freezyear 12.07.2010 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2010 (edytowane) Nie zrozumiałeś o co mi chodzi:) Ja swój dom o powierzchni ok. 120m2 ogrzewam za 500 góra 600zł miesięcznie więc niech mi nikt z Edera nie wciska kitu o oszczędnościach rzędu 300-500 zł miesięcznie bo wychodzi na to że ludziom którzy mają domy z Edera ktoś dopłaca jeszcze w zimie i nie muszą palić w piecach Marketingowy bełkot i tyle:) Edytowane 12 Lipca 2010 przez freezyear Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławas7 12.07.2010 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2010 Zrozumialem....juz wczesniej wyłapalem ten bląd......to oczywiste ze roznica 0,03 nie może dać oszczędności rzędu 300 - 500 zlociszów miesięcznie........nawet nie rocznie.....pewnie na dekadę....ale co by nie mówić porotherm firmy np. xyz zostaje daleko z tyłu za ederem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 13.07.2010 03:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2010 (edytowane) beton.....nie mam pojęcia jakie medykamenty przyjmujesz ale widzę ze nie skutkują.....zmień lekarza.....sam jesteś żałosny brawo brawo.. już tylko "argument" o mojej chorobie psychicznej Ci pozostał obrońco reklamy "cegłyeder" ale ta diagnoza - zauważ - jest zupełnie offtopic forum "budowa - wymiana doświadczeń" nie uczyli na szkoleniach marketingu jednak nie przesadzać - szczególnie z oceną osobowości -????? /bo tak w terenie jakbyś powiedział jeleniowi którego namawia się na "cegłęeder" że jeśli jej nie chce, to niech zmieni lekarza - to jeleń może się opamiętać i nagle przeistoczyć z jelenia w tratującego nosorożca... Edytowane 13 Lipca 2010 przez beton44 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gustaw Fijak 13.07.2010 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2010 oszczednosci oszczednosciami, ale fakt na tym poziomie co pisze eder to spora przesada! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławas7 13.07.2010 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2010 beton 44....przepraszam....to byl dowcip a Ty odebrałeś to jako chamstwo więc trochę mnie poniosło.....nie jestem obrońcą cegły Eder, dobry produkt sam się obroni...to tak jak chcieć bronić lwa a wystarczy otworzyć klatkę ( to nawiązanie do jeleni i nosorożców ) ...nie jestem dystrybutorem cegly Eder aczkolwiek mam pewne powiązania z tą firmą...widziałem, dotykalem cegłę Eder ale moja opinia o niej jest wyrobiona głównie na podstawie opinii jaką wydali ci którzy zdecydowali się na budowe domku i wybrali Edera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuba Dąb 13.07.2010 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2010 jeszcze raz beton z małym rozumkiem, powoli do Kubydęba - jak widać sędziego Sądu Najwyższego 1. to jest forum wymiana doświadczeń 2. reklamowe wątki prefy, czy tej tu "cegły" są tu zupełnie nie na temat, /nie są wymianą doświadczeń tylko reklamą/ 3. w związku z tym są żałosne. koniec, kropka, jak nie zrozumiesz to trudno.... wow.... No to jeszcze raz powolutku i na spokojnie. Może i sam fakt tego, że wypowiedź jako reklamowa jest żałosna, jest prawdziwy, może faktycznie nie powinno być reklam w dziale wymiana doświadczeń, nie wnikam. O co mi chodzi to: Wypowiedź Edera zawierała jakieś merytoryczne informacje, cyferki i dane. O te rzeczy mi właśnie chodzi, chcę tylko usłyszeć czy to co mówili to prawda czy fałsz, ot cała filozofia. koniec, kropka, jak nie zrozumiesz to trudno... wow... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 13.07.2010 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2010 np: "To zamiast oszczędzać na doskonałej jakości cegłach, które są budulcem, podstawą, czyli "kośćcem" budynku, który ma nam i naszej rodzinie służyć przez całe lata, to może lepiej oszczędzić na kosztach wykończenia i może odmówić sobie jednego jacuzzi na przykład albo odłożyć zakup 40 calowej plazmy lub LCD." to były te liczby i cyferki ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gustaw Fijak 14.07.2010 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 ehh, nic sie tu nie dowie czlowiek wiecej poza czytaniem przepychanek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuba Dąb 14.07.2010 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 oj beton beton... naprawdę szkoda słów na ciebie, normalnie jak dziecko... Ty te 2.800 postów nabiłeś chyba czepiając się ludzi bez powodu, bo nic innego tu nie robisz... Koniec tej dyskusji bezsensownej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 14.07.2010 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 (edytowane) oj Panie Kubodębie to jest dyskusja ???? jedyny argument "jesteś jak dziecko" "czepiałeś się ludzi bez powodu", "nic innego tutaj nie robisz" a może coś na temat by raczył nasz Sędzia Najwyższy ;::: /przy okazji - jesteś klasycznym przypadkiem wyprania mózgu przez marksizm kulturowy Edytowane 14 Lipca 2010 przez beton44 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuba Dąb 16.07.2010 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2010 Naprawdę jestem pod wrażeniem tego jak człowiek może być głupi i uparty, naprawdę nie wiesz o czym mówię czy tylko się zgrywasz? Bo nie uwierzę, że jesteś aż tak tępy, żeby tego nie pojąć, moja wypowiedź naprawdę nie jest trudna do zrozumienia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 16.07.2010 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2010 "Naprawdę jestem pod wrażeniem tego jak człowiek może być głupi i uparty" czy to jedyny argument Kubodębie marniutko... przy okazji - chyba jesteś delikatnie mówiąc źle wychowany... /w następnej wypowiedzi określę to bardziej dosadnie/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 16.07.2010 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2010 Ech każada ściana jest na tyle dokładna na ile potrafi ja wykonać murarz a nie na ile dokładny jest materiał. Z idealnego materialu da sie spie........ic ścianę, przyznam ze odwrotnie trudniej tzn ze złego materialu cięzko idealna ścianę uzyskać. To co firma napisala to marketingowy bełkot dla naiwnych. Gdyby te PUSTAKI dawaly takie oszczedności to jak ktoś zauważyl w niektórych przypadkach doswalibysmy kase zima w domu Mnie intryguje nazewnictwo, dlaczego na PUSTAK mówicie cegła ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
freezyear 16.07.2010 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2010 Ech każada ściana jest na tyle dokładna na ile potrafi ja wykonać murarz a nie na ile dokładny jest materiał. Z idealnego materialu da sie spie........ic ścianę, przyznam ze odwrotnie trudniej tzn ze złego materialu cięzko idealna ścianę uzyskać. To co firma napisala to marketingowy bełkot dla naiwnych. Gdyby te PUSTAKI dawaly takie oszczedności to jak ktoś zauważyl w niektórych przypadkach doswalibysmy kase zima w domu Mnie intryguje nazewnictwo, dlaczego na PUSTAK mówicie cegła ? Dokładnie, ludzie budują z Porohermu, ze zwykłego Maxa, z bk, silki, ściany sa proste, zamiast zwykłej zaprawy można dać ciepłochronną, zamiast dopłacać do Edera można dać 5cm styropianu więcej na elewacje, rożnicy w kosztach ogrzewania i tak nie zauważymy a i na LCD trochę kasy zostanie:) Więc o czym ta dyskusja poza wzajemnymi przepychankami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margoth1719503976 16.07.2010 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2010 Ja mam dom zbudowany z Edera. Mój wykonawca bardzo go zachwalał, sam go zresztą polecił. Ja też byłam zadowolona, bo cenowo wyglądał bardzo korzystnie na tle innych. Co do jakości nie mam zastrzeżeń: równy, gładki, w jednolitym kolorze. Prawie wszyscy w okolicy budują z Edera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CR 17.07.2010 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2010 (edytowane) Wychodzi na to że gdybym miał chałupę z Edera zamiast mojego 50-letniego domu z cegły, oklejonego 8cm styropianiu, ze starymi oknami skrzynkowymi i ogólnie słabą izolacją termiczną to moje wydatki na ogrzewanie wynosiłyby góra 100zł miesięcznie ew. w przypadku cieplejszej zimy ktoś musiałby mi dopłacać. Ciekawe, chyba zacznę powoli wyburzać dom:) Nie zrozumiałeś o co mi chodzi:) Ja swój dom o powierzchni ok. 120m2 ogrzewam za 500 góra 600zł miesięcznie więc niech mi nikt z Edera nie wciska kitu o oszczędnościach rzędu 300-500 zł miesięcznie bo wychodzi na to że ludziom którzy mają domy z Edera ktoś dopłaca jeszcze w zimie i nie muszą palić w piecach Marketingowy bełkot i tyle:) Witam. Proszę Pana nikt Panu nie wciska kitu, bo są to dane uśrednione i tym samym dla jednego przypadku tak jak dla Pana będzie to inna kwota a dla innego gospodarstwa domowego inna. Wszak,gdyby miał Pan nawet szałas, ale jednocześnie miałby Pan własny tartak i palił w tym szałasie odpadami z produkcji, to Pańskie koszty ogrzewania wynosiłyby wówczas ZERO. Ale czy uważa Pan, że każdy ma identyczne warunki ogrzewania jak Pan? Przecież są rożne rodzaje paliw i każdy ma inny koszt. Czy uważa Pan, że człowiek zaopatrujący się niedaleko kopalni węgla w owy węgiel będzie miał takie same koszty ogrzewania jak człowiek ogrzewający dom węglem ale mieszkający w Suwałkach? Podobnie z innymi paliwami jak ekogroszkiem, brykietem węglowym i trocinowym, gazem, olejem opałowym i tak dalej. Podaliśmy wartości UŚREDNIONE, które z definicji są... uśrednione. Jak Pan weźmie trzech mężczyzn o wzroście 1,65 cm 1,85 cm i 2,25 cm i wyliczy średnią to się okaże że każdy z nich powinien mieć po ok.. 1,92 cm wzrostu średnio. Tylko jak podałem każdy z tych mężczyzn ma swój wzrost. Ale jeśli każdy z nich patrzyłby tylko ze swojej perspektywy to uważałby, że wszyscy powinni mieć tyle co on. Jedyną pewną i stałą rzeczą jest to że budując z dobrych cegieł i pustaków oraz wykorzystując stropy EDER otrzymuje Pan bardzo ciepły dom o bardzo niskim zapotrzebowaniu na energię i niskich współczynnikach przenikania ciepła. Konkretnie można porównać jedynie konkretnie przykłady, proszę bardzo na przykład cegły Porotherm Wienerbergera gr 30 cm (http://www.wienerberger.pl/servlet/Satellite?pagename=Wienerberger/SR_Product/ProductStandard05&cid=1264367544562&sl=wb_pl_home_pl&lpi=1119356883967 ) + docieplenie 15 cm warstwą styropianu otrzymamy ścianę o izolacyjności wynoszącej U=0,18 W/(m²K). Zaś budując z cegły takiej samej grubości 30 cm ale EDER XP 30 (http://www.cegly-eder.pl/cegly-szlifowane/grubosc-sciany-44-cm/1012-eder-p-44-izo-pw ) + 15 cm styropianu otrzyma Pan ścianę o izolacyjności cieplnej wynoszącej U=0,14 W/(m²K)!! Czyli zbliżamy się tym samym do domu PASYWNEGO, którego nawet nie trzeba ogrzewać w ogóle. Czy to Pańskim zdaniem nadal ”marketingowy bełkot” czy już konkret? Moim zdaniem to konkret ale nie da się tego ubrać w informację, którą ma Pan powyżej, i która z racji tego, iż jest informacją ogólną mówi ogólnie o niesamowitych walorach cegieł, pustaków i stropów EDER. A szczerze mówiąc pod względem termoizolacyjności, jakości wykonania i trwałości te cegły (pustaki i stropy) są materiałami budowlanymi PIERWSZEJ KLASY, a nawet klasą samą w sobie. Był Pan łaskaw zażartować, że gdyby Pan wyburzył swój 50 letni dom i postawił dom z EDER to płaciłby Pan tylko 100 zł miesięcznie. Miał być to tylko żart, tylko, że to jest naprawdę możliwe, na przykład gdyby postawił Pan dom używając cegły EDER IZO 44 i docieplił 15 cm warstwą styropianu to otrzymałby Pan ścianę o izolacyjności wynoszącej U=0,12 W/(m²K)!! Podobną wartość otrzymałby Pan ocieplając cegłę XP 30 warstwą 20 cm zwykłego styropianu i tym samym mógłby Pan płacić za ogrzewanie nie 100 zł a 50 zł. To są już konkrety, a nie wciskanie kitu. Czy uważa Pan, że jakość użytych materiałów budowlanych nie ma żadnego znaczenia dla izolacyjności domu, jego trwałości, ewentualnych napraw i utrzymania domu? Cegielnie EDER w porównaniu do Wienerbergera to bardzo małe zakłady ale produkujące jedne z najlepszych, najcieplejszych materiałów budowlanych o najwyższej jakości za bardzo przystępną cenę, której są one warte. Gdyby w przyszłości planował Pan budowę domu zapraszam, z miłą chęcią postaramy się doradzić Panu, która z cegieł zapewni Panu jak najniższe współczynniki przenikania ciepła i oszczędności na ogrzewaniu w każdym następnym roku, rok do roku. Budując z pustaków EDER inwestorzy już przymierzają się do paneli słonecznych, pomp ciepła i wtedy mogą W OGÓLE NIE PŁACIĆ ZA OGRZEWANIE. Serdecznie zapraszamy, postaramy się doradzić i odpowiedzieć na pańskie pytania. Pozdrawiam serdecznie Edytowane 17 Lipca 2010 przez C***R Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 17.07.2010 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2010 "wszak,gdyby miał Pan nawet szałas, ale jednocześnie miałby Pan własny tartak i palił w tym szałasie odpadami z produkcji" co on bierze??? ja też bym tak chciał.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
freezyear 17.07.2010 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2010 "wszak,gdyby miał Pan nawet szałas, ale jednocześnie miałby Pan własny tartak i palił w tym szałasie odpadami z produkcji" co on bierze??? ja też bym tak chciał.... Nie chce mi się już gadać na ten temat, naprawdę Jak ktoś jest podatny na marketing to jego sprawa i nie ma o czym dyskutować. Bez odbioru... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 17.07.2010 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2010 Tez wysiadam. Do rekalmodawcy może i pustki macie fajne ale rekalme do kitu, przemyslecie to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gustaw Fijak 26.07.2010 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2010 temat padl niczym niezywa biedronka, po co dalej brnac w cos co nie ma sensu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts