Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 509
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

My mamy mały dylemat co do pralki. W łazience w jej miejsce chcemy prysznic, a co do kotłowni to w większości znajomi odradzają. Także najprawdopodobniej wyląduje w kuchni (i tak bedzie większa o spiżarke). Co do tych wszskich "babskich zabawek" jak no nazwałaś to nie mamy jeszcze pomysłu gdzie sie z tym podziać. Nie wiem jeszcze na ile garaż będzie przydatny dla samochodu (nie potrafię sobie wyobrazić jego docelowych gabarytów (na etapie fundamentów). A jak Ty oceniasz wielkość garażu?

Cześć wszystkim. Przyglądam się temu forum od dawna i dzisiaj postanowiłem się przyłączyć. Jesienną Zadumę kupiłem w maju tego roku i dopiero teraz mam pozwolenie na budowę. Trochę to trwało - Polska z bliska. Budowę zaczynam na wiosnę (marzec-kwiecień).

Mam do was pytanko. Nie wiecie co się zmieniło w projekcie, bo ja mam pow. użytkową 116m, a od niedawna na stronie muratora jest 107?

Pozdrawiam. Jestem z Konina.

Nie wiecie co się zmieniło w projekcie, bo ja mam pow. użytkową 116m, a od niedawna na stronie muratora jest 107?

Pozdrawiam. Jestem z Konina.

Witaj kolego,

Obecnie murator podaje powierzchnię użytkową jako tą tylko do mieszkania. Dlatego 107m2 jest wynikiem odjęcia powierzchni kotłowni od całości 116m2. Tak dla porównania u mnie będzie 113 bez kotłowni i garażu :) Niby mała zmiana a metrów przybywa

a jaka zrobiliście wysokość pomieszczeń

My chcemy zrobić 2,70 ( chyba nie będzie za dużo), natomiast garaż i kotłownia będą trochę niżej (tam może wyjść coś koło 2,90-2,95)

Wrócę jeszcze do ogrzewania: pisząc o paliwie stałym masz na myśli piec na węgiel i drzewo, czy rozważasz eko lub pelet??

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...