Freno 21.06.2010 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 Cześć! Chcemy budować, ale nie wiemy co (nie mamy projektu). Projekty gotowe nie są " idealne", a ceny indywidualnych (15 000??) straszą. Jak Wy poradziliście sobie z takim dylematem? Na ile zmieniliście projekt gotowy? Czy udało się przeforsować wszystkie zmiany? ile to kosztowało? Ile czasu i pieniędzy kosztuje projekt indywidualny małego domu? Może to mit, że indywidualny jest drogi/droższy? Poradźcie co robić! Proszę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bagusia 22.06.2010 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 Niestety nie jestem doświadczona w tym temacie, sama już bardzo długo szukam projektu i kilka osób poleciło mi indywidualny. Tez myślałam, że jest on droższy ale podobno nie jest aż tak drastyczna różnica. Dajmy na to kupujesz projekt gotowy ok 2tys, do tego np jakaś przeróbka kolejne 2-3 tys, dodatkowo trzeba robić adaptację za którą chyba też się płaci. Podobno u projektanta któremu zlecacie zrobienie projektu adaptacja i wszystko jest już w cenie. Co prawda ważne jest w jakim rejonie mieszkasz. Podobno u mnie ceny za projekt indywidualny są od min 12tys. Tak jak mówiłam, nie sugeruj się moją opinią- sama chętnie poznam opinie na ten temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Freno 01.07.2010 18:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2010 Dzięki Bogusiu! Dzięki za wsparcie . My jeszcze szukamy gotowca. Chyba bardziej z myśla, że od czegoś trzeba zacząć. Co u Ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bagusia 01.07.2010 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2010 Dzięki Bogusiu! Dzięki za wsparcie . My jeszcze szukamy gotowca. Chyba bardziej z myśla, że od czegoś trzeba zacząć. Co u Ciebie? A ja od "x" czasu szukam projektu. Plany budowy troszkę nam sie przesunęły, miała być wcześniej ale zachciało mi się większej działki i część kasy przeznaczona na budowe poszła właśnie na tą drugą działkę. Musimy trochę doskładać i dzięki temu mam jeszcze czas aby znaleźć ten idealny projekt:) Ps w Wy jakiego domku szukacie, parterówki czy z poddaszem i jak macie wjazd na działkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Freno 04.07.2010 17:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2010 Najpierw chcieliśmy piętrowy, ale ze względu na koszty zmienilśmy na użytkowe poddasze (jeden strop mniej). Wjazd na dzialke mamy od strony pn-zach. Od strony wjazdu dzialka ma około 21 m.Jakiej wielkości dom zamierzasz budowac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts