Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Cześć! :welcome:

Chcemy budować, ale nie wiemy co (nie mamy projektu).

Projekty gotowe nie są " idealne", a ceny indywidualnych (15 000??) straszą. Jak Wy poradziliście sobie z takim dylematem?

Na ile zmieniliście projekt gotowy? Czy udało się przeforsować wszystkie zmiany? ile to kosztowało?

Ile czasu i pieniędzy kosztuje projekt indywidualny małego domu? Może to mit, że indywidualny jest drogi/droższy?

Poradźcie co robić! :bash: Proszę!

Niestety nie jestem doświadczona w tym temacie, sama już bardzo długo szukam projektu i kilka osób poleciło mi indywidualny. Tez myślałam, że jest on droższy ale podobno nie jest aż tak drastyczna różnica. Dajmy na to kupujesz projekt gotowy ok 2tys, do tego np jakaś przeróbka kolejne 2-3 tys, dodatkowo trzeba robić adaptację za którą chyba też się płaci. Podobno u projektanta któremu zlecacie zrobienie projektu adaptacja i wszystko jest już w cenie. Co prawda ważne jest w jakim rejonie mieszkasz. Podobno u mnie ceny za projekt indywidualny są od min 12tys.

Tak jak mówiłam, nie sugeruj się moją opinią- sama chętnie poznam opinie na ten temat :)

• 2 weeks później...
Dzięki Bogusiu! Dzięki za wsparcie :). My jeszcze szukamy gotowca. Chyba bardziej z myśla, że od czegoś trzeba zacząć. Co u Ciebie?

A ja od "x" czasu szukam projektu. Plany budowy troszkę nam sie przesunęły, miała być wcześniej ale zachciało mi się większej działki i część kasy przeznaczona na budowe poszła właśnie na tą drugą działkę. Musimy trochę doskładać i dzięki temu mam jeszcze czas aby znaleźć ten idealny projekt:) Ps w Wy jakiego domku szukacie, parterówki czy z poddaszem i jak macie wjazd na działkę?