jacento 17.06.2012 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 A oto i moja zaduma przed ociepleniem i zaraz po. Na razie bez koloru ale z gruntem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kowalka 18.06.2012 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 Hej.Nareszcie jakieś zdjęcia,domek wygląda super.My robimy bez garażu,ciekawa jestem jak będzie to wyglądało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ejdiaj 18.06.2012 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 Super że są chętni do prowadzenia wątku Ja może powtórze pytanie.. Jakiej wysokości jest komin ten od kominka (chodzi mi o odległość od szczytu komina do kalenicy lub "boczne" wyskości komina od połaci dachu do szczytu komina) ?? Co do zdjęć to mogę zdjęcie działki podrzucić bo jeszcze nie mamy pozwolenia na budowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zadumana 18.06.2012 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 kurcze może ktoś inny pamięta ile te kominy mają wysokości....ja niestety nie...musze jeszcze spojrzeć na faktury może tam coś więcej wyczytam mądrego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kowalka 18.06.2012 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 Pewnie że zdjęcia działki też chętnie pooglądamy,na naszej na razie rośnie jeszcze zboże.Odległość od szczytu komina tego od kominka do szczytu kalenicy wynosi 69 cm tak wynika z elewacji.Dziś odebraliśmy pozwolenie na budowę,jednak nasza radość nie trwała zbyt długo.Nasz projektant dał plamę i w związku tym mam pytanie jak to u Was było,czy zmiana stropu z drewnianego na gęstożebrowy terriva a co wiąże się z tym zmiana szerokości fundamentów ,zmiana bloczków komórkowych na porotherm,dodatkowy komin czy wymaga to zmian w projekcie przed wydaniem pozwolenia na budowę czy można to zmienić podczas budowy.Nasz projektant dał nam tylko zmieniony rzut parteru i na elewacji na czerwono zmienił okna,czy to normalne?W całym projekcie nie naniósł żadnych innych zmian chociaż tak jak pisałam wcześniej parę istotnych zmian wprowadziliśmy a najlepsze jest jeszcze to,że zapomniał uwzględnić trzeciego komina który jest konieczny gdyż kotłownia jest z przodu domu w miejscu garażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanbosch 19.06.2012 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2012 Witam więc my zmieniliśmy strop na terivva i tak jak u ciebie adaptator czyli nasz kierownik nie wnosił na projekt zmian bo uznał że nie musi być ,ważne by było prawidłowo rozłożone czyli prawidłowe przenoszenie obciążeń czy coś takiego już nie pamiętam ale nic na projekcie nie zmieniał -jak będę miał czas dodam nasze zdjęcia ,my wybudowaliśmy z maxa 29cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ejdiaj 20.06.2012 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2012 (edytowane) Dziękuje za wymiary dot komina (w rezultacie bedziemy musieli pomysleć o lekkim podniesieniu lub wyciągnięciu rury) Poniżej zdjęcia działki: Po zakupie: http://images39.fotosik.pl/1604/4e9e9906fbce5d6dmed.jpg Po karczowaniu http://images42.fotosik.pl/444/6160f70996fc9ae1med.jpg Stan obecny: http://images38.fotosik.pl/1649/1d347c53a38d87f2med.jpg http://images46.fotosik.pl/1615/5e1afcc22285476bmed.jpg Edytowane 20 Czerwca 2012 przez ejdiaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zadumana 21.06.2012 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2012 super miejsce....ładnie ...zielono tam u Was noo może obok Was pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kowalka 21.06.2012 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2012 Witam więc my zmieniliśmy strop na terivva i tak jak u ciebie adaptator czyli nasz kierownik nie wnosił na projekt zmian bo uznał że nie musi być ,ważne by było prawidłowo rozłożone czyli prawidłowe przenoszenie obciążeń czy coś takiego już nie pamiętam ale nic na projekcie nie zmieniał -jak będę miał czas dodam nasze zdjęcia ,my wybudowaliśmy z maxa 29cmDzięki,nasz projektant zabrał projekt z powrotem do przejrzenia,więc chyba jednak jest coś nie tak,zobaczymy a pozwolenie na budowę już jest.Pocieszamy się,że jak źle jest na początku to może później będzie lepiej i chyba nie ma takich co wybudowali dom bez problemów.Jak to się mówi pierwszy dom powinno wybudować się dla wroga,drugi dla przyjaciela a dopiero trzeci dla siebie:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciryba 21.06.2012 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2012 Witam wszystkich. W maju wystartowałem z budową oto parę fotek. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciryba 21.06.2012 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2012 Witam A to jest mój drugi etap budowy. Wyprowadzenie bloczków betonowych do poziomu zero. Jeżeli interesują kogoś koszty do tego etapu budowy to proszę pytać na mail [email protected] Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kowalka 26.06.2012 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2012 Hej.Maciryba dziękuję za koszty budowy,mamy już jakąś orientację,chociaż mam nadzieję że w naszych rejonach materiały będą tańsze:lol2:Ejdiaj fajna ta Wasza działeczka,z tego co widać na zdjęciach to podnosicie ją w górę.My też niestety musimy naszą podnieść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ejdiaj 27.06.2012 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2012 Ja również dziękuje za informacje (myslałęm że trochę mniej wyjdzie).. ...Ejdiaj fajna ta Wasza działeczka,z tego co widać na zdjęciach to podnosicie ją w górę.My też niestety musimy naszą podnieść No niestety nie mamy wyjścia, teren lekko podmokły.. Działka ma wymiary 36m x30m, także będzie co robić Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kowalka 12.07.2012 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 Hej.Cóż słychać na budowach jesiennej zadumy.My mamy pozwolenie na budowę i jak dobrze pójdzie to mamy zamiar w tym roku zalać fundamenty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ejdiaj 18.07.2012 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 (edytowane) U Nas adaptacja...eh strasznie szybko Nam się kurczy ten rok.. Słuchajcie,Ile Was kosztowała robocizna za wykonanie poziomu zero (ławy, funamenty, ocieplenie, zasypanie i wylewka chudziaka)? Pytałem kilku ekip i za robotę wołają 5-6 tys Edytowane 19 Lipca 2012 przez ejdiaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sawczuk27 23.07.2012 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 wtam wszystkich zadumanych:)my z mężem właśnie skonczylismy stan surowy zamknięty ps.brakuje drzwi:)jestesmy na etapie elektryki.wprowadzilismy mnóstwo zmian i powiem szczerze nie żałuję a mianowicie zrezygnowaliśmy z garażu w jego miejscu zrobiliśmy sypialnię z garderobą, zrezygnowaliśmy ze spirzarni na rzecz kuchni z wyspą(zawsze o takiej marzyłam) w salonie zamiast okna wstawiliśmy drzwi balkonowe 3-metrowe rozsuwane salon wygląda pięknie:)i tam tez doprojektowaliśmy drugi taraz nie zadaszony w kształcie trapezu:rolleyes::rolleyes:a w miejsce pojedyńczych drzwi balkonowych którymi z salonu wychodziło się na taras wstawiamy podświetlana ścianę z luksferów natomiast pokój który jest w projekcie z balkonem przerobiliśmy na jadalnię a więc mamy otwarta przestrzen ok.60 m.kw tj.kuchnia z wyspą salon oraz jadalnia:)a w tym dwa tarasy z jadalni można odrazu wyjśc na zadaszony taras i zjeść śniadanko czy obiadek:)więc mamy 3 pokoje, salon i jadalnie:)pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaziuta2 23.07.2012 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 Poprosimy o zdjęcia! KONIECZNIE Ps. JZ Matczyn jest na etapie instalacji wodno - kanalizacyjnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sawczuk27 23.07.2012 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 przesyłam zdjęcia opisze na ktorym co jest jak mi się uda:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sawczuk27 23.07.2012 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 oto kolejne:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ejdiaj 23.07.2012 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 Witajcie Nowi-Zadumani Ciekawie rozwiązaliście podział pomieszczeń. Można wiedzieć ile Was kosztował obecny stan?? A jeśli mogę zapytać jaki będziecie mieli strop?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts