Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Tynk silikonowy jakiej firmy?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

bit: mnie się podoba faktura typu baranek....

A w kwestii tynków (teoretycznie):

Drytex (Dryvita) według mojej oceny - ok 12-13 procent białego cementu circa 3% wapna do tego trochę żywic - dla dania lepszej elastyczności przy nakładaniu.... Całkiem fajny skład...

Termoorganika: skład podobny j.w. z tym że dołożono polimery by ograniczyć ew. skurcze plus pewnie polepszyć plastyczność.

Żadnym nie robiłem... piszę o składzie

witam wszystkich

troche tu czytalem Wasze forum i widze ze jest pare osob ktore sie znaja na temacie wiec poprosze o rade;

jakies trzy lata temu ocieplono mi dom steropianem potem siatka , klej i zamalowane gruntem badz farba jakas ochronna. I teraz tak ; chcemy dokonczyc sprawe tyle ze tak firma sie zwinela i nie mam z nimi kontaktu. nie wiem jakich firm produkty uzywali(teoretycznie wiem ale przez to ze mnie nie bylo przy tym mogli uzyc czegos innego). moje pytank jest takie jak to dokonczyc zeby bylo dobrze?

znajomy budowlaniec mi mowil zeby teraz kascherem zmyc kurz i brud , zagruntowac potem zaszpachlowac klejem jeszcze raz, poleciec gruntem znowu i dopiero potem struktura. CO myslicie o tym?

bedziemy robic Caparolem zastanawiam sie tez nad Knaufem

powiedzcie mi jeszcze czy drobne rysy i pekniecia na kleju to normalne na nowym budynku czy nie?

dziekuje z gory za opienie i pomoc

pozdrawiam

Piotrek na szaro 2 lata. No mogło popekac. Pytającego o zdjęcia tych pęknięć prisimy . szukamyvw narożnikach i przy otworach. Plus wszystkie pęknięcia w formie prostej linii pionowej lub poziomej. Fotki i opis.

Nie dam rady zdjęć przesłać. Bo nie jestem na miejscu. Myte jeszcze nie było więc od karchera napewno nie. Pęknięcia są w rogach głównie Ale coś jest też na płaskiej powierzchni. Poproszę teścia to zrobienie i przesłanie mi zdjęć to wkleję

Pozdro i dzieki

W rogach? wewnętrznych? pewnie siatka nie jest powywijana, ale to trzeba zobaczyć, żeby na 100 % określić

• 2 weeks później...

Jestem ponownie tyn mineralny Dryvit i teraz pytanie którą to znaczy jaką farbą to najlepiej pomalować (jakiej firmy) kolor biały... podstawowy...

co byście zaproponowali... ?

sto lotos czy coś takiego czy tym caparolem nQg?

Zależy mi żeby to było super... trwałe ... blisko jezior i częste rosy .... dróg nie ma ale jest "dobry dym" od sąsiada z komina...często gęsto....

Proszę o podpowiedz...

lotusan odpuść. Fighter doradzi coś z oferty caparola. Ew akrylowa z oferty Dryvit.

Tak, juz wycenilem Dryvit i CaparolNQG ... chyba ze to nie ten temat :v

Mam aktualne warunki na STO - wiec ewentualnie jeszcze mozemy STO Silco wycenic

Edytowane przez fighter1983

bit512 czyli nie wycenialem :) a tak mi sie wydawalo. wyprawa o niskiej nasiakliwosci - Thermosan NQG lub STO Silco, ewentualnie akryl z Dryvita. Najciekawsze jest to, ze akryl z Dryvita jest lepszy niz silikon z Dryvita... tak - inaczej niz u wszystkich.

Szczegoly wraz z adresem dostawy na maila poprosze bo tu zalacznikow sie nie da wstawiac.