Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam

Napęd C A M E BX STRONG, ZBX7, i odbiornik radiowy Hormann 868MHz

Pytanie jak w temacie: czy ktoś życzliwy zechciałby mi podpowiedzieć, w jaki sposób do płyty sterującej napędu ZBX 7 podłączyć odbiornik radiowy Hormann 868

Będzie mi miło otrzymać pomoc.

https://forum.murator.pl/topic/144583-jak-pod%C5%82%C4%85czy%C4%87-odbiornik-radiowy-do-nap%C4%99du-bramy/

W ZBX7 - pełne otwarcie to styki 2 i 7

częściowe otwarcie to styki 2 i 3P

A jaki to odbiornik radiowy?, zapewne trzeba go zasilić, a na styki przekaźnika NO podłączyć wspomniane wcześniej zaciski.

Edytowane przez do***al

Czyli, jeśli dobrze rozumię, jeden z kanałów mam podłączyć do styków pełnego otwarcia, w drugi (opcjonalnie) do częściowego ?? Jest odbiornik radiowy HET 24

Czy mam też rozumieć, że naciśnięcie przycisku kanału całkowitego otwarcia będzie: otwórz-zatrzymaj-zamknij. Czyli, rozumiejąc prosto: tym samym przyciskiem, któym będę otwierał, będę również zamykał ??

Jak patrzę na instrukcję odbiornika to mi wychodzi, że w normalnym stanie pracy styki są rozwarte, a zadziałanie skutkuje 0,5 sekundowym zamknięciem obwodu.

Może teraz moja sytuacja jest jaśniejsza i zechcesz mi dokładniej opisać mój problem.

Pozdrawiam

Powinno działać tak jak opisujesz. Tylko wszystko zależy jak zaprogramowana jest centralka, czy jest ustawione automatyczne zamykanie czy nie.

Intrukcja do pobrania