ziuta62 15.04.2014 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2014 Jestem pewna, że dostałam ofertę tylko na materiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 15.04.2014 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2014 Ziuta62: to bylo w Thermosanie na korniku, na bialo? w gorach? jak tak to juz wiem ze wstrzymanym poki co styropianem? Modena: :jawdrop:wstydze sie... zaraz do tego siadam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziuta62 15.04.2014 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2014 NQG na biało, w górach. Zbieramy na styropian i resztę. Nie wiemy tylko czy kornik czy baranek. Nie widziałam na elewacji kornika i nie wiem. Tam jest taki R20 langsgesc na wzorniku i to mi się podoba. Ale jak rundgesct to jest kornik to mi się nie podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 15.04.2014 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2014 ewbuxxxo: jeden z niewielkich producentów klejów zapraw i innych takich z Tychów. Nie należy do drogich... pytanie czy ten co proponował ma jakiś obryw od nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
modena 17.04.2014 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2014 (edytowane) Modena: :jawdrop:wstydze sie... zaraz do tego siadam ] Fighter ....... jeszcze nad tym siedzisz Edytowane 17 Kwietnia 2014 przez modena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 17.04.2014 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2014 ] Fighter ....... jeszcze nad tym siedzisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
modena 23.04.2014 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2014 Hmmm... Fightera gdzieś wcięło ........ Chyba sobie mchem obetkam tą moją elewację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 23.04.2014 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2014 nie wcielo nie wcielo, zlego szlag nie trafi Mam problemy z komputerem i poczta firmowa. Dzisiaj naprawilem :wiggle:elewacja z mchu bardzo eko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 25.04.2014 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2014 Ja też się przy okazji fighterowi przypomnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 25.04.2014 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2014 Hej ho................. Fighter.................. hej ho........................ gdzie jesteś.........? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gawor5 27.04.2014 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2014 Myślę, że sto jest wiodące jeżeli chodzi o systemy elewacyjne i najmniej problemów/reklamacji z nimi spotkałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jania1974 14.05.2014 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2014 Witam, Planuje zakup tynku strukturalnego silikonowegobaranek - zirno 1,5mm na ok 85m2 dobudówki, powierzchnie ścian nie to6m szeroka na 4 wysoka, w okolicy trochę drzew, dwie ściany mocnonasłonecznione. Elewacja pokryta styropianem 15cm, siatka i klej dwiewarstwy. Ponieważ mam problem z doborem typu tynku, prosił bym oporadę. Mój wybór waha się pomiędzy: 1. Tynk CAPAROL ThermoSan NQG K152. CAPAROL TYNK SILIKONOWY FASSADENPUTZ K153. Tynk mineralny i farba silikonowa Barwa która by mi odpowiadała to mniej więcej taki odcień z paletybarw caparola Cognac 13, link poniżej:http://caparol.pl/desktopdefault.aspx?tabID=4075&alias=pl&lang=pl&ug1=22625&ug2=22638&ug3=30949&ug4=11598 proszę o wskazanie najlepszego oraz najtańszego rozwiązania Pozdrawiam PS: fighter1983 sorry za PW ale później dopiero znalazłem ten wątek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 14.05.2014 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2014 Janina: np. to rozumiem ze nie odpowiadac. Teraz pytanie: czy ja komus na cos nie odpowiedzialem, powanzie nie ogarniam ostatnio skrzynki forumowej i maila. jak komus na cos nie odpowiedzialem: bardzo prosze przypominajke na maila. I przepraszam za gapiostwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jania1974 15.05.2014 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2014 fighter1983 jak najbardziej odpowiadać, nie chciałem po prostu powielać pytania w wielu miejscach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziuta62 15.05.2014 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2014 Fighter ja napisałam na skypie. Mogę poczekać. Z resztą nie mam wyjścia.W niedzielę spotkanie ze słynnym Zbyszkiem. Jak załatwię miejsce na styropian to dam znać. Czy resztę możesz wysłać na koniec lipca? Czy tak jak ze styropianem kilka dni po zapłaceniu dostanę towar. Wolałabym zapłacić teraz i dostać całego Caparola na koniec lipca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 16.05.2014 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2014 Jania1974 : nie bardzo wiem co moglbym wiecej napisac. W zasadzie to co mialem do powiedzenia na temat tych rozwiazan w oparciu o wlasne doswiadczenia zostalo juz opisane w tym watku. Generalnie nie polozylbym u siebie polskiego Amphisilanu FP ktory to jest najpopularniejszym obecnie produktem na rynku, w sensie chyba najczesciej stosowanym. Ja u siebie kilka lat temu zobilem mineralny malowany farba silikonowa. AKtualnie zastanawialbym sie nad zastosowaniem thermosana nqg lub wlasnie mineralnego malowanego farba thermosan. ziuta62 ustalenia na skype. Jak dla mnie wszystko ok. Czekamy na spotkanie ze Zbyszkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekkkk 16.05.2014 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2014 Witajcie stanąłem przed dylematem jak wielu z nas czym pokryć zatarty i zagruntowany styropian ocieplający ściany mojego domu (zagruntowany jakieś 6-7 lat temu) , i z wielu postów i artykułów które gdzieś wyczytałem wychodzi że jedna z najtrwalszych powłok cienkowarstwowych to tynk mineralny + malowanie farba silikatowa(tak czytałem w jakimś artykule) lub silikonowa (tak pisał jeden z naszych forumowiczów - nie będę reklamował kto) , , elewację będę robił sam , więc nie ma znaczenia koszt robocizny,materiały zawsze wolę te z górnych półek gdyż mają lepsze parametry ,i pozostaje pytanie1-pewnie trzeba ponownie zagruntować po wcześniejszym zalepieniu klejem jakiś drobnych ubytków- więc jaki grunt ?2-jakiej dobrej firmy szukać tynku mineralnego3-czy w końcu farba silikonowa czy silikatowa (z wcześniejszych postów jak na razie stawiam na caparol) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 16.05.2014 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2014 Po kolei:- odczyść i wyczyść ów grunt, zobacz jak wygląda. Jeśli cały nie ma problemu, jeśli nie - uzupełnij po całości i zagruntuj, gruntem pod tynk jaki będziesz stosować. Mineralka nie ma wielkich wymagań...- tynk mineralny - jaki - do malowania? To taki i samemu można umieszać. Z robiących to większość wielkich i kilku małych (-> barwiony w masie).- co do farb - nie wiem. Nie moja działka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekkkk 19.05.2014 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2014 Dzięki za zainteresowanie się tematem ale potrzebuję konkrety - ci którzy robią tą robotę wiedzą co dobrze się nakłada ,co jest wytrzymałe i nie stwarza problemów , proszę jeszcze raz o konkrety i jakie firmy polecacie , ewentualnie jakieś wskazówki przy nakładaniu , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jania1974 30.05.2014 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2014 Witam, Wlaśnie skonczyłem nakładać drugą warstwę kleju na siatkę na styropianie. Ile trzeba teraz odczekać zanim będe mógł nakładać tynk silikonowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts