Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

papa czy blacha.

lain00

Recommended Posts

Przy tak małym spadku jest prawie niemożliwe szczelne obrobienie blachą kominów , klap itp. Jan.

Pełna zgoda co do pokrycia zewnętrznego będącego właściwie elewacją dachu. Krycie wstępne należy wykonać papą termozgrzewalną i w tej technologi obrobić kominy i inne elementy dachu. Tak wykonany dach oraz opaski z papy na kominach zakryć blachą i po sprawie. Pozdrawiam.

• 11 years później...
  • Odpowiedzi 43
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Panowie pomóżcie w wyborze. Dach przecieka, powierzchnia 120m2. Nachylenie nie wielkie, lecz według specjalisty od dachu wystarczające na blachodachówkę za wyjątkiem wykuszy okiennych gdzie kąt prawie zero i woda stoi. Mam kilka opcji

1. Najdroższa to podniesienie wykuszy okiennych przy pomocy lekkiej konstrukcji i położenie blachodachówki.

2. Załatwienie wykuszy bez podnoszenia papą termozgrzewalną a resztę dachu blachą.

3. Najtańsza, całość papą termozgrzewalną.

Na tą chwilę jest pełne deskowanie, cienka papa i płaskie formaty blach już skorodowanych.

Oczywiście we wszystkich opcjach w grę wchodzi wymiana starej cienkiej papy.

Fachowiec poleca papę termozgrzewalną, tylko nie wiem na ile jest to trwałe rozwiązanie. Nie chciałbym wracać do tego tematu za parę lat.

Fundusze tutaj mnie nie ograniczają. Dziękuję za wszelkie spostrzeżenia i wskazówki.