fighter1983 26.08.2015 04:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2015 Ano na papierze mam, 190 i 190s. jest jeszcze opcja ze ktos sie pomylil po prostu. cena 190s jest nierealna styro Knaufa jest bardzo ok btw tylko tez cena odrobine za niska.... Ja nie chce nikomu nic zarzucac, ale np u nas na lokalnym rynku moja szanowna konkurencja ostatnio zrobila tak, ze ofertowalismy termoorganike grafit 0,031. w koncu mnie tak wq... ze doliczylem 0,20gr netto do mojej ceny zakupu i przegralem cenowo kilka dni pozniej bylem na budowie ... patrze lezy styropian grafitowy termoorganiki, ale... 0,032 ktory jest o 10zl netto na m3 tanszy. Zwrocilem na to uwage, w rozmowie z inwestorem mowie... ooo termoorganika juz przyjechala , w koncu nie od nas? - no nie, wie Pan z firmy ...... bylo troche taniej jakies 2-3 zl netto/m3 - no ok, ale trzeba bylo mowic ze moze byc 0,032 to wtedy jeszcze pewnie z 5taka by sie urwalo - jak to 0,032?! - no tak to... co lezy? - klient zmienil ze 3x kolor ... wyjal telefon, dzwoni.. w sluchawce... a bo ktos sie pomylil, bo cos tam cos tam, zrobimy Panu jeszcze 2zl taniej, poza tym to "to samo".... i tak to tu wyglada mniej wiecej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek0m 26.08.2015 05:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2015 (edytowane) tynk barwiony silikon - 162 = 199 zł brutto ceny netto po rabacie, tak że ceny chyba niezłe ? Hmm... Ja płaciłem za tynk barwiony FassadenPutz 175zł brutto nie pamiętam około 20 wiaderek na całą elewację. Natomiast już 198zł brutto za ten sam tynk, ale tylko za 3 wiaderka w innym kolorze na opaski wokół okien. Za grunt barwiony chcieli 210 zł brutto za wiaderko, ale do moich kolorów wystarczył biały w znacznie niższej cenie. Co ciekawe ceny bezpośrednio w firmowej mieszalni Caparola były znacznie wyższe niż powyższe ceny uzyskane przez hurtownię w której materiały budowlane kupowałem na całą budowę. Ale możliwe też, że ceny zależą od lokalizacji i ilości konkurencji w okolicy ??? Edytowane 26 Sierpnia 2015 przez piotrek0m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gos**c 26.08.2015 05:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2015 i tak to tu wyglada mniej wiecej Lubię czytać fightera bo nikt inny jak on nie potrafi sam się tak wychwalać. Gdyby pisali to klienci to było by wiarygodne. A tak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 26.08.2015 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2015 (edytowane) Lubię czytać fightera bo nikt inny jak on nie potrafi sam się tak wychwalać. Gdyby pisali to klienci to było by wiarygodne. A tak... 1 - http://forum.muratordom.pl/showthread.php?224606-Fighter1983-opinie-i-uwagi&highlight=opinie+fighter1983 2 - taka nasza polska mentalