Zbigniew Rudnicki 18.10.2004 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2004 Właśnie chodzi o tą pamięć - która bywa zawodna.Poza tym w domu mieszka kilka osób. Jedna włączy agregat, druga gdy zauważy u sąsiadów, że napięcie sieciowe wróciło, włączy sieć, nie odłączając agregatu (n.p. tylko gasząc silnik spalinowy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekS 18.10.2004 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2004 U mnie wykonano przyłącze do agregatu (gniazdo 220V 32A) oraz zasilanie awaryjne budynku poprzez przełącznik 1-0-2 (siec 220V, wyłączone, zasilanie awaryjne). Zasilanie awaryjne obsługuje wiekszosc obwodow (a mam ich ponad 20). Na razie nie korzystałem z zasilania awaryjnego, nie było dłuzszych przerw w dostawie pradu, ale nawet te krotkie, były irytujące. Gdzie i w jakiej cenie mozna obecnie kupic te wojskowe agregaty, czy tez moze ewentualnie kupic taki maly nowy agregat? Co polecacie na czarną godzine? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał_B. 18.10.2004 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2004 Gdzie i w jakiej cenie mozna obecnie kupic te wojskowe agregaty, czy tez moze ewentualnie kupic taki maly nowy agregat? Co polecacie na czarną godzine? Najlepiej zadzwonić do Agencji Mienia Wojskowego i zapytać czy nie mają czegoś obecnie. Ceny są bardzo różne od 1000zł. nawet do 20000zł. ale to już za taki co i osiedle by pociągneły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczotronix 18.10.2004 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2004 ten wojskowy to taki na dwóch kółkach, wielkości przyczepy kempingowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał_B. 18.10.2004 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2004 ten wojskowy to taki na dwóch kółkach, wielkości przyczepy kempingowej? W sumie to tak tyle że okien nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczotronix 18.10.2004 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2004 to pod Ursusem takie ciężkie warunki, że sobie taką kobyłę sprawiłeś? Czy musisz mieć na oświetlenie lądowiska dla tego swojego helikoptera? A propos. Czy twoje logo wskazuje na twój wojskowy rodowód? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał_B. 18.10.2004 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2004 to pod Ursusem takie ciężkie warunki, że sobie taką kobyłę sprawiłeś? Czy musisz mieć na oświetlenie lądowiska dla tego swojego helikoptera? A propos. Czy twoje logo wskazuje na twój wojskowy rodowód? Lubie być poprostu przygotowany na każdą ewentualność ponieważ jak narazie całą budowe musiałem zasilać z tej kobyły bo Stoen się nie wywiązuje z umowy a czas goni. Wojskowym nie jestem ale mam dużo z nimi doczynienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 20.11.2004 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2004 No i sytuacja taka nastapiła.Nie ma prądu i dlugo nie będzie. Wichura zniszczyła sieć w dziesiątkach punktów. W domu nic nie działa, robi się zimno. Czyli jednak taki czas może nastąpić.Potrzebuje rady /teraz pomarzniemy ale na kolejny raz się przyda/- jaki generator /najlepiej z nazwą/, jaka moc, gdzie mozna kupic- jak podłączyć / czy przed skrzynką? i na jakiej zasadzie/- jeżeli trzeba zgłaszać do energetyki, to co? kto ma zrobić projekt/- i inne rady.dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
semp 21.11.2004 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2004 Jak czytam nie którch to myslę , że robia oni w domu operacje na otwartym sercu . Do awaryjnego zasilania wystarczy agrgat typu honda. Ma on wyprowadzone 2 gniazdka zasilające. Jak jest awaria to wystawisz go na dwór, wrzucasz do domu dwa przedłużacze i może ogladac meczyk Nie trzeba żadnych projektow, uzgodnień z ZE, dodatkowych instalacji i zabezpieczeń. Na dobra sprawę taki agregat moze być wykorzystywany ze dwa razy do roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 22.11.2004 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2004 Semp, zgadza się, ale ja potrzebuję do niego podpiąć ze 2 pompy od CO, 1 od cyrkulacji cwu, jakieś światlo no i może np. lodówke i kuchenkę. Mam słabą wyobraźnię, nie widzę jak to wszystko podpiąć przedłużaczami. Jest jakaś inna metoda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał_B. 22.11.2004 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2004 Wystarczy agregat podpiąć do instalacji w domu tylko trzeba zastosować przełącznik którym w razie braku prądu przełączy się na zasilanie z agregatu jednocześnie rozłączając zasilanie ze stoenu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 22.11.2004 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2004 Michale, ale w którym miejscu? Za skrzynka na słupie? czy przed skrzynką w domu? Jak na zewnątrz to jak ma to byc zabezpieczone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał_B. 22.11.2004 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2004 Ja u siebie będe to robił za licznikiem a przed bezpiecznikami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 22.11.2004 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2004 Michale, ale w którym miejscu? Za skrzynka na słupie? czy przed skrzynką w domu? Jak na zewnątrz to jak ma to byc zabezpieczone? To robota dla elektryka: musi projektując skrzynkę tak rozplanowac obwody, żeby te newralgiczne były na osobnych liniach. Zasilanie takich linii wtedy się puszcza przez przełącznik Sieć-0-Generator. Obok przełącznika duże gniazdo wejściowe do podłączenia generatora i tyle. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 22.11.2004 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2004 Jarku, oczywiście, ze robota dla elektryka. Ale ja lubię wiedzieć, co fachowcy mogą chcieć zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekS 22.11.2004 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2004 Mam dokladnie tak, jak pisze Jarek powyżej i spie spokojnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg 22.11.2004 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2004 Czy aby odciąć się od elektrowni wystarczy wyłączyć korki w skrzynce w ogrodzeniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianf 10.07.2011 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 Witam.Mam generator prądu firmy Nuair NPEGG 780 i mam z nim co roku problem takiego typu.Raz do roku potrzebuje go uruchomić i nie mogę za boga.Mieszanka paliwa jest dobra,iskra na świecy jest dobra.Pociągnę za sznurek parę razy i świeca zalana paliwem a z rury wogóle nie pokazuje się dym.Czy ktoś mi pomorze co morze być za przyczyna??Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 10.07.2011 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 Witam.Mam generator prądu firmy Nuair NPEGG 780 i mam z nim co roku problem takiego typu.Raz do roku potrzebuje go uruchomić i nie mogę za boga.Mieszanka paliwa jest dobra,iskra na świecy jest dobra.Pociągnę za sznurek parę razy i świeca zalana paliwem a z rury wogóle nie pokazuje się dym.Czy ktoś mi pomorze co morze być za przyczyna??Pozdrawiam. Główna przyczyna , to chyba Twój antytalent do grzebania w takich gadżetach (witam w klubie ) . Poproś sąsiada, albo znajdź mechanika , który nauczy cię to odpalać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts