pawelpiwowarczyk 20.12.2010 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2010 Wklejam link do podobnej dyskusji sprzed kilku lat:Pełne deskowanie dachuCholera, muszę więcej czasu spędzić nad opanowaniem forumowej wyszukiwarki...(na marginesie: czy ktoś wie, jak wyświetlić, zamiast całych wątków, same posty zawierające szukany tekst?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoos 20.12.2010 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2010 No ok znalazlem że są takie membrany. Tylko czy są one wystarczająco trwałe?Przeczytalem ze pare osob sie skarżyło ze po położeniu folii na pełne deskwanie i później dachowki, dach przeciekałtylko nie wiedzą dlaczego... czy to wina złego przybicia takiej folii czy zastosowania folii o złej gramaturze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kurt76 20.12.2010 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2010 Wklejam link do podobnej dyskusji sprzed kilku lat: Pełne deskowanie dachu Cholera, muszę więcej czasu spędzić nad opanowaniem forumowej wyszukiwarki... (na marginesie: czy ktoś wie, jak wyświetlić, zamiast całych wątków, same posty zawierające szukany tekst?) nie szukaj forumowa szukaczka bo nic nie znajdziesz raczej przez google: szukana_fraza site:forum.muratordom.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 20.12.2010 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2010 Folia puki co folia nie jest w stanie zastąpić papy. Jak folia to po co deski? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoos 21.12.2010 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2010 Panie Andrzeju pomyślałem o folii zamiast papy, ponieważ przeczytalem gdzieś, cytuje " folia położona na deski nie powoduje gnicia desek tak jak to jest w przypadku papy..." znalazlem również artykuł że " papa ma krótszą żywotność od bardzo dobrej folii, co widać po okresie gwarancji jaką dają producenci..." oraz że nie trzeba wtedy wykonywać pod deskami szczeliny wentylacyjnej. Wczoraj sporo poczytalem rózne fora i opinie i szczerze powiedziawszy trochę teraz mam mętlik, Z tym że z tą żywotnością to pewnie cięzko określić skoro papa leży pod dachówką... wtedy nie jest poddawana działaniu UV i chyba powinna wyrzymać dość długo... pytanie ile i czy dłużej niż folia Jeśli brałbym papę to czy zwykła W/400/1200 wykonana na tekturze budowlanej o gramaturze powyżej 375 g/m² będzie dobra i wystarczająco długo poleży? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 21.12.2010 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2010 Taka papa na tekturze poleży ze 100 lat. Wiem gdyż rozbierałem taki wiekowy budynek a papa pod dachówką bardzo dobrze się prezentowała. Jan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcys20 21.12.2010 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2010 a ja przyznam ze tez chcialem deskowac, bylem juz nawet zdecydowany i zdeterminowany- tyle sie naczytalem o tym rozkladzie membrany, o podwiewaniu itp...i wiecie co? na stychu w golebniku u dziadkow znalazlem rolke jakiejs membrany sprzed ok.12-15lat - bo wtedy byl robiony remont dachu. Rolka byla napoczeta (zostalo jakies 3/4 luzno zwinietej) i lezala tak sobie te wszystkie lata w drewnianym zasranym golebniku pozbijanym z desek z centymetrownymi szczelinami (wiec slonce czasem swiecilo na nia bezposrednio) i co?...i ta membrana po tych wszystkich latach wyglada (oprocz warstwy golebich pior i kurzu) jak nowa! jest nadal biala, nadal wytrzymala, nie kruszy sie ani nic z tych rzeczy! wiec o co chodzi? czyzby wszystkie membrany byly az takie zle???bo przyznam ze ja wcale nie potrzebuje dachu na 300lat! na 50-60lat w zupelnosci mi wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MORHOT 21.12.2010 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2010 Daj Boże żeby 20 wytrzymał, to będziemy wszyscy happy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoos 21.12.2010 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2010 Taka papa na tekturze poleży ze 100 lat. Wiem gdyż rozbierałem taki wiekowy budynek a papa pod dachówką bardzo dobrze się prezentowała. Jan. Aha czyli można byc spokojnym i śmiało kłaść pod dachówkę bez obawy że papa na zwykłej tekturze popęka czy cos innego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 23.12.2010 23:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2010 Radzę podkładową termozgrzewalną. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 24.12.2010 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2010 Wiadomo termo jeszcze z SBS -em . Ale cena. Jan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
petervdo 24.12.2010 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2010 Wiadomo termo jeszcze z SBS -em . Ale cena. Jan. możesz podać jakies przykładowe typy papy, której cena / jakość jest dobra ? mamy zamiar deskować dach i na to papa i karpiówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 24.12.2010 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2010 Nie chcę reklamować.Weż papę w łapki i spróbuj urwać . Jak nie urwiesz lub ciężko to dobra . Zdrowych. Jan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
petervdo 24.12.2010 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2010 Nie chcę reklamować.Weż papę w łapki i spróbuj urwać . Jak nie urwiesz lub ciężko to dobra . Zdrowych. Jan. to może na priv ... po co odkrywać odkryte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 24.12.2010 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2010 Kieruj się tym co napisałem. Sam się przekonasz. Jan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WuTomek 26.12.2010 00:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2010 .. Jest wieksza szansa że unikniesz bledow popelnianych przez ekipe i bedziesz mial ladny dach. deski ograniczaja pole manewru i ryzyko skiepszczenia polaci. Oszczedzisz na deskach a stracisz na poprawkach. Cos wiem bo sam mam tylko folie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
petervdo 26.12.2010 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2010 .. Jest wieksza szansa że unikniesz bledow popelnianych przez ekipe i bedziesz mial ladny dach. deski ograniczaja pole manewru i ryzyko skiepszczenia polaci. Oszczedzisz na deskach a stracisz na poprawkach. Cos wiem bo sam mam tylko folie deski są założeniem od początku będzie karpiówka więc ciężkie pokrycie .. a do samej folii to jakoś nie mam przekonania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BigSack 12.07.2017 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2017 Zdecydowanie pełne deskowanie dachu. Jeżeli masz wybór to rozważ zastosowanie piany poliuretanowej PIR w płytach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts