Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Który gaz LPG wybrać?

Njord

Recommended Posts

Witam,

zamierzam zainstalować w domu ogrzewanie na gaz płynny z zewnętrznym zbiornikiem.

Jest kilku "Poważnych" dostawców gazu w naszym kraju i chciałbym się Was poradzić, kogo możecie polecić?

Shell? może BP? opinie jak dotychczas znalazłem jedynie w kontekście LPG do Aut, gdzie Shell wypada najlepiej.

Dziękuję z góry za wszelkie rady :)

żadnego z powyższych, chyba, że stać Cię na płacenie powyżej 2,5 za litr. Przedzwoniłem wszystkich znanych dostawców i żaden nie zszedł niżej.

potem zapytałem znajomego który prowadzi stację LPG od kogo kupuje gaz. Dał namiary. dzwoniłem na początku maja br. ceny za litr propanu.....1,3 netto przy własnym zbiorniku, 1,55 netto na umowę. Masz pytania ?

polecam Ci przejażdżkę na nieduże stacje i popytanie o dostawców. nie sugeruj się napisami na zbiornikach. Znajomy również zaczynał od znanego dostawcy który zrobił mu instalację, po pierwszym tankowaniu i cenie kazał im sp...., zapłacił za zbiorniki i kupuje taniej.

Witam,

zamierzam zainstalować w domu ogrzewanie na gaz płynny z zewnętrznym zbiornikiem.

Jest kilku "Poważnych" dostawców gazu w naszym kraju i chciałbym się Was poradzić, kogo możecie polecić?

Shell? może BP? opinie jak dotychczas znalazłem jedynie w kontekście LPG do Aut, gdzie Shell wypada najlepiej.

Dziękuję z góry za wszelkie rady :)

zanim podpisze umowe zastanów sie dobrze,bo mam klientów którzy wybrali ten rodzaj paliwa ,a teraz płacą dzierzawe beczki i palą np.drzewem,ekogroszkiem ----chyba ze nie masz wyjscia

• 2 weeks później...

JA dostałęm oferte na butle 2700l czyli najmniejszą za 5500 nettoale to było od pierwszego z brzegu dostawcy gazu wiec mozliwe ze mozna kupić ją taniej. Pare lat temu jak robiłem rozeznanie to nowe chodziłymozna było wyrwać po około 3700brutto- bezpośrednio od producenta.

Co do posadowienia i papierologii to dostałem namiary do firmy która si etym zajmuje na terenie zachodniego mazowsza ale nie mam jeszcze cen.

mnie Gazpol zaproponował 2,04 za litr, natomiast chcą lojalkę na zuzycie 6 zbiorników 2700L.

Jaka jest cena kupuenia swojego zbiornika i wykonania instalacji?

jacekaqua, niestety nie mam wyjścia. Dom nie ma kotłowni i mogę wstawić tylko mały piec gazowy, dwufunkcyjny.

Pierwsze tankowanie jest zawsze w promocyjnej cenie żeby nie wystraszyć klienta;-) Potem cena bedzie pewnie z sufitu.

• 2 months później...

Potwierdzam, niestety z własnego doświdczenie, że "wiązanie się" z dostawcą to duży błąd.

1. Cena kożdego kolejnego tankowania jest nieadekwatnie większa.

2. Dla przykładu, aktualna proponowana cena DragonGaz ( Warszawa ) to 3 PLN. Cena na rynku aktualnie około 2 pln. Łatwo policzyć 2000 l zbiornik różnica na każdym tankowaniu 2000.

3. Przy domu około 200 m2 minimum dwa tankowania w sezonie lub nawet więcej jak nowo oddany dom. Do tego jeszcze dzierzawa 35 pln miesiecznie.

Jedyne co moge poradzić jak najwczesniej zacząć przygotowywanie wszytskiego. U mnie był o tyle problem że gazownia nawaliła z przyłaczem i musiałem szybko wszystko załatwiac i stąd ten kosztowny błąd. Naspokojnie tzreba miec jakięś 4 msc na projekty pozwolenia i wykonanie :)

Z nikim nie podpisywać umowy kupić zbiornik na własność a wtedy możesz kupować gaz tam gdzie masz taniej . Zanim jednak podpiszesz umowę to przeczytaj wątek z gaspolem przynajmniej będziesz miał świadomość czego możesz spodziewać się po roku .trwania umowy

• 5 weeks później...
Dołączam się do tego pytania. Sam się zastanawiam, z kim podpisać ewentualnia umowę i czy na pewno gaz?

Dwie osoby już jej wyjaśniaja temat butli LPG a taka mordka ryta dalej:) Normalnie ręce opadają:) Nie potrafię nie być złośliwy. Mordka007! A nie lepiej zacząć od początku i zrobić maturę z matematyki? Przepraszam, ale takiej osobie nie potrafię odpowiedzieć normalnie jak jej już dwie osoby tłumaczą, ąle Ona dalej z kim ma podpisać umowe:) Najlepiej z największym, najlepiej wydyma przy rozwiązaniu:) Mordka do dzieła:) Kocham MacDonald już było, czas na Shell, BP, Orlen:) Zresztą Oni się już wycofali z rynku grzewczego

• 2 weeks później...

Pracowniku dzwonnika zarejestrowałeś się na forum tylko po to aby sprzedawać - sprzedajesz wszędzie gdzie coś napiszesz zwykle w miejscach do tego nieodpowiednich albo bardzo nieodpowiednich chodźby w moim ogłoszeniu drobnym . W swej pogoni za planem/zyskiem nie widzisz niestosowności swoich zachowań .MASAKRA!!!!

redrum

To co pisze tomekps, przyłączam się:) http://www.makarewicz.gaz.pl http://www.oilgaz.pl Może być jeszcze taniej i szybciej:)

Jak widzisz tomekps nie wkłada się kija w mrowisko, konkurencja czuwa:) To nie portal reklamowy a wymiana doświadczeń i ew. pomoc. Ale nie pomoc polegająca na reklamie firm. Konkurencja była tu wcześniej ale nie koniecznie podawała strony internetowe. Nie na tym to polega. Są jakieś zasady a nie tylko złotówki w oczach. Widzę że za parę groszy to niektórzy dali by sobie jaja ogolić:)

Edytowane przez piotrmak

• 10 months później...

serdeczna prośba o pomoc w wyborze

Szanowni,

mam 4 oferty dostawców gazu,jednak na tyle słabo jestem biegły w tych kwestiach,że nie potrafię wybrać najkorzystniejszej-operatorzy podaja np.ceny gazu dla różnych polemności(litry,m3,etc).Bardzo proszę o ewentualną pomoc i sugestię.Zainteresowanym poślę też najnowsze oferty,by nie marnowali tyle czasu,co ja.mój adres:[email protected]

pozdrawiam Forumowiczów