lain00 20.06.2010 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2010 Witam Chciałabym na dach położyć blachodachówkę. Wykonawcy którzy budowali zaczęli kryć dach papą i jest już położona papa podkładowa. Nieststy już nie pracują poniewaz byli nie solidni i podziękowałam im za współpracę. Chciałbym zamiast papy wierzchniego krycia zastosować blachodachówkę, ale nie wiem czy można. Pytałam już kilku niby fachowców o radę i jedni mówią że można, inni zaś twierdzą że nie. Papę podkładową która już jest na dachu chciałabym zostawić , żeby nie generować dodatkowych kosztów. Bardzo proszę o radę i ewenrualnie jakieś namiary na dobry towar. Dodam jeszcze iż dach jest pod kątem nachylenia 13 stopni. Pozdrawiam Agnieszkawięźba1 _ Model_.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DACxxxAZ 20.06.2010 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2010 można położyć blachę tylko że na ruszcie a nie bezpośrednio do papy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanna4 20.06.2010 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2010 witam!ja mam podobny problem , na starym dachu o podobnym nachyleniu z gontem który według niektórych jest żle ułożony chcę położyć blachę ale czytałam że blacha na taki dach sie nie nadaje i tylko papa termo. obydwie opcje na gont . Mam już mętlik w głowie i nie wiem co robić a lato któtkie. Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DACxxxAZ 20.06.2010 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2010 Dlaczego twój dach się nie nadaje do krycia blachodachówką ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 20.06.2010 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2010 W/g mnie to za mały spadek dla blacho dachówki. Jan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej belka 20.06.2010 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2010 W/g mnie to za mały spadek dla blacho dachówki. Jan. zgadzam sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DACxxxAZ 20.06.2010 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2010 Mimo to wykonałbym to krycie i udzielił gwarancji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 20.06.2010 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2010 Na ile ?. Jan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 20.06.2010 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2010 13* to wystarczający kąt do montażu blachodachówki! Szczelność dachu zapewnia krycie wstępne!!!! Należy tylko solidnie uszczelnić połączenie kontrłat z papą np. lepikiem na zimno. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lain00 20.06.2010 17:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2010 (edytowane) Na ile ?. Jan. Co znaczy na ile? Kurcze nie rozumiem . to mozna blachę czy nie ? Weżcie się wypowiedzcie prawdziwi fachowcy. Skoro jedni twierdzą że można i udzielili by gwarancji a inni nie to jak to jest. proszę o fachową odpowiedż. Agnieszka Edytowane 20 Czerwca 2010 przez lain00 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 20.06.2010 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2010 Chyba się trochę zagalopowałaś! Dostajesz darmowe porady więc podziękuj i w oparciu o nie podejmij decyzję. Nie musisz nikogo obrażać! Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lain00 20.06.2010 18:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2010 Chyba się trochę zagalopowałaś! Dostajesz darmowe porady więc podziękuj i w oparciu o nie podejmij decyzję. Nie musisz nikogo obrażać! Pozdrawiam. Nie kolego Andrzeju. Wcale się nie zagalopowałam. Tylo pisze co myślę. Przegolądałm kila postów i uważam że kolega Jan jest bardzo uszczypliwy i potrafi tylko krytykować wypowiedzi innych. Skoro ktoś uważa że jest w stanie wykonać usługę i udzielić gwarancji to uważam że jest to ok. Ale jeśli za chwilę widzę że ktoś drwi z tek wypowiedzi to jak mam podjąć decyzj. Nie neguję tego co piszesz. ale jak mam podjąć decyzję w oparciu o odpowiedzi typu kolegi JAN? Sam kolego napisałeś że jest taka moiżliwość a kolega zaprzeczył. Więc z całym szacunkiem . pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 20.06.2010 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2010 Mistrz Jan ma dużą wiedzę i takież doświadczenie a to że forma jego wypowiedzi nie wszystkim odpowiada to już inna sprawa. Nie zauważyłem, a pilnie śledzę jego wypowiedzi aby kogokolwiek obraził. Każdy ma prawo mieć swoje zdanie i przedstawiać swój punkt widzenia na Forum. Podtrzymuję więc swoją opinię, że Twoje stwierdzenia było nie na miejscu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DACxxxAZ 20.06.2010 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2010 (edytowane) Janie, 5 lat chyba wystarczy , jeśli wszystko jest poprawnie wykonane zgodnie z zaleceniami prod. to dodatkowo dochodzi gwarancja producenta w której zezwala on kryć dach przy tym pochyleniu lain00, Ja też uważam że Jan ma dużą wiedzę w temacie i czytając jego posty nie tylko na tym forum dużo się nauczyłem Edytowane 20 Czerwca 2010 przez DACxxxAZ coś mi się popiep... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanna4 20.06.2010 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2010 witam! Panowie moi mili czy mogę położyć na ten gont papę czy blachę mam 2 fachowców i muszę wybrać już bo bujam się z tym dachem od 2 lat.Proszę o pomoc. Joanna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lain00 20.06.2010 21:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2010 Ok przepraszam jeśli kogoś uraziłam. Trochę mnie poniosło. Proszę o wybaczenie.Ale wrócę do pytania. Jak to w końcu jest? Można tą blacho-dachówkę ułożyć czy nie?Agnieszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanna4 20.06.2010 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2010 Ok przepraszam jeśli kogoś uraziłam. Trochę mnie poniosło. Proszę o wybaczenie. Ale wrócę do pytania. Jak to w końcu jest? Można tą blacho-dachówkę ułożyć czy nie? Agnieszka wcale ci się nie dziwię ja tez jestem u kresu wytrzymałości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 21.06.2010 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 Dziękuję chłopcy za wsparcie:rolleyes:. Wracając do tematu powiem tak : Teoretycznie można , ale ja z wrodzonej ostrożności:) tego bym się nie podjął i pokrył termo. Jan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tygrys2000.79 21.06.2010 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 (edytowane) Janie masz rację i taka ostrożnośc przydałaby się wielu........a z życia:kolega ma dach o nachyleniu poniżej 20*pokryty blachą i pomimo głębokich tłoczeń na zakładzie przecieka sam byłem i widziałem ładne ślady na folii po krokwi i na sufitjak ma byc porządnie to TYLKO TERMO.pozdrawiam Edytowane 21 Czerwca 2010 przez tygrys2000.79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 22.06.2010 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 witam! ... czy mogę położyć na ten gont papę czy blachę .... Możesz położyć co chcesz! Dekarz powinien ocenić stan tego gontu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts