Kuba Dąb 10.08.2010 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2010 równy, gładki, w jednolitym kolorze. To faktycznie rarytas, szczególnie wśród dużych firm. Tak słyszałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuba Dąb 11.08.2010 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2010 Dla tych niepodatnych, to jest ironia (tak stwierdziłem, że zaznaczę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoannaMariusz 14.08.2010 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2010 Witam. My mieszkamy k. Torunia, eder mamy taniej niż porotherm - decyzja zapadła praktycznie w jeden dzień.Poczytaliśmy wcześniej na forum Wasze opinie;)Pozdrawiam, Joanna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 15.08.2010 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2010 A cegłaeder zmieniła nicka na C***R hmmmm..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 16.08.2010 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2010 Co do wypowiedzi dotyczących porównania porothermu grubości 24-25 cm o wsp. 0,95 i edera o wsp. 0,65 to przy ociepleniu ściany 20 cm steropianu o wsp. 0,042 różnica w wsp. ściany 2 warstowej pomiędzy Porothermem ( wsp = 0,1879 ) i Edcerem ( wsp = 0,1921 ) jest zdecydoanie mniejsza i wynosi 0,0042 czyli jakieś 8 słownie osiem razy mniej niż podaje kolega piogron. http://www.termoorganika.com.pl/index.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuba Dąb 24.08.2010 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 sieka z mózgu innymi słowy. Przypomina mi to tematy nt. keramzytu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 24.08.2010 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 Oczywiści że to ściema. W przypadku muru dwu lub trójwarstwowego zarówno porotherm czy eder pełnią funkcję ściany nośnej ( a nie ocieplenia ) i różnice w ich współczynniku U są całkowicie pomijalne ( wybierz to co ci bardziej odpowiada, ale nie daj sobie robić wody z mózgu ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gustaw Fijak 25.08.2010 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2010 ostatni emot najlepiej charakteryzuje ten wątek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariusz_K 27.08.2010 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2010 Proszę o pomoc w wyborze pustaka ceramicznego. Zdecydowałem, że będzie to niemiecka technologia 24 cm i 12 cm styropianu. Mam tylko problem w wyborze: czy wybrać EDER czy UNIPOR, który ma przegrody ustawione w odwrotny sposób jak EDER?Który będzie lepszy? Cena jest podobna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kedod 08.09.2010 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2010 Ja tylko dodam, ze Porotherm faktycznie nie trzyma wymiarów, nawet ten szlifowany. Góra i dół jako tako ale już pióro-wpustów nie da sie spasowć. Lico ściany też wychodzi w góry i doliny. No taaaaak fakt- wszystko sie zakryje styropianem albo tynkiem. Tylko po co truć, że to taki dobry towar. Szczególnie fajnie też patrzeć jak majster nie potrafi murować tą specjalną maszynką do kleju. Na paletach sprytnie ukrywa sie w środku uszkodzone bloczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuba Dąb 09.09.2010 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2010 Ja tylko dodam, ze Porotherm faktycznie nie trzyma wymiarów, nawet ten szlifowany. Góra i dół jako tako ale już pióro-wpustów nie da sie spasowć. Lico ściany też wychodzi w góry i doliny. No taaaaak fakt- wszystko sie zakryje styropianem albo tynkiem. Tylko po co truć, że to taki dobry towar. Szczególnie fajnie też patrzeć jak majster nie potrafi murować tą specjalną maszynką do kleju. Na paletach sprytnie ukrywa sie w środku uszkodzone bloczki. Apropo maszynki, jak się ona spisuje bo szczerze mówiąc nie śledzę jej od momentu wyjścia na rynek a ciekaw jestem jak się sprawdza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 09.09.2010 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2010 (edytowane) Ja tylko dodam, ze Porotherm faktycznie nie trzyma wymiarów, nawet ten szlifowany Jakieś konkretne doświadczenia osobiste ? Góra i dół jako tako ale już pióro-wpustów nie da sie spasowć. Lico ściany też wychodzi w góry i doliny. No taaaaak fakt- wszystko sie zakryje styropianem albo tynkiem. Tylko po co truć, że to taki dobry towar Znasz lepszy ? Foto i gwarancja wymiarów mile widziane. Szczególnie fajnie też patrzeć jak majster nie potrafi murować tą specjalną maszynką do kleju Jakieś fotki ? Na paletach sprytnie ukrywa sie w środku uszkodzone bloczki Widziałeś przy pakowaniu u producenta czy u jakiegoś konkretnego dystrybutora ? Edytowane 9 Września 2010 przez surgi22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuba Dąb 14.09.2010 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2010 Tak naprawdę te przykłady z góry mogą zdarzyć się każdemu, w każdej sytuacji. Mimo wszystko dobrze usłyszeć też taką opinię, a nie samo słodzenie, bo można stwierdzić co tak naprawdę sie kruszy (nie koniecznie u producenta) a co mniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piogron 23.09.2010 18:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2010 Mój wykonawca odradza mi stosowanie pustaków ceramicznych bo mówi,że później do ocieplenia trzeba kupować droższe kołki do kołkowania styropianu. Czy to prawda, czy robi mnie w bambo chcąc namówić do gazobetonu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kedod 19.01.2011 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 skonczylo sie na tym, ze bloczki byly maczane- wstawiane do plytkiej wanienki z klejem i stawiane na scianie. Majster upieral sie,ze mozna kleic maszynka,chociaz udawalo sie nia pokryc ok 1/3 powierzchni bloczka, chociaz przedstawiciel Porothermu twierdzil, ze da sie pokryc cala powierzchnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kedod 19.01.2011 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 Jakieś konkretne doświadczenia osobiste ? Znasz lepszy ? Foto i gwarancja wymiarów mile widziane. Nie mam wielkiego doswiadczenia- pierwsza budowa. Majster udowadnial, ze robi co moze zeby murowac proste sciany, ale wtedy powstawal problem, ze "zamki" nie "trzymaly" wiec trzeba bylo szukac kompromisow. Jakieś fotki ? Fotki jak najbardziej zrobione i na tej podstawie udalo sie nawet doprowadzic do zareklamowania towaru. Widziałeś przy pakowaniu u producenta czy u jakiegoś konkretnego dystrybutora ? palety dostarczone na plac budowy przez dystrybutora. Wczesniej ogladane na placu skladu i z zewnatrz bylo OK. Po rozpakowaniu okazywalo sie inaczej. Nie mowie o szkodach powstalych wyraznie w transporcie i rozladunku na budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamut 74 24.01.2011 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 stawiał ktoś z was mur jednowarstwowy z ceramiki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuba Dąb 24.01.2011 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 Nie wiem czy znalazł się taki szaleniec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dockers 24.01.2011 23:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 a jakby tak postawić ze słynnego Edera o grubości muru 36 albo 44 cm bez ocieplenia ? Pytam całkiem serio. Czy lepiej=zdrowiej i cieplej wychodzi grubość muru 25 + ocieplenie ? ps. : pozdrowienia dla tego kto to napisał: beton zawsze pozostanie betonem........nie zrozumie ceramiki..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławas7 25.01.2011 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 Dziękuję za pozdrowienia.....ale gdy to napisałem pogratulowano mi chamstwa.....ale przeprosiłem i jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts