radomia woj. mazowieckie i można zobaczyć? Bardzo proszę o przesłanie mi Waszego kosztorysu na maila [email protected], zdjęcia też mile widziane nawet wykończonego domku:):rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgracjank 26.08.2014 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2014 (edytowane) witam. Czy to prawda, że zestawienie więźby dachowej jest błędnie podane w projekcie ? Jeśli tak to o co chodzi konkretnie ? Ja zamierzam jechać z projektem do tartaku i zamawiać więżbę, boję się aby nie było jakiegoś babola. U mnie w rejonie Włodawy po około 750 zł m3 drewna więźbowego. Aha i zdecydowałem się zostać przy stropie drewnianym, przemówiło za tym kilka argumentów, niestety spodziewam się jednej wady, że sufit może pękać, słyszałem że ten strop tak ma. PS jak by ktoś z nowo przymierzających się zastanawiał nad projektem to wrzucam fote z telefonu mojego rzutu. Kiedyś ktoś z tego forum pomógł mi w tej kwestii. Link do zdjęć projektu. Przepraszam ale robione z telefonu. Kliknij na zdjęcie a potem kliknij u góry na "Wyświetl oryginał" Pozdrawiam Edytowane 26 Sierpnia 2014 przez kgracjank Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szybkibil121 04.09.2014 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2014 Witam, czy mogę prosić o przybliżony koszt dachu JZ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BASIEK2406 29.09.2014 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2014 Witajcie.Moja budowa zaczęła się w marcu. Mieliśmy trudny grunt po jakimś prawdopodobnie korycie rzecznym ( namuły) i musieliśmy budować na studniach fundamentowych. Byłam przerażona, ale poczytaliśmy trochę z mężem na ten temat w internecie i się uspokoiliśmy trochę. Łącznie nasz dom będzie stał na 33 studniach, a 100 kręgach betonowych zalanych betonem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BASIEK2406 29.09.2014 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2014 Projekt kupiliśmy, tak faktycznie wygraliśmy za 10% wartości od muratora. Warto pisać dlaczego się wybrało ten projekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kowalka 11.10.2014 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2014 Witajcie,czyżby Wszyscy już zakończyli swoje budowy na zimę,że taka cisza na forum a tak fajnie ogląda się zdjęcia swojego wymarzonego domku, ach.My zalaliśmy w tym roku chudziaka i to koniec prac na ten rok,pozostaje jeszcze tylko zabezpieczyć to przed zimą.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts