netbet 19.06.2010 04:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2010 zwracam się z milionem pytań do znawców zagadnienia: - dach z pełnym deskowaniem- pokrycie z papy... i pytania:- jaką szczelinę pozostawiać pomiędzy deskowaniem a kominem? 0,5 cm?- jak obrobić i uszczelnić to miejsce? ( komin murowany z cegły... papa może będzie tam leżeć ponad rok... docelowo blacha l;ub dachówka ) pozdroNEtbet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 19.06.2010 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2010 Szczelina nie więcej jak 2 cm . Papę wywiń do góry i ją przyklej. Jan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 19.06.2010 12:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2010 OOO!!! właśnie o Pana cenne uwagi mi chodziło! jeśli mogę to jeszcze jedno pytanie:- deski przeznaczone na dach są "chyba" suche... znaczy leżą pod stropem od 2 miesięcy i nie mają kontaktu z deszczami... jakie zostawiać szczeliny pomiędzy nimi?? zakładam że sie już nie skurczą... ad wyżej: czym kleić ?? lepikiem na zimno? pozdrawiamNETbet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 19.06.2010 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2010 Nie zostawiać. Można na zimno , ale trzeba cierpliwości. Nie za wysoko aby póżniej wydra przykryła. Jan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 20.06.2010 14:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2010 nie zostawiać zadnych szczelin? a jak spadnie deszcz, a nie będzie papy nie "wstaną" ?? boję się puchnięcia .... ile potrafią się skurczyć wiem... mam domek narzędziowy gdzie mokre dechy były bite bez szczelin a teraz są aa... z 10mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 20.06.2010 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2010 To może lepiej położyć papę w trakcie deskowania i nie będziesz miał rozterek ; wstanie , nie wstanie. Jan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 20.06.2010 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2010 A w jakim celu trzymałeś deski w budynku! Należy deskować i zaraz zakrywać. Szpary i tak powstaną bo deski dopiero wyschną na dachu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 20.06.2010 18:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2010 deski składowane były za względów "logistycznych" .. zdjąłem szalunek stropu i zostały pod dachem...wywalić je pod chmurkę i lać wodą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 20.06.2010 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2010 Nie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts