deres 22.06.2010 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 Witam. Ostatnio dałem do zrobienia projekt wodno kanalizacyjny i projektant wpisal mi studnie wodomierzową typ Roto tank, a te studnie produkuje jedna firma w Polsce w Koszalinie (nie znalazłem innej). Moje pytanie dotyczy tego czy mogą narzucić mi taki typ studni. Koszt tej studni wynosi 1200zł. Dzwoniłem i dowiedziałem się że te studnie maja ocieplony ale tylko właz. Na necie jest dużo rodzaju studni ale wydaje mi się, że są o wiele leprze ponieważ nie trzeba nawet schodzić do środka by odczytać wodomierz np http://www.studniewodomierza.pl/ no i jest o wiele tańsza.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 22.06.2010 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 Witaj, ..rzecz sprowadza się do warunków jakie wydały Tobie miejscowy operator wod.-kan.Jeśli narzuca określony typ i producenta studni wodom. ( owszem można się odwoływać od warunków, które wydali ) to ma rację.Jeśli to pomysł projektanta, to Ty płacisz i musi dać przekonywujące argumenty za zastosowaniem tego typu, inaczej zażądaj zmiany !Pzdrj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts