bit512 07.09.2014 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2014 (edytowane) A czemu farbą akrylową a nie silikonową ? Kolego coulignon Edytowane 7 Września 2014 przez bit512 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 07.09.2014 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2014 styropian. Nie ma potrzeby stosowania dużo droższej a niewiele lepszej farby silikonowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bit512 07.09.2014 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2014 Dzięki jaki grunt pod ten tyn Dryvit ? Niby na ten klej nie trzeba wcale gruntu ... ale ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 07.09.2014 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2014 skontaktuj się z przedstawicielem Dryvita - moim zdaniem nie trzeba gruntować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bit512 12.09.2014 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2014 A który Dryvit wybrać bo są 2 rodzaje baranka 1,6 mm? oni nie mają 2 mm ? który ?-DRYTEX SANDPEBBLEczy ROXTEX SANDPEBBLE która lepsza ? którą wybrać ? i jeszcze gdzie kupić? Najchętniej wziołbym 2 mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bit512 14.09.2014 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2014 Pomoże ktoś ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bit512 14.09.2014 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2014 (edytowane) A jak się ma ten Dryvit do Termoorganika Tynk Mineralny SP TM ? Wyraźna jakaś różnica ?tynk mineralnyPlatinum SP-TM Edytowane 14 Września 2014 przez bit512 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bit512 15.09.2014 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2014 Jeśli ktoś może jeszcze odpowiedzieć na jedno pytanie... lepiej mineralny tynk położyć i zatrzeć czy lepiej natryskowo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 15.09.2014 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2014 bit: mnie się podoba faktura typu baranek.... A w kwestii tynków (teoretycznie):Drytex (Dryvita) według mojej oceny - ok 12-13 procent białego cementu circa 3% wapna do tego trochę żywic - dla dania lepszej elastyczności przy nakładaniu.... Całkiem fajny skład...Termoorganika: skład podobny j.w. z tym że dołożono polimery by ograniczyć ew. skurcze plus pewnie polepszyć plastyczność. Żadnym nie robiłem... piszę o składzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukaszeczek4 18.09.2014 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2014 witam wszystkichtroche tu czytalem Wasze forum i widze ze jest pare osob ktore sie znaja na temacie wiec poprosze o rade;jakies trzy lata temu ocieplono mi dom steropianem potem siatka , klej i zamalowane gruntem badz farba jakas ochronna. I teraz tak ; chcemy dokonczyc sprawe tyle ze tak firma sie zwinela i nie mam z nimi kontaktu. nie wiem jakich firm produkty uzywali(teoretycznie wiem ale przez to ze mnie nie bylo przy tym mogli uzyc czegos innego). moje pytank jest takie jak to dokonczyc zeby bylo dobrze?znajomy budowlaniec mi mowil zeby teraz kascherem zmyc kurz i brud , zagruntowac potem zaszpachlowac klejem jeszcze raz, poleciec gruntem znowu i dopiero potem struktura. CO myslicie o tym?bedziemy robic Caparolem zastanawiam sie tez nad Knaufempowiedzcie mi jeszcze czy drobne rysy i pekniecia na kleju to normalne na nowym budynku czy nie?dziekuje z gory za opienie i pomocpozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 18.09.2014 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2014 peknięcia nie są normalne. Mycie Karcherem kleju też nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 18.09.2014 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2014 Czyli pytanie od czego są pęknięcia kleju... jak od Karchera - to jeszcze jeszcze, a jak od pracującego styro (złe położenie) to znacznie gorzej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 18.09.2014 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2014 Piotrek na szaro 2 lata. No mogło popekac. Pytającego o zdjęcia tych pęknięć prisimy . szukamyvw narożnikach i przy otworach. Plus wszystkie pęknięcia w formie prostej linii pionowej lub poziomej. Fotki i opis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukaszeczek4 18.09.2014 23:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2014 Nie dam rady zdjęć przesłać. Bo nie jestem na miejscu. Myte jeszcze nie było więc od karchera napewno nie. Pęknięcia są w rogach głównie Ale coś jest też na płaskiej powierzchni. Poproszę teścia to zrobienie i przesłanie mi zdjęć to wkleję Pozdro i dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 19.09.2014 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2014 Nie dam rady zdjęć przesłać. Bo nie jestem na miejscu. Myte jeszcze nie było więc od karchera napewno nie. Pęknięcia są w rogach głównie Ale coś jest też na płaskiej powierzchni. Poproszę teścia to zrobienie i przesłanie mi zdjęć to wkleję Pozdro i dzieki W rogach? wewnętrznych? pewnie siatka nie jest powywijana, ale to trzeba zobaczyć, żeby na 100 % określić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bit512 02.10.2014 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2014 Jestem ponownie tyn mineralny Dryvit i teraz pytanie którą to znaczy jaką farbą to najlepiej pomalować (jakiej firmy) kolor biały... podstawowy... co byście zaproponowali... ?sto lotos czy coś takiego czy tym caparolem nQg?Zależy mi żeby to było super... trwałe ... blisko jezior i częste rosy .... dróg nie ma ale jest "dobry dym" od sąsiada z komina...często gęsto.... Proszę o podpowiedz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 03.10.2014 05:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2014 lotusan odpuść. Fighter doradzi coś z oferty caparola. Ew akrylowa z oferty Dryvit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 03.10.2014 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2014 (edytowane) lotusan odpuść. Fighter doradzi coś z oferty caparola. Ew akrylowa z oferty Dryvit. Tak, juz wycenilem Dryvit i CaparolNQG ... chyba ze to nie ten temat :v Mam aktualne warunki na STO - wiec ewentualnie jeszcze mozemy STO Silco wycenic Edytowane 3 Października 2014 przez fighter1983 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bit512 03.10.2014 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2014 fighter1983 co byś poleciła na te rosy częste, blisko jeziora i dym z komina "częsty, gęsty"?jaki produkt - farbę ? 230 metrów elewacji ?z Dryvita jaki akryl? no i jaki silikon Caparol czy Sto czy dryvit? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 03.10.2014 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2014 bit512 czyli nie wycenialem a tak mi sie wydawalo. wyprawa o niskiej nasiakliwosci - Thermosan NQG lub STO Silco, ewentualnie akryl z Dryvita. Najciekawsze jest to, ze akryl z Dryvita jest lepszy niz silikon z Dryvita... tak - inaczej niz u wszystkich. Szczegoly wraz z adresem dostawy na maila poprosze bo tu zalacznikow sie nie da wstawiac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts