michalp 21.06.2010 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 Dzień dobry, Powiedzmy, że zamarzyłem mieć telefon TP. Wiem, że to marzenie dyskusyjne, ale proszę - nie o tym... Okazało się jednak, że problemem jest ok. 700 m drogi gminnej, gdzie należałoby wkopać kabel. TP sama tego zrobić nie chce, ponieważ to zbyt kosztowne i proponuje linię radiową - problem znany od dawna. A moje pytanie - czy gdybym sam chciał doprowadzić sprawę legalnie do końca, czyli legalnie ten kabel wkopać, to:- czy ja mogę to zrobić / czy musi to zrobić TP?- co potrzeba do takiej inwestycji - wrysowanie na mapę, pozwolenie na budowę??? Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 21.06.2010 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 tu jest trochę na temat ale chętnie dowiem się więcej. pozdr adamhttp://forum.muratordom.pl/showthread.php?159172-Jaki-kabel-potrzebny-do-telefonu-Telekomunikacja-Polska&p=4139244#post4139244 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
herakles 21.06.2010 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 Mam podobny problem i chętnie się dowiem, otóż niedługo rozpoczynam budowę domu. Działka moja jest obok działki teścia, ale oddziala nas droga, właściciel drogi jest nieustalony, zarządcą terenu jest Gmina, droga jest polna, szer 5m uczęszczana przez leśniczych i ruch lokalny do sąsiedniej wsi za lasem. Chciałbym zakopać kabel do prundu, żeby podczas budowy brać go od teścia. Co muszę zrobić, żeby zrobić to legalnie. Na czas zakopania mogę zorganizować przejazd przez swoją działkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
crab 21.06.2010 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 Projekt ze wszystkimi uzgodnieniami, pozwolenie na budowę i budowa przez osoby z odpowiednimi uprawnieniami oraz opłata coroczna do gminy za ułożoną infrastrukturę... czy to się Tobie opłaca? Są specjalistyczne firmy, które robią od projektu do budowy. Zadzwoń i zapytaj się ile będą chciały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 21.06.2010 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 W rzeczywistości odechce Ci się legalnie taniej i szybciej będzie szpadlem na jeden sztych wykopać rowek i rzucić tam przewód. Później możesz sobie ze stoickim spokojem czekać na popieprzoną energetykę z ich formlnościami. Ja wniosek składałem we wrześniu, na początku maja przyszli zakopać kabel i do dziś czekam aż mnie zawiadomią kiedy mam podpisać umowę. Prąd miałem przy działce tylko po przekątnej. Stoicki spokój mam bo ... pozdrawiam adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
herakles 21.06.2010 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 No tak, ale ja chciałem to powiedzmy chociaż troszkę legalnie, powiedzmy system alarmowy do domu puścić, a że będzie 5x16 to już nikogo nie powinno obchodzić, dobre musi być połączenie z alarmem, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 21.06.2010 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 Legalność tego polega na tym, że płacisz za ten prąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts