Endriuszka 20.06.2010 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2010 (edytowane) jak w temacie planuje front ogrodzenia zrobic caly "front" w całości i zrobic przesuwany na co warto zwrocic uwage, jak wykonac , itd... znalazłem juz odpowiedni silownik http://www.e-napedy.pl/go/_info/?id=218 Edytowane 20 Czerwca 2010 przez Endriuszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Endriuszka 21.06.2010 15:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 nikt nic nie podpowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 21.06.2010 23:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 na co warto zwrocic uwage, jak wykonac , itd... Przede wszystkim: - na porządny blok betonowy, w którym zamocowane będą wózki jezdne - na odpowiednio długą przeciwwagę - o ile dobrze pamiętam, to 1/3 długości "światła bramy" - czyli w Twoim przypadku całe skrzydło będzie miało długość 16m - na wózki o odpowiedniej wytrzymałości ładnie opisano tu: http://www.bramaprzesuwna.pl/ tu też trochę info: http://www.plast-met.pl/offer.php?id=137 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Endriuszka 22.06.2010 17:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 a jaki zrobic rozstaw wózków zeby "wszystko było" wporzadku i stabilnie działało ??? na końcu bramy zamontowac jakies kólko lub rolke zeby miała oparcie i lepiej stabilnej sie poruszała bo jednak to bedzie 12długosci + przeciwwaga!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 22.06.2010 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 na końcu bramy zamontowac jakies kólko lub rolke zeby miała oparcie i lepiej stabilnej sie poruszała bo jednak to bedzie 12długosci + przeciwwaga!!! Dobrze by było - przynajmniej nie będzie ryzyka, że kotwy wyrwie z bloku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Endriuszka 13.10.2010 11:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2010 a jaki zastosowac profil: zamknięty czy półzamknięty ???? znalazlem w necie profil o max długosci 6m! toi czy przy takiej długosci łasczenj czyli okolo 12m mozna te profile łaczyc??? jeśli mozna łaczyc to w jaki sposób to połaczyć zeby było stabilne i trwałe ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 13.10.2010 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2010 a jaki zastosowac profil: zamknięty czy półzamknięty ???? znalazlem w necie profil o max długosci 6m! toi czy przy takiej długosci łasczenj czyli okolo 12m mozna te profile łaczyc??? jeśli mozna łaczyc to w jaki sposób to połaczyć zeby było stabilne i trwałe ?? Półzamknięty na szynę, w której jeżdżą rolki a resztę raczej zamknięty. Zamknięte pospawać w ten sposób, że na łączeniu wkładasz do środka kawałek profilu o mniejszej średnicy. Potem spawasz daw profile "doczołowo" razem z lekko wysuniętym tym mniejszym i na to nakładki łączące z płaskownika. Profilu jezdnego tak nie połączysz, bo będzie przeszkadzać przy jeździe więc tylko nakładki z płaskownika bym dał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Endriuszka 13.10.2010 12:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2010 wg mnie (laika) to fajnie i fachowo to wyglada i powinno byc trwałe. mam jeszcze jedna prośbe, ze wzgledu ze jestem wzrokowcem moze jakas fotke pogldowa byś zamiesci co gdzi i jka pospawac, połaczyc ?? profil jaki trzeb azamonotwac to ma byc 100x100 jak zalecaja czy moze byc inny ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 13.10.2010 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2010 wg mnie (laika) to fajnie i fachowo to wyglada i powinno byc trwałe. mam jeszcze jedna prośbe, ze wzgledu ze jestem wzrokowcem moze jakas fotke pogldowa byś zamiesci co gdzi i jka pospawac, połaczyc ?? profil jaki trzeb azamonotwac to ma byc 100x100 jak zalecaja czy moze byc inny ?? Hmmm rysunek... to może to: http://1.1.1.1/bmi/www.e-technolog.pl/media/l10.jpg Złącze C - zakładka co do profilu to się nie wypowiem, ale wydaje mi się, że istotna może też być grubość profilu - nie tylko jego wymiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blechert 13.10.2010 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2010 Nasuwa mi się pytanie. Jeżeli cały front to brama. To gdzie ta brama się chowa? U sąsiada?I po co coś tak wielkiego budować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 13.10.2010 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2010 I po co coś tak wielkiego budować? Widocznie autor ma taką potrzebę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blechert 14.10.2010 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2010 Widocznie autor ma taką potrzebę Tak przypuszczam, że autor wątku ma flotę tirów:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Endriuszka 14.10.2010 08:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2010 nie kolego ma droge dojazdowa szerkosci 3.5m (wiec bardzoooooooooooo wąska) konec drogi to własnie włazd do moje posesji. a posesje ma szeroka na okolo 25m wiec brama swobecnie sie schowa (no problem a czemu cały front ma byc rozsuwany: dlatego ze na 3.5m szerkosci drogi dojazdowej jak ma wjechac coś cięzszego tzw. gabaryt lub conajmniej śmieciarka, to w przypadku przywiezienie stali, opustaków czy nawet ekogroszke w ilosc 5-6ton to kierowca ma chociaz możliwośc manewrowania na moim podjeżdzie (długośc 12m a szerkośc okolo 7m) jak rozsunę cała brame o której mowa na samym poczatku chyba teraz wsyatrcaajaco wytłumaczyłme i nie trzeba mieć floty Tir-ów zeby miec cały front rozsuwany , wystarczy mieć ch****wy wjazd na posesj i mama problem a wole teraz za "wczasu" zrobic wjazd jak nalzey niż za jakiś czas żalowac ze nie zrobiłem to "tak jak powinno to byc" tylko szczedziłem na materiale i pieniadzach na to P.S kolego fotka z postu nr.9 nie wyswietla sie :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 14.10.2010 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2010 P.S kolego fotka z postu nr.9 nie wyswietla sie :( Coś się link popsuł. To powinno być ok: http://www.e-technolog.pl/media/l10.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Endriuszka 14.10.2010 11:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2010 (edytowane) Półzamknięty na szynę, w której jeżdżą rolki a resztę raczej zamknięty. . a rolki nie bedza jeździło po 80-90% profilu pólzakmniętego podczas otwierania i zamykanie ??? Edytowane 14 Października 2010 przez Endriuszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 14.10.2010 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2010 (edytowane) a rolki nie bedza jeździło po 80-90% profilu pólzakmniętego podczas otwierania i zamykanie ??? Rozwiń myśl, bo nie bardzo rozumiem Ja mówiąc o profilu półzamkniętym miałem na myśli takie coś jak na rysunku poniżej w dolnym prawym rogu (120 x 100): http://www.plast-met.pl/admin/dbFiles/fileFileTable/144_.gif Edytowane 14 Października 2010 przez CitroCerber Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Endriuszka 14.10.2010 13:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2010 oki tez tak rozumiem tylko gdzie zamonotwac ten profil zakmniety "na reszcie" po krótym nie "chodzą rolki" tego za bardzo nie kumma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 14.10.2010 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2010 tylko gdzie zamonotwac ten profil zakmniety "na reszcie" po krótym nie "chodzą rolki" tego za bardzo nie kumma Zajrzyj tutaj: http://www.plast-met.pl/offer.php?id=137 może Cię natchnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaroll 20.10.2010 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2010 W branży jestem już dość długo , ale zawsze jak ktoś pyta o bramę 12m to pierwsze o co pytam :czy nie może byc mniejsza.Po pierwsze nie jest wcale łatwo zrobić taka bramę, konstrukcja musi byc bardzo sztywna.po drugie ile to będzie ważyć. Najdłuższa jaką naprawiałem (po 5 latach użytkowania) to 16m.Naprawa polegała na wymianie profila jezdnego.Dlatego najważniejsze na co zwrócić uwagę to gruby profil jezdny , wózki 10-cio rolkowe, dobrze wykonany fundament i kosze najazdowe na słupku dojazdowym i na końcu otwarcia bramy.powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts