Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Szukamy ekipy :

- tynki wenętrzne + sufity podwieszne

- docieplenie poddasza (wełna, folia, płytyt gipsowe )

- posadzki

- tynk zewnętrzny ( 5 cm styropianu + akryl )

Proszę o kontakt na priva ( namiar wykonawcy ; cena za m 2 robocizny netto ) lub pod 502 448 907

termin rozpoczęcia prac marzec 2004

https://forum.murator.pl/topic/14453-g%C3%B3rny-%C5%9Bl%C4%85sk-poszukiwania-ekipy/

Mam ekipe - u mnie skonczą mokre roboty do 10 marca i przez 1-1,5 miesiąca nie będą mieli co robić (kolejna budowę zaczynają po polowie kwietnia - poleciłem ich juz znajomej, ale ona czeka do kwietnia). Ekipa zbudowała mi dom od podstaw i jest super. Naprawdę, nie myslałem, że są w Polsce trzeżwi, uczciwi i dokładni budowlańcy.

Nie rozliczamy sie wg godzin, ale np za miesiąc styczeń mogę powiedzieć tak: pracowało 4-5 osob (półtora kondygnacji - wylewki, ocieplenie poddasza, tynkowanie, gładzie gipsowe) i wzięli 12,000 Pln. Po przeliczeniu na łebka jest to 2,400 Pln. Na pewno są jakieś ekipy tańsze, ale po "moich" nie ma mowy o poprawianiu - zostawiają wnetrze uprzątnięte i gotowe do malowania. Trochę dyskutują o technologii, niektóre rzeczy doradzą, inne odradzą. Efekty murowane - do obejrzenia w Wesołej k. Myslowitz - ekipa na miejscu - przeważnie doświadczone dziadki, ale dowodzone przez otwartego na nowinki 40-latka, ktory mieszkał i pracował w Niemczech. Materiał kupują sami (maja rabaty) i rozliczają się z niego - przynoszą faktury. Do rozważenia - pisz [email protected]

https://forum.murator.pl/topic/14453-g%C3%B3rny-%C5%9Bl%C4%85sk-poszukiwania-ekipy/#findComment-232372