email9 21.04.2015 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2015 witam czy ktos z województwa lubelskiego buduje jesienna zadumę? a może ktoś już zbudował i może coś podpowiedzieć? dziekuję i pozdrawiam wszystkich Witam, My zaczynamy budować jesienną zadumę z drobnymi zmianami i częściowo podpiewniczony, tak w ogóle to rysowany mieliśmy indywidualny na podstawie jesiennej zadumy. Jesteśmy z okolic białej podlaskiej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GanMon 23.04.2015 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2015 hej a może ktoś buduje jesienna zadumkę w wojewòdztwie lubelskim , tez chcę ja kupić ale byłabym wdzięczna jakbym ją zobaczyła w rzeczywistości, a może ktoś z forum rozwieje moje wątpliwości,np czy ten garaż jest faktycznie taki wąski, z ta łazienką to faktycznie widać że można powiększyć kosztem kotłowni czy ktos używa poddasza a jeżeli to jakie zmiany wprowadził wiadomo ze strop gęstożebrowy na pewno a poza tym to co jeszcze czy podnoszona była ścianka kolankowa i czy montowane były okna dachowe a schody to najlepiej gdzie i jakie, dodatkowo tez zamierzam zamknac salon przedłużając ściankę,z okna balkonowego w pokoju zrobic standardowej wysokości okno, zrezygnować z kominka,czy wszystkie te zmiany w środku może zatwierdzić kierownik budowy a jakbym chciała poszerzyć ten garaż czyli dom to kto ma zatwierdzic taką zmianę? a tak poza tym to domek fajny przemyślany bardzo mi się podoba. Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BASIEK2406 24.04.2015 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2015 Witajcie. Buduję jesienną zadumę - jestem na etapie wykończenia - podłogówka , posadzki. Więcej : basiek.mojabudowa.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ja_moni 29.04.2015 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2015 hej a może ktoś buduje jesienna zadumkę w wojewòdztwie lubelskim , tez chcę ja kupić ale byłabym wdzięczna jakbym ją zobaczyła w rzeczywistości, a może ktoś z forum rozwieje moje wątpliwości,np czy ten garaż jest faktycznie taki wąski, z ta łazienką to faktycznie widać że można powiększyć kosztem kotłowni czy ktos używa poddasza a jeżeli to jakie zmiany wprowadził wiadomo ze strop gęstożebrowy na pewno a poza tym to co jeszcze czy podnoszona była ścianka kolankowa i czy montowane były okna dachowe a schody to najlepiej gdzie i jakie, dodatkowo tez zamierzam zamknac salon przedłużając ściankę,z okna balkonowego w pokoju zrobic standardowej wysokości okno, zrezygnować z kominka,czy wszystkie te zmiany w środku może zatwierdzić kierownik budowy a jakbym chciała poszerzyć ten garaż czyli dom to kto ma zatwierdzic taką zmianę? a tak poza tym to domek fajny przemyślany bardzo mi się podoba. Pozdrawiam wszystkich Witaj, Tutaj masz link do info co można zmienić: http://projekty.muratordom.pl/projekt_jesienna-zaduma,1857,0,0.htm#mozliwosci, tak więc powiększenie domu, otwory okienne, zmiana stropu, z pewnością musisz uwzględnić na projekcie przez projektanta, reszta - czyli środek kierownik budowy. Okna dachowe podobno można później dodawać ale nie jestem pewna. Na schody pomysłu nie mam - nam kierownik budowy proponował w salonie na najdłuższej ścianie ale to w przypadku niezabudowanej ściany. Jak masz zamiar ściankę zabudować, to może ją cofnąć i schody w korytarzu ??? Moje prywatne zdanie - czy warto zabudować salon? korytarz wyjdzie bardzo długi i niedoświetlony. A może jednak inną wersję Jesiennej Zadumy z już użytkowym poddaszem i schodami w planie? Pozdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GanMon 06.05.2015 03:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2015 (edytowane) Hejka Dziękuję za odpowiedz:) ja ciągle myślę jak tą zadumę zrobić mam kilka zmian ale tak naprawdę to do końca nie wiem, w tym projekcie co jest brakuje mi takiego schowka na rupiecie i nie wiem czy piwnica ale to drogo czy moze wykorzystać dach i podnieść ściankę kolankową no i zmiana stropu na gęstożebrowy, jak możesz to wyślij mi fotki na [email protected] jak to nie kłopotliwe oczywiście fotki waszego domu moze cos mi to podpowie. A jaki jest koszt indywidualnego projektu moze ktoś wie?, bo jak dużo zmian to faktycznie moze się okazać ze indywidualny będzie tańszy. Edytowane 6 Maja 2015 przez GanMon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kowalka 08.07.2015 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2015 Witajcie po długiej przerwie,nareszcie ruszamy z budową.W związku z tym mam pytanie ,ile kosztowała Was robocizna za dach,chodzi mi o więźbę,blachodachówkę,obróbkę kominów oraz podbitkę.Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ja_moni 09.07.2015 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2015 Witajcie po długiej przerwie,nareszcie ruszamy z budową.W związku z tym mam pytanie ,ile kosztowała Was robocizna za dach,chodzi mi o więźbę,blachodachówkę,obróbkę kominów oraz podbitkę.Pozdrawiam serdecznie. Nie podam cen robocizny bo dach i kominy miałam liczone razem z murami a podbitkę zrobił mi tatko Materiały: blacha trapezowa 19 tys, podbitka jakieś 1300 zł. Pozdr,. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kowalka 17.07.2015 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2015 ja-moni dziękuję za odpowiedź,nam fachowiec powiedział 20 000 za dach razem z podbitką.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kowalka 11.10.2015 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2015 Hejka.Ciekawa jestem ilu z Was jeszcze tutaj zagląda,ja często. Nareszcie ruszyliśmy dalej z budową, mury juz są, robimy strop i jeszcze w tym roku chcemy zadaszyc.Teraz juz rozumiem jak niektórzy pisali ze przy budowie domu wciaz podejmuje się mnóstwo decyzji.Mury stawiał mąż, wiec prawie codziennie coś zmieniliśmy ale uważam że warto było bo dom wyszedł bardzo duży i funkcjonalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agao_83 26.01.2016 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2016 witam pochwalcie się ile wyniosła was budowa Jesiennej zadumy do stanu surowego zamkniętego i deweloperskiego. Ciekawy projekt, choć wprowadziłabym drobne zmiany - zrezygnowała z garażu, a w jego miejsce powiększyła kotłownię o jakieś 2 m, zrobiła pokój gościnny / biuro o powierzchni 10m i 6m garderobę wydłużyłabym też wc kosztem kotłowni, żeby zmieścić natrysk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tombus 26.03.2016 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2016 (edytowane) Witam. Buduje JZ wariant III lustrzane odbicie. Jak na razie sa sciany, strop, i sciana kolankowa z wiencem. Zrezygnowalismy z garazu na rzecz małej "słoikowni" i pokoju. Na parterze sa 2 łazienki, jedna powiekszona została kosztem kotłowni o prysznic. Strop monolityczny, schody zelbetowe, w salonie zamiast 3xokna 3xdrzwi. Dach w pełnym deskowaniu, a w planach dachowka Roben albo Creaton Premion brąz glazurowana. Edytowane 26 Marca 2016 przez tombus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chris Antoua 08.04.2016 03:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2016 Witam wszystkich właśnie startujemy z budową projektu,, Jesienna Zaduma " wariant 2. Widzę, że jest tu ktoś z okolic Turku, Uniejowa i Konina kto budował też według tego projektu. Prosiłbym o kontakt te osoby. Ja będę starał się na bieżąco opisywać przebieg prac i wrzucać zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniarysia 11.04.2016 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2016 Witam wszystkich Po dlugich poszukiwaniach idealnego projektu wreszcie natrafilismy na JZ i to jest strzał w dziesiątkę. Mam pytanie czy ktos wybudował ten domek w okolicy Radomia lub Kozienic? Chętnie zobaczlibyśmy jak w rzeczywistosci prezentuje się układ pomieszczeń. Pozdrawiam serdecznie wszystkich budujących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kowalka 12.04.2016 05:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2016 Hejka.Fajnie,że znów coś się dzieje na forum.Nasza zadumka też już budzi się z zimowego snu.Właśnie stawiamy sciankę w salonie,jutro wstawiamy okna a w przyszłym tygodniu zaczyna elektryk.Chris Antoua to my jesteśmy z Uniejowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chris Antoua 12.04.2016 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2016 Hejka.Fajnie,że znów coś się dzieje na forum.Nasza zadumka też już budzi się z zimowego snu.Właśnie stawiamy sciankę w salonie,jutro wstawiamy okna a w przyszłym tygodniu zaczyna elektryk. Chris Antoua to my jesteśmy z Uniejowa. Właśnie widziałem dlatego prosiłbym o jakiś kontakt. To jest mój e-mail: [email protected] Jeśli można to prosiłbym o nr telefonu do Pani na maila to się skontaktuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaud 03.07.2016 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2016 Witam ja mam w planie budowę domu Jesienna zaduma ale chciałbym zobaczyć jak to w rzeczywistości wygląda mam kilka pytań odnośnie zmian w projekcie. Jeśli jest to możliwe to poprosił bym o kontakt na adres e-mail [email protected] jestem z woj. Lubelskiego Z góry dziękuję pozdrawiam Daniel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaud 05.07.2016 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2016 Witam proszę o kontakt na adres e-mail [email protected]Mam kilka pytań odnośnie tego projektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinez666 10.09.2016 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2016 Witam My właśnie zaczęliśmy realizować nasze marzenia o własnym domku. Projekt (oczywista oczywistość) to Jesienna Zaduma odbicie lustrzane ze stropem gęstożebrowym. Zrobiliśmy trochę zmian (m.in. usunięta spiżarka, powiększona łazienka kosztem kotłowni, ściana kolankowa na dwa pustaki, otwory okienne-np.okno zamiast drzwi wyjściowych z pokoju na taras, wyłaz na strych z kotłowni) a stan obecny prezentuje się jak na zdjęciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaud 13.09.2016 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2016 Witam my jesteśmy na etapie zalewania fundamentów mam pytanie czy zrobiliście kominek my chcemy zrobić rekuperacje drzwi tak jak w waszym domku ma taras z salonu, strop macie lany czy Teriwa i kuchnie chcemy zrobić otwartą. Jeśli możecie Państwo poprosił bym kilka zdjęcie z środka i zewnętrznych na ( [email protected] ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinez666 13.09.2016 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2016 Witam my jesteśmy na etapie zalewania fundamentów mam pytanie czy zrobiliście kominek my chcemy zrobić rekuperacje drzwi tak jak w waszym domku ma taras z salonu, strop macie lany czy Teriwa i kuchnie chcemy zrobić otwartą. Jeśli możecie Państwo poprosił bym kilka zdjęcie z środka i zewnętrznych na ( [email protected] ) Tak, kominek mamy w planach (narazie jest dopiero komin pod kominek ), strop z pustaków ackermana, kuchnie mamy raczej tylko pół otwartą (bez drzwi i poszerzony otwór drzwiowy). Pare zdjęć poszło na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts