femme 21.06.2010 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 Mam dom drewniany, jest to domek letniskowy złożony z bali po starej chałupie. W środku chciałabym ułożyć boazerię. Dom nie jest ocieplony z zewnątrz. W związku z tym mam kilka pytań. 1. Chciałabym pod boazerię dać wełnę mineralną, czy 5 cm grubości wystarczy?2. Czy lepsza będzie wełna z rolki czy w płytach?3. Czy potrzebna jest folia paroizolacyjna pomiędzy boazerię, a wełnę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciej74 21.06.2010 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 co do grubość wełny to zależy jakiej grubości są ściany ja bym dał 10 ale pewnie i 5 da radę kostka lepiej się układa można na przekładkę ją robićparoizolacja jest obowiązkowa zasada jest taka ściana łaty dylatacyjne na to folia paro przepuszczalna izolacja ,folia paroizolacyjna no i błazeria. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
femme 21.06.2010 20:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 Czyli konieczne są te obydwie folie? Bo ktoś mi mówił, że wystarczy tylko jedna pomiędzy wełnę i boazerię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciej74 22.06.2010 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 tak w mądrych książkach piszą jeśli już to można zrezygnować z foli paroizolacyjnej jeśli pomieszczenie będzie dobrze wentylowane i suche a za to zastosować folię o większej paro przepuszczalności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts