Kaziuta2 14.02.2012 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 Dołączam się do pytania o ustawność kuchni. My nie zlikwidowaliśmy spiżarni i niestety nie meblujemy jeszcze kuchni rzeczywistymi meblami , ale zastanawialiśmy się nad tym pod kątem instalacji (kontakty/ oświetlenie/ grzejnik). Muszę powiedzieć, że było to spore wyzwanie, by zmieścić tam wszystkie potrzebne sprzęty, łącznie z małym stolikiem. Ciekawa jestem bardzo, jak inni poradzili/ poradzą sobie z tym. Polecam stronę IKEI, na której znajdują się bardzo fajne programy do planowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanbosch 16.02.2012 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 witam a mogłabyś podać strone z aranzacją wnętrza j.z Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaziuta2 16.02.2012 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Aranżacje pomieszczeń znaleźć można na stronie z projektem. Nad rzutem pomieszczeń budynku są na szarym tle różne zakładki (min. rzuty/ koszty/ przekrój) a wśród nich WNĘTRZA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zadumana 17.02.2012 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 Ja niestety zrezygnowałam ze spiżarni, szczerze ubolewam nad tym ale ...trudno, w żaden sposób nie mogłam sobie poradzić z sensownym rozstawieniem mebli i sprzętu nie wspominając o miejscu na szybkie śniadanie rano... ja w miejscu gdzie są "plecy" komina planuję postawić lodówkę ponieważ nie można zabudować tego miejsca na stałe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Shooter10 17.02.2012 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 Dlaczego ubolewasz nad likwidacją spiżarni? Czyli zostawiając spiżarnię kuchnia jest słabo ustawna? Brak miejsca wtedy na wstawienie stołu? Kaziuta są aranżacje ale tylko salonu, łazienki i najmniejszego pokoju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaziuta2 17.02.2012 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 Wiem, że nie ma wszystkich pomieszczeń. Właśnie pomysłu na kuchnię wśród Muratorowych aranżacji mi zabrakło, dlatego "ulepiłam" kuchnię (z oddzieloną spiżarnią) przy pomocy programu do meblowania ze strony IKEA. Niby sporo tam upchałam, ale nie wiem, jak to ma się do funkcjonalności w realu. A wracając do aranżacji za strony Muratora... Pan, który ma nam zrobić "wodę" w domu twierdzi, że na dwie umywalki jest mało miejsca w łazience, wannę zaproponował przestawić na tą właśnie ścianę... Narysował kredą wszystko na podłodze i wygląda na to, że może nie kłamie.... W zaproponowanej przez Muratora łazience jest podejrzanie za dużo przestrzeni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Shooter10 17.02.2012 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 Bo tam są mini wanny. Mnie ten komin w kuchni przeraża. Taki komin jest na 2 zdjęciu w poście nr 14142 pod poniższym linkiem: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?56188-pochwalcie-si%C4%99-swoimi-kuchniami/page708&highlight=oknaJak dla mnie mocno to psuje i wygląd i ustawność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zadumana 19.02.2012 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 ubolewam ponieważ chciałam mieć miejsce , gdzie nie musiałabym wiecznie pilnować porządku w garnkach i pudłach z mąką na przykład.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zadumana 19.02.2012 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 Kaziuta jak możesz to wrzuć swoją aranżację kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Shooter10 19.02.2012 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 (edytowane) Ja rezygnuję z kominka i z tego komina w kuchni też rezygnuję. Salon tez mi się wydaje ciężki do umeblowania. A konkretnie takie umiejscowienie TV aby naprzeciw niego stała sofa a za nią głośniki kina domowego. W kuchni robicie ogrzewanie podłogowe czy normalny kaloryfer? Jak przy podłogowym ma się to, że spora część będzie pod meblami? Edytowane 20 Lutego 2012 przez Shooter10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaziuta2 24.02.2012 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 (edytowane) Zamieszczam mój pomysł na kuchnię. Mam wrażenie niestety, że nie jest to jeden z dziesięciu, wybrany najładniejszy, ale jeden możliwy. Ciekawa jestem więc innych pomysłów na to małe pomieszczenie, które dodatkowo ma ograniczenia w postaci dużego okna, dwojga drzwi, komina, miejsca doprowadzenie wody... Mimo podłogówki (której nie kładzie się pod meblami) nasz Pan od CO radził powiesić grzejnik (jest przy wejściu po prawej stronie). Ps. To mrzonki. Papier wszystko przyjmie, ale po narysowaniu powyższego planu kredą na podłodze wiem, że stolik, nawet taki mały się tam nie zmieści. Może mini blat i dwa stołeczki barowe... Albo całkiem darować sobie śniadanie w kuchni... Edytowane 5 Marca 2012 przez Kaziuta2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Shooter10 24.02.2012 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 A gdzie komin i drugie okno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaziuta2 24.02.2012 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 W spiżarni, za ścianą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DrAko 24.02.2012 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 Witam serdecznieMam do Was 2 pytania odnośnie projektu:- czy zmienialiście lokalizację kominka (ewentualnie gdzie go przesunąć żeby ogrzewał cały dom a nie ścianę zewnętrzną i spiżarkę)?- czy ktoś zmieniał nachylenie dachu do 35 stopni? Jak by to wyglądało? pozdrawiam drAko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Shooter10 25.02.2012 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2012 Kaziuta2 czyli teraz po wybudowaniu uważasz, że likwidacja spiżarki jest lepszym rozwiązaniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaziuta2 25.02.2012 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2012 Wszystko zależny od potrzeb. My nie zlikwidowaliśmy spiżarki. Nawet teraz nie żałuję, że jest ta ścianka. Nie ma w tym domu podpiwniczenia i do spiżarki mam właśnie zamiar upchać słoiki, butle, wory, przetwory... no bo gdzie indziej... ? Kuchnia w zamierzeniu nie miała być jednocześnie jadalnią, więc mały stoliczek powinien wystarczyć. I w to "zakręcające" umeblowanie powinnam zmieścić się z garami... Oczywiście fajna byłaby większa kuchnia, ale gdzie schować mało elegancką graciarnię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Shooter10 26.02.2012 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2012 Problemem w Zadumie jest właśnie brak jakiejś graciarni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aDw 01.03.2012 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 A cały strych to do czego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Shooter10 01.03.2012 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 Trochę nie bardzo włazić co chwila na strych za przedmiotami codziennego użytku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rutrad 02.03.2012 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 Witam serdecznieWłaśnie wraz z architektem aranżuję domek i...Czy nie pomyśleliście o tym, zeby z garazu zrobic pomieszczenie gospodarcze?! (pralnia, kotłownia, "narzędziownia"), albo jezeli chodzi o kuchnie zlikwidowac scianę i kuchnia będzie otwarta, a zamiast tego "wyspa", ja zamierzam z łazienki zrobic garderobe, z kotłowni łazienkę, zlikwidować ścianke w salonie ("korytarzyk" co optycznie powiększy salon), przenieść kominek na ściane, gdzie będzie łazienka (jak najbardziej centralnie) i wkomponować go w ścianę kosztem łazienki, żeby nie wystawał na salon, dzieki temu mam nadzieje na oszczędnośc min. zmniejszenie kosztów na wybudowanie komina przy kuchni, no i oszczędność miejsca, co za tym idzie ciepło z komina nie będzie mi podgrzewało spiżarni (tam powinno byc chłodno).Co o tym myslicie:rolleyes:(Ps. na dniach bede składał o pozwolenie na budowe i mam nadzieje ruszyc w kwietniu z budowa)Pozdrawiam forumowiczów i liczę na Wasze opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts