leniin 12.07.2013 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2013 Ja poprosze szczegóły na priv PS> Wyslalem Ci priv wiad w sprawiem tynku mineralnego dostales? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 13.07.2013 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2013 leniin odpisalem na prv, sorki ze tak pozno, ale przeoczylem Twoja wiadomosc, slaba ta muratorowa skrzynka.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leniin 13.07.2013 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2013 Nic sie nie stalo.Napisz mi jeszcze prosze czy tynk mineralny Caparola moze byc barwiony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 14.07.2013 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2013 nie. Caparol ma tynk mineralny tylko bialy.o barwieniu mineralnego z Balto toczylismy swego czasu toczylismy powazne dyskusje.Generalnie mineralny barwiony jest w 90% przypadkow niemozliwy do uzyskania ze wzgledow na dokladnosc wykonania i dozowania wody na budowie, oraz jego wiazania w okreslonych warunkach.Jednolity kolor tynku mineralnego barwionego mozna uzyskac w zasadzie tylko w warunkach laboratoryjnych lub przy super szczesciu na budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 14.07.2013 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2013 fighter: zgadza się i toczymy dalej ale z kulturą. Na budowie to jest realne, problem w tym, że musi być ekipa która wie co robi (dozuje wodę tak jak ma być a nie po uważaniu) i musi być firma która doważa pigmenty do dziesiątych części grama w procesie produkcji, bo w innym wypadku wyjdą tzw. hece. Znam kilka takich firm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sympatic 15.07.2013 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2013 Caparol podobno jest ok, słyszałem że dobry jest też Termo Organiki systemie ze styropianem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dekorator_34 17.07.2013 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2013 Caparol podobno jest ok, słyszałem że dobry jest też Termo Organiki systemie ze styropianem O Caparolu też słyszałem dobre opinie, u siebie jednak nie próbowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forest1989 23.07.2013 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2013 Witam, czytam temat od wczoraj dziś byłem orientować się o tynki do fasady i się lekko załamałem co się okazuje miejscowość w której mieszkam to jakaś skończona dziura... brak możliwości zakupu tynków typu STO, CAPAROL... Jedyna opcja to w jednym sklepie dostałem info, że ten CAPAROL dowiedzą się czy da rade sprowadzić... I Tu pytanie do was, jak wygląda sytuacja z tynkami silikonowymi firmy CERESIT ? gość mi zaproponował tynk tej firmy silikonowy cena za wiaderko około 182 zł - z pigmentem B5 czy jakoś tak... do tego farbe gruntującą CT16 10 L za 84 zł... Kolejny sklep zaproponował mi tynki jakiejś firmy "Majster ~ POL? czy jakoś tak... no i na zakończenie dostałem oferte tynków rimix silikonowo - silikatowy Kolejno siatkę - mam kilka oferte siatka AKA 145 (białą) lub jakaś siatka "łotewska" podobno baardzo dobra a 10 gr tańsza SSA 150g/m2 żółtą no i w innym sklepie siatka AKA za 2,8 droższa od tego poprzedniego sklepu o około 60 gr "czerwoną..." yyyyyy? może ktoś doradzić pomoc? (pisze kolory bo może mają jakieś znaczenie...) Styropian - osobiście planuje kupic Austrotherm 0,031 Premium ale dostałem i propozycje styropianu Paneltech 0,032 w cenie około 20-30 zł niższej i jeszcze styropian jakiejs firmy BESSER 0,031 lub 0,032 20 zł tańszy od Austrotherma... Delemat straszny... co wybrać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 23.07.2013 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2013 forest a moze warto zadac sobie odrobine trudu i pojechac dalej niz 5km od budowy. W koncu ta elewacje robisz na kilka lat...Styropian - Knauf, Termoorganika, AustrothermChemia: Dryvit, STO, Caparol, BASF....W Swietochlowicach masz dystrybutora Caparola, STO jest w Katowicach, siatki: Systemowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forest1989 23.07.2013 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2013 No bede sie starał orientować coś dalej... ale no wiesz, zamówić można a później jechac np. 40 km po 1 wiadro jak braknie? ;/ na allegro jest tego w brud... ale np. STO w ogóle nie moge nic znaleźć... Czy możesz Ty lub ktoś powiedzięc mi czym się różni tynki Silikonowo-sylikatowy od Sylikonowego?