Szajer_xyz 21.06.2010 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 (edytowane) Witam, przeszukałem forum i nie mogłem znaleźć odpowiedzi na moje pytanie : Jak wykonać podest(stopień) betonowy i nie naruszyć ciągłości ocieplenia? Stopień(podest) będzie wykonany na gruncie, problem w tym że pod drzwiami wejściowymi jest przyklejony styropian 8cm (izolacja ściany fundamentowej). Jak wytnę ten styropian, to w drzwiach, na posadzce będzie ciepło uciekało bo nie będzie żadnej izolacji, za to stopień będzie dobrze przytwierdzony do ściany (pręty zbrojeniowe wbite w ścianę) i nie będzie "odchodził" od ściany Jak zostawię ten styropian to nie przymocuję tego stopnia w żaden sposób do ściany i problem będzie jeszcze z tą warstwą styropianu co będzie widoczna od góry (przykleić do tego płytkę ?) A może zrezygnować z betonowego podestu i wykonać z czegoś innego ? załączam zdjęcie Edytowane 21 Czerwca 2010 przez Szajer_xyz dodałem inne zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts