Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ciepłe drzwi zewnętrzne

Recommended Posts

Tak uważasz? Przestałem się zagłębiać w temat Adeco, jak doczytałem się jakiś czas temu, że szyba w panelu to zwykły float - nawet nie ciepły. Jeśli się mylę i aktualnie jest lepiej (a powinno) to napiszę sprostowanie.

Druga sprawa - Horman kojarzy się raczej z drzwiami aluminiowymi - a te nie należą do najcieplejszych. Nie zdziwiłbym się, jak będzie to jakieś proste, cienkie aluminium.

Ok, przyznam Ci też rację - potraktowałem Adeco jak Klient - za dużo opcji, coś mi się nie spodobało to powtarzam negatywne opinie - może niezasłużenie. Ale to taka moja forma obrony przed tą ofertą ... Neguję, by nie wypaść źle próbując pisać coś dobrego.

Aha, widziałem badanie na drzwi drewniane, które sprzedaję - mialy wynik U 1,43 - 1,52 w zależności od modelu.

fin - sorki ale masz stare info

Drzwi z obustronnymi nakładkami maja Uw ostro poniżej 1 - niektórzy ortodoksi walki o 0,000001 na współczynniku k wręcz zalecają je do domów pasywnych

Natomiast nie można jednoznacznie stwierdzić że mają np,0,8 gdyż tak jak w oknach zależy to od ich wielkości i wybranego wzoru, zastosowanej szyby - to wszystko rzutuje na cenę itd itd itd ale zapomnij o jednym, że jest to towar tani i dla każdego którego jedynym kryteriom wyboru jest słynne już CCC

Szybę będziesz miał taką jaką sobie wybierzesz, wzór także, jedynym jakby ograniczeniem jest rdzeń - albo alu albo dobry, naprawdę dobry profil PVC

Z innej beczki, kilku moich klientów sprzed lat wybecelowało 6-10 tyś na drzwi drewniane a teraz.... obraz nędzy i rozpaczy, prawda T....(nie wiem czy sobie życzysz by twój nick tu podawać)? kasa wyrzucona w błoto.

może to indywidualne odczucie ale w starym domu miałem drzwi drewniane. Jedyny ich plus to to że wykonawca nie stawił się na rozprawie, posiadałem wszystkie umowy, potwierdzenia wpłat, dokumentacje fotograficzną itp i sąd w ciągu 5 minut zasądził zwrot pieniędzy (bez zwrotu drzwi) odsetki i zwrot kosztów. Po tych przezyciach nie chcę już ani okien drewnianych ani drzwi.

Adecco ma niestety jedną wadę: cenę

lelelek - ale to jest tylko jedyna wada :)

A jak zrobi się nakładki na dobrym profilu to zapominasz że wogóle masz drzwi wejściowe - po prostu bierzesz za klamkę i używasz a od czasu do czasu ścierą przelecisz i wyglądają jak nowe

Jeden warunek - wstawiane na samym końcu budowy - jak już wszyscy dewastatorzy pójdą sobie precz ;)

O co chodzi z CCC?

Odnosnie Adecco tez tam bylem, i wyszedlem z podkulonym ogonem, cieple drzwi ktore mnie interesowaly kosztowaly 11 tys.

Skonczylo sie na Oknoplascie (potrzebowalem kolor Winchester czyli tylko te dwie firmy) i z 4,8 tys udalo mi sie przy 100% przedplacie gotowka zejsc na 3800.

To byl max mozliwosci finansowych.

Te drzwi z jakims cieplejszym wkladem szybowym osiagaja rzeczone U=2,01.

Ergo nie przypuszczam, ze kupisz cos taniej niz ja, bo zaraz za tym zaczynaja sie produkty Made in Germany.

2.jpg

Edytowane przez kurt76

No to chyba muszę przeprosić się z katalogiem Adeco..I przepraszam wszystkich, którzy się sugerują moją opinią - nie jest ona poparta faktami.

Odpycha mnie w nich cenai /zbyt?/ duża możliwość opcji konbfiguracyjnych.

Faktem jest, że wielu producentów ma "wykupione" kilka modeli które są znacznie tańsze od pozostałych - tzn. mają specjalne rabaty. Stąd te same drzwi mogą się różnić u Producentów nawet o 50%.

Ale też faktem jest, że w przypadku drzwi ważniejszy jest komfort otwierania i zamykania. Najlepszy współczynnik szlag trafi, jeśli drzwi się nie będą właściwie domykały.