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 23.07.2013 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2013 STO nie ma bo nie ma dystrybucji, nieliczne firmy handluja STO, zazwyczaj jest tak, ze STO jako producent sam sprzedaje swoje materialy. Polityka STO jest taka, ze nie sprzedaje sie tego w internecie, cene sie wymysla zazwyczaj.... jest cennik ale rabaty sa w STO hiper-ruchome. Dlatego cen na STO nie znajdziesz w Internecie.Jaki problem zamowic przez internet? skladasz zamowienie - przyjezdza kurierem i tyle.Generalnie nie ma czegos takiego jak tynk silikatowo - silikonowy, akrylowo-silikatowy, czy akrylowo silikonowy, te wszytskie sisi srisi itd... to dudy smalone Masz 4 rodzaje generalnie i to tez nie do konca oddaje prawde, ale taka klasyfikacja jest najblizsza prawdy- mineralny - akrylowy- silikatowy - silikonowy Sa jeszcze rozwiazania specjalne, np. CarbonSystem w Caparolu. I tyle. Czego ze STO szukasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forest1989 23.07.2013 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2013 Ogólnie chciałem zobaczyć jak to STO wygląda cenowo głownie o to mi chodziło... Możesz mi doradzić o jaki mam tynk ten caparolu pytac? i w jakiej cenie np. Ty go sprzedajesz? aha i co z podkładem, klejem i siatką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 23.07.2013 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2013 Cennik STO (netto)https://www.sugarsync.com/pf/D0345232_62489555_897159Rabaty... yyyy sprawa super umowna jak wspominalem.... od ceny cennikowej przez 10-15-20% roznie bywa....Caparol: tak jak wspomniales - na allegro,moja oferta: http://allegro.pl/shop.php/Show?string=caparol&search_scope=shopItems-28034505 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leniin 24.07.2013 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2013 fighter1983 prosze o porade Bede robil elewacje grunt: Caparol Putzgrunt 610tynk: Caparol MLP K15 1. Jaka farbe silikonową polecasz (czym się rózni od silikatowej) - dom na otwartej powierzchni i czesto sie kurzy 2. Malować raz czy dwa razy?3. Jaka cena farby silikonowej (moze byc na priv)4. czy trzeba jeszcze stosowac grunt przed malowanie farba silikonowej? pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forest1989 26.07.2013 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2013 (edytowane) Fighter prosze o poradę... jakimś cudem udało mi się namierzyć sklep co sprzedaje caparol'a mam pytanie na stronie caparola mam cos takiego:AmphiSilan-Fassadenputz R+K AmphiSilan-Fassadenputz FEIN2-rodzaje... i teraz mi powiedz czym one się różnią??Aha i gdzie znaleźć kolory Caparola? bo kurde nie moge na ich stronie tego odnaleźć Po 2. Planuje zakup sytropianu Austrotherm Fasada Super 0,038 lub termorganika GOLD 0,035Siatka AKEKlej: do wyboru mam ATLAS, RimiX, MTB, Baumit, Arsanit, Skala(nie wiem czy dobrze napisałem) Możesz cos doradzić?? Edytowane 26 Lipca 2013 przez forest1989 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 26.07.2013 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2013 (edytowane) Caparol: tak jak wspomniales - na allegro,moja oferta: Witaj. No wlasnie namierzylem Cie na Allegro w temacie Caparola. Skojarzylem po avatarze. Jak juz mam fachowca-praktyka z duza wiedza, to glupio byloby nie zasiegnac porady. Mam okolo 200m2 elewacji. Sciana z suporexu 36cm. Przyklejony i zakolkowany styropian 10cm. Na to siatka z klejem i grunt (taki bialy gesty jak by z drobinkami czegos - nazwy nie pomne). W tym stanie stoi to juz prawie rok. Przymierzam sie do polozenia tylku. Myslalem o Caparolu. Kolor na razie w fazie rozwazan ("wizualizacje" ponizej). Poradz co do wyboru rodzaju tynku. http://www.szkut.com/dom/DomElewacja.jpg http://www.szkut.com/dom/DomElewacja2.jpg http://www.szkut.com/dom/DomElewacja3.jpg http://www.szkut.com/dom/DomElewacja4.jpg http://www.szkut.com/dom/DomElewacja5.jpg Edytowane 26 Lipca 2013 przez Pyxis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forest1989 26.07.2013 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2013 Pyxis da rade gdzieś na necie znaleźć program CAPAROLA do wizualizacji ?? pisze tu bo nie odpisujesz na PW. A widzę, że cały czas jesteś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 26.07.2013 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2013 A jechalem z firmy do domu i jam forum zostawione na 2 kompach, to widzi mnie online. Niestety nie uzywalem jakiegos specjalnego programu. Wczytalem fotke do PhotoShopa, nalozylem maske na czesci tynkowane domu i pokrywalem sobie kolorami. Mozna je zmieniac plynnie, wiec od razu widac efekt i mozna cos niby wybrac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forest1989 26.07.2013 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2013 a masz gdzies Palete kolorów Caparala?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 26.07.2013 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2013 a masz gdzies Palete kolorów Caparala?? NIe, bde zamawial dopiero bezposrednio przed zamowieniem tylku. Zeby dopasowac tak na "gotowo". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts