bit512 04.10.2014 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2014 Nawiązując do farby elewacyjnej.... tej NQG po ilu dniach malować nią tynk mineralny Dryvit... przy dzisiejszej pogodzie...A tak w ogóle gruntować czymś czy od razu 2 x farba silikonowa ? Obydwie warstwy bez rozcieńczania ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 04.10.2014 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2014 Trudne pytanie. Bezpiecznie po 3 tyg. Ale... Zazwyczaj można trochę wczesniej. Na świeży tynk nie grubtowac. Pierwsza warstwa 5-10% wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bit512 04.10.2014 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2014 No to jeszcze tylko jakiś rabat na farbę i do dzieła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 05.10.2014 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2014 To jeszcze kolor ilości i na kiedy i do dzieła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bit512 06.10.2014 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2014 (edytowane) kolor biały, ilość = podwójnie 230 metrów. termin około 2 tygodnie (chyba że przymrozi... no właśnie co w tedy ? czekać z malowaniem do wiosny ? czy w nocy może zmrozić jak w dzień by wyschło... Mam jeszcze jedno pytanie ... jak na tynku mineralnym widać kamień ale nie biały tylko naturalny taki trochę ciemniejsze plamki to problem czy farba zakryje? Te kamyszki ?Za mocno przytarty ? Edytowane 6 Października 2014 przez bit512 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 06.10.2014 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2014 odp na mailu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bit512 06.10.2014 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2014 Dzięki ... będziemy w kontakcie ... pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 06.10.2014 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2014 kolor biały, ilość = podwójnie 230 metrów. termin około 2 tygodnie (chyba że przymrozi... no właśnie co w tedy ? czekać z malowaniem do wiosny ? czy w nocy może zmrozić jak w dzień by wyschło... Mam jeszcze jedno pytanie ... jak na tynku mineralnym widać kamień ale nie biały tylko naturalny taki trochę ciemniejsze plamki to problem czy farba zakryje? Te kamyszki ? Za mocno przytarty ? Farba przykryje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 06.10.2014 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2014 Ktorys juz telefon w tym roku - z pytaniem czy tynk z Caparola mamy na pewno z Caparola Oswiadczam zatem na forum i niech mnie zlinczuja forumowicze i zbanuje redakcja i lewe jadro niech mi uschnie jezeli jest inaczej: 1 - Caparola mamy z Caparola (fabryka Kleszczow lub Niemcy w zaleznosci od produktu - zawsze mozna zapytac) 2 - nikt tego nie przeklada, nie ujmuje, nie kombinuje, nie zastepuje innym produktem 3 - barwimy oryginalnymi pigmentami Caparola, wg receptur oryginalnych, zachowujac zasady konserwacji i eksploatacji mieszalnika 4 - przesylki do klientow sa ubezpieczone, przewoznikiem jest miedzynarodowa firma spedycyjna - DHL, nawet gdyby cos sie stalo z przesylka - jedyne czego oczekujemy od odbiorcy to wypelniobny protokol szkody przy kurierze i przeslany do nas - natychmiast wysylamy ponownie brakujacy towar pelnowartosciowy i sami prowadzimy sprawe z firma przewozowa 5 - w przypadku wysylki kurierem jest nam obojetne, czy zaplata nastepuje przy odbiorze towaru u kuriera, czy tez na podstawie faktury proforma 6 - zawsze wystawiamy fakture VAT lub paragon na cala kwote, zgodnie z obowiazujacym prawem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 06.10.2014 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2014 Ktorys juz telefon w tym roku - z pytaniem czy tynk z Caparola mamy na pewno z Caparola Oswiadczam zatem na forum i niech mnie zlinczuja forumowicze i zbanuje redakcja i lewe jadro niech mi uschnie jezeli jest inaczej: 1 - Caparola mamy z Caparola (fabryka Kleszczow lub Niemcy w zaleznosci od produktu - zawsze mozna zapytac) 2 - nikt tego nie przeklada, nie ujmuje, nie kombinuje, nie zastepuje innym produktem 3 - barwimy oryginalnymi pigmentami Caparola, wg receptur oryginalnych, zachowujac zasady konserwacji i eksploatacji mieszalnika 4 - przesylki do klientow sa ubezpieczone, przewoznikiem jest miedzynarodowa firma spedycyjna - DHL, nawet gdyby cos sie stalo z przesylka - jedyne czego oczekujemy od odbiorcy to wypelniobny protokol szkody przy kurierze i przeslany do nas - natychmiast wysylamy ponownie brakujacy towar pelnowartosciowy i sami prowadzimy sprawe z firma przewozowa 5 - w przypadku wysylki kurierem jest nam obojetne, czy zaplata nastepuje przy odbiorze towaru u kuriera, czy tez na podstawie faktury proforma 6 - zawsze wystawiamy fakture VAT lub paragon na cala kwote, zgodnie z obowiazujacym prawem Lewe jądro powiadasz? hm...byłoby wesoło gdyby Ci uschło, miałbym ubaw "po pachy" Ale chyba nic z tego nie będzie....niestety.....muszę potwierdzić powyższe informacje...nie oszukują.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
devileczek 26.10.2014 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2014 Jest temat do wzięcia na przyszły rok, może byc wiosna. A temat wyglada tak:- domek ok 200m2 elewacji + podmurówka wysoka na 20-50cm ( wiecej 20 niz 50)- dojazd asfaltowy, luzna zabudowa, troche zieleni, generalnie okolica w miare czysto i sucho.- w 2011 roku na jesien dom ocieplony, zaciagniety klej/siatka 165, na Caparolu, na koniec zagruntowany gruntem 610- na dzis dzien tynk wygląda jak robiony przedwczoraj, bez spekan, nie kruszy, nie brudzi, wyglada ok. No i teraz myślę o tynku silikonowym lub mineralnym + dobra farba, w jasnych kolorach, może nawet biel mocno zlamana jakims bezem.Ten Caparola silikon ponoć trochę sie popsuł, a ThermoSan ciutke za drogi na moja kieszeń. Ponadto z ta nowością to mam obawy czy ekipa sobie poradzi, tym bardziej ze nie mam jeszcze wybranej. Zastanawiam się jakie jeszcze zabiegi trzeba poczynić aby ten tynk położyć. Jedni zalecają mycie Karcherem ( mam taka przystawke do mycia elewacji) , inni ze klej nie wytrzyma. A może tylko pociągnąć raz tym super gruntem 610 ? Jedyne czego sie obawiam to sadzy, w dobie wszechobecnego ekogroszku. Proszę o rade, no i oczywiście wycenę jeśli można. Z góry dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 27.10.2014 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2014 Jest temat do wzięcia na przyszły rok, może byc wiosna. A temat wyglada tak: - domek ok 200m2 elewacji + podmurówka wysoka na 20-50cm ( wiecej 20 niz 50) - dojazd asfaltowy, luzna zabudowa, troche zieleni, generalnie okolica w miare czysto i sucho. - w 2011 roku na jesien dom ocieplony, zaciagniety klej/siatka 165, na Caparolu, na koniec zagruntowany gruntem 610 - na dzis dzien tynk wygląda jak robiony przedwczoraj, bez spekan, nie kruszy, nie brudzi, wyglada ok. No i teraz myślę o tynku silikonowym lub mineralnym + dobra farba, w jasnych kolorach, może nawet biel mocno zlamana jakims bezem. Ten Caparola silikon ponoć trochę sie popsuł, a ThermoSan ciutke za drogi na moja kieszeń. Ponadto z ta nowością to mam obawy czy ekipa sobie poradzi, tym bardziej ze nie mam jeszcze wybranej. Zastanawiam się jakie jeszcze zabiegi trzeba poczynić aby ten tynk położyć. Jedni zalecają mycie Karcherem ( mam taka przystawke do mycia elewacji) , inni ze klej nie wytrzyma. A może tylko pociągnąć raz tym super gruntem 610 ? Jedyne czego sie obawiam to sadzy, w dobie wszechobecnego ekogroszku. Proszę o rade, no i oczywiście wycenę jeśli można. Z góry dziekuje I tak musisz gruntować przed tynkiem 610. Nic nie myj, nie cuduj chyba, że masz jakiś niemiłosierny syf na elewacji ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 27.10.2014 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2014 ja ofert na fm nie robie - w mailu poprosze zapytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
devileczek 28.10.2014 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2014 ja ofert na fm nie robie - w mailu poprosze zapytanie Janse, rozumiem, mail wlasnie poszedl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
devileczek 29.10.2014 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2014 Z ciekawości zapytam, bo pojawił się taki wątek, o tynki silikonowe Dufa i Ceresit ? Jakieś doświadczenia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukaszeczek4 05.11.2014 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2014 pękniećia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukaszeczek4 05.11.2014 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2014 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukaszeczek4 05.11.2014 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2014 nastepne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukaszeczek4 05.11.2014 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2014 witamwracam z pytaniem o pekniecia na kleju po dwoch latach. zdjecia powyrzej to drugie wgralo sie odwrotnie. bardzo prosze o komentarz i ewentualne rady co zrobic. czy to normalne ze sa male rysy? dziekuje i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
devileczek 06.11.2014 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2014 Chciałbym zapytać jaka jest uczciwa cena robocizny za zagruntowanie + położenie tynku silikonowego ? Mam spory rozrzut ofert, niektóre wyceny podejrzanie tanie, niektóre wydaja się przesadzone. woj slaskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts