Deryl 20.06.2010 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2010 (edytowane) Witam Wszystkich.Planuje budowe domu kolo Warki z plazow min 22[cm] grubych(a chetnie 25-30[cm]). Pow uzytkowa 120-150[m2] Czy mozecie polecic Ekipy/pojedynczych Ciesli ktorzy zbuduja powyzsze, zalatwiajac rowniez drewno?Mam juz namiary na dwie ekipy z Podlasia(ale zawsze warto porownac, chocby, zeby relacje cen znac...), a moze rowniez Gorale? Nie zdecydowalem sie na typ(wiem tylko, ze ma byc prosta bryla: prostokat, dach dwuspadowy, bez wykuszy, lukarn, itp...). Jak kosztowo wychodzi "dom parterowy" vs "z poddaszem uzytkowym"W parterowym m/innymi wiekszy fundament i pow dachuW 1,5 pietrowym strata pow kolo scianki kolankowej na poddaszu i pow na schody...; ale roznic jest o wiele wiecej...; czy sa robione jakies ogolne porownania, czy tylko, co kto uwaza...???Pozdro. Edytowane 20 Czerwca 2010 przez Deryl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartbudowniczy 10.02.2014 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2014 Mogę polecić Ci pewną niewielka firmę która wykonuje takie domy z bali. Pochodzą z Beskidu Żywieckiego wiec to górale. Nie chciałbym być posądzony o robienie reklamy wiec bezpieczniej napisz na prywatny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DANIEL SIS 10.02.2014 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2014 dom parterowy z bala....mozna, ale to żadna tradycja. Raczej takie domy a przede wszystkim dachy robione są z wiazarów bo po co inaczej?Dom z poddaszem uzytkowym to inna bajka tym bardziej dwuspadowy. Scianka kolankowa nie jest problemem, sztuka ciesielska nakazuje wypuscic głowice belek stropowych poza oczep, na głowicach murłata i dach staje sie bardziej piekny, okazały a przede wszystkim eliminujesz problem skosu i braku miejsca.pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts