Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Płytki ścienne na podłoge

Recommended Posts

Witam

Chce zrobic lazienke z prysznicem bez brodzika - spadek. W gre wchodzi mozaika, ale strasznie podobaja mi sie plytki 10x10. Opoczno robi serie Aplauz i Inwencja o takich wymiarach. Jednak sa to plytki scienne, i pytanie jak zachowaja sie w lazience na podlodze. Wymiar 10x10 podyktowany jest rozmiarem kratki od prysznica. Mieliscie doswiadczenia czy taka plytka po roku sie nie zetrze? Jak wytrzyma piec lat to wchodze... ;)

znam kuchnię gdzie płytki poszły te same na ścianę i podłogę, wg sprzedawcy nadają się do obu powierzchni, po kilku miesiącach zaczęły się prześwity, teraz po dwóch latach praktycznie wszędzie tam gdzie się intensywniej użytkuje (czyli najzwyczajniej chodzi) narożniki i obrzeża płytek poprzecierane do czerwonej ceramiki, w innych miejscach na płytce zarysowania i przebarwienia

wiec ja bym się nigdy na taki manewr nie zdecydował, poszukaj lepiej innego wyjścia

To co piszecie brzmi dla mnie niewesoło... Przyznam szczerze ze nie chce mozaika na podlodze (jak to wyglada sprawa scieralnosci?). Zna ktos jakies plytki 10x10 na podłoge? Przeszukalem net i niewiele udalo mi sie znalezc. Jestem pewien ze gdzies widzialem biale, jakby laboratoryjne, moze sa tez inne kolory. Zalezy mi na graficie lub czerni.

A może poszukaj płytkę na podłogę jaka Ci się podoba i daj do pocięcia na taki wymiar 10x10.Ja tak robiłam w dwóćh łazienkach,w jednej mam pociętą mozaikę o wymiarach 2,5x2,5 a w drugiej 3x3.Są to płytki podłogowe a zrobiłam mozaikę na scianę.Wyglądają tak:

http://images46.fotosik.pl/305/bd3d7516ea640b12med.jpg http://images41.fotosik.pl/301/77f138b1595d8e03med.jpg

• 6 months później...