lelelek 18.06.2010 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2010 proszę o pomoc w doborze ciepłych drzwiPo zapoznaniu się z cenami Adecco szukam dalej, jakie drzwi produkuje hormann albo frohmasco?Może macie jakąś inną propozycję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 19.06.2010 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2010 Drzwi z panelami Adeco zaliczasz do "ciepłych"?Uważam że są wystarczające i mają wiele innych zalet, ale przeciętne, przyzwoite drzwi drewniane będą cieplejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arkady1978 19.06.2010 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2010 Fin to chyba przesadzasz, drzwi Adeco lub Hormanna z podwójnymi nakladkami, myslę, że smiało osiągną U poniżej 1, natomiast przy drzwich drewnianych 1,6 to max Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 19.06.2010 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2010 Tak uważasz? Przestałem się zagłębiać w temat Adeco, jak doczytałem się jakiś czas temu, że szyba w panelu to zwykły float - nawet nie ciepły. Jeśli się mylę i aktualnie jest lepiej (a powinno) to napiszę sprostowanie. Druga sprawa - Horman kojarzy się raczej z drzwiami aluminiowymi - a te nie należą do najcieplejszych. Nie zdziwiłbym się, jak będzie to jakieś proste, cienkie aluminium. Ok, przyznam Ci też rację - potraktowałem Adeco jak Klient - za dużo opcji, coś mi się nie spodobało to powtarzam negatywne opinie - może niezasłużenie. Ale to taka moja forma obrony przed tą ofertą ... Neguję, by nie wypaść źle próbując pisać coś dobrego. Aha, widziałem badanie na drzwi drewniane, które sprzedaję - mialy wynik U 1,43 - 1,52 w zależności od modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 19.06.2010 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2010 fin - sorki ale masz stare infoDrzwi z obustronnymi nakładkami maja Uw ostro poniżej 1 - niektórzy ortodoksi walki o 0,000001 na współczynniku k wręcz zalecają je do domów pasywnychNatomiast nie można jednoznacznie stwierdzić że mają np,0,8 gdyż tak jak w oknach zależy to od ich wielkości i wybranego wzoru, zastosowanej szyby - to wszystko rzutuje na cenę itd itd itd ale zapomnij o jednym, że jest to towar tani i dla każdego którego jedynym kryteriom wyboru jest słynne już CCCSzybę będziesz miał taką jaką sobie wybierzesz, wzór także, jedynym jakby ograniczeniem jest rdzeń - albo alu albo dobry, naprawdę dobry profil PVCZ innej beczki, kilku moich klientów sprzed lat wybecelowało 6-10 tyś na drzwi drewniane a teraz.... obraz nędzy i rozpaczy, prawda T....(nie wiem czy sobie życzysz by twój nick tu podawać)? kasa wyrzucona w błoto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lelelek 19.06.2010 21:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2010 może to indywidualne odczucie ale w starym domu miałem drzwi drewniane. Jedyny ich plus to to że wykonawca nie stawił się na rozprawie, posiadałem wszystkie umowy, potwierdzenia wpłat, dokumentacje fotograficzną itp i sąd w ciągu 5 minut zasądził zwrot pieniędzy (bez zwrotu drzwi) odsetki i zwrot kosztów. Po tych przezyciach nie chcę już ani okien drewnianych ani drzwi.Adecco ma niestety jedną wadę: cenę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 19.06.2010 23:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2010 lelelek - ale to jest tylko jedyna wada A jak zrobi się nakładki na dobrym profilu to zapominasz że wogóle masz drzwi wejściowe - po prostu bierzesz za klamkę i używasz a od czasu do czasu ścierą przelecisz i wyglądają jak nowe Jeden warunek - wstawiane na samym końcu budowy - jak już wszyscy dewastatorzy pójdą sobie precz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kurt76 20.06.2010 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2010 dla porownania drzwi pcv oknoplastu "lublin" maja U=2,01. Troche duzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 20.06.2010 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2010 ale najprawdopodobniej cena nie przekracza 3 tys CCC ciągle żywe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lelelek 20.06.2010 11:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2010 TYLKO cena i dlatego to tak boli. Rozumiejąc głupotę wyborów opierających się jedynie na zasadzie CCC jestem zmuszony (po prostu nie mam 8000zł na drzwi) do alternatywnych poszukiwań i stąd pytanie o Hormana lub Frohmasco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 20.06.2010 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2010 lelek, spokojnie, nie oburzaj się, są wzory w których zmieścisz się w 6 tys i naprawdę, biorąc pod uwagę kasę jaką potrafi się wydać na drzwi wejściowe Adeco często nie szokuje cenami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lelelek 20.06.2010 18:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2010 witam, nawet przez myśl mi to nie przeszło.jak by ktoś był użytkownikiem drzwi frohmasco to proszę o info.Jak by faktycznie z ciepłymi Adecco można było zamknąć się w 6tys to zaczynało by to być dostępniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kurt76 20.06.2010 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2010 (edytowane) O co chodzi z CCC? Odnosnie Adecco tez tam bylem, i wyszedlem z podkulonym ogonem, cieple drzwi ktore mnie interesowaly kosztowaly 11 tys. Skonczylo sie na Oknoplascie (potrzebowalem kolor Winchester czyli tylko te dwie firmy) i z 4,8 tys udalo mi sie przy 100% przedplacie gotowka zejsc na 3800. To byl max mozliwosci finansowych. Te drzwi z jakims cieplejszym wkladem szybowym osiagaja rzeczone U=2,01. Ergo nie przypuszczam, ze kupisz cos taniej niz ja, bo zaraz za tym zaczynaja sie produkty Made in Germany. Edytowane 20 Czerwca 2010 przez kurt76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 21.06.2010 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 No to chyba muszę przeprosić się z katalogiem Adeco..I przepraszam wszystkich, którzy się sugerują moją opinią - nie jest ona poparta faktami. Odpycha mnie w nich cenai /zbyt?/ duża możliwość opcji konbfiguracyjnych. Faktem jest, że wielu producentów ma "wykupione" kilka modeli które są znacznie tańsze od pozostałych - tzn. mają specjalne rabaty. Stąd te same drzwi mogą się różnić u Producentów nawet o 50%. Ale też faktem jest, że w przypadku drzwi ważniejszy jest komfort otwierania i zamykania. Najlepszy współczynnik szlag trafi, jeśli drzwi się nie będą właściwie domykały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lelelek 21.06.2010 19:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 kurt, ja miałem większe szczęście mnie wycenili jedynie na 8 z kawałkiem.wspomniane przeze mnie drzwi frohmasco i hormann maja poniżej 1.4 za około 4000, tylko nie wiem jak w użytkowaniu z tymi drzwiami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts