Jarecki79 06.08.2010 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2010 Jak jest strach przed obsługą sterownika, to najprostszy w obsłudze jest OGNIK PID-II. Sam dobiera paliwo oraz powietrze ale także dobiera priorytety pracy pomp C.O. oraz CWUNastawia się tylko temp. na C.O. i CWU, to wszystko. Bardziej dokładnie odpisałem na maila.Są przykładowe schematy montażu, fotki jak zdjąć kosz i rozebrać palnik do wjechania kotłem do kotłowni (w sumie 8śrub, 4dla kosza i 4dla palnika)Jest opis sterownika OGNIK PID Napisałem tez po kolei jak wygląda procedura rozpalania na Ogniku PID oraz ewentualnie na RT09pid TATAREK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbijar 20.07.2011 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 Kocioł z podajnikiem tłokowym nie nadaje sie do spalania peletu. Jesli kocioł z podajnikiem tłokowym to kup sobie np Lazar MultiKomfort, Protech Karo. A jeśli chcesz przyzwoity kocioł na eko-groszek z możliwościa spalania peletu to kup na Lazar Eko-Komfort lub zeliwny Eko-Perfekt. Witam, kto Ci podał takie dziwne informacje, że kocioł z podajnikiem tłokowym nie nadaje się do spalania peletu ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TonyH 23.09.2014 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2014 Witam. Jaki kocioł wybrać do dobrze ocieplonego budynku 120m2, (2,5m wysokość pomieszczeń) + zasobnik cwu.? Ograniczeniem jest dla mnie szerokość - najchętniej do 100cm (maksymalnie 110-115). Możliwie z uniwersalnym palnikiem i systemem gaszącym - czyli paliwa główne Eko-Groszek i Pelet + Ruszt awaryjny.CZY MOŻECIE MI COŚ POLECIĆ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
timon120777 24.09.2014 04:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2014 żadenszukaj innego sposobu grzania, masz kilka innych bezobsługowych sposobów ogrzania za porównywalne lub niewiele wyższe pieniądze niż weglemjak bardzo chcesz to najmniejszy czyli 7KW i nic ponad to. ruszt awaryjny w takim maluchu nadaje się do spalenia rachunku za prąd jak Cię jego wysokość wkurzy. nie oczekuj cudów od rusztu , nie w kotle na ekogroszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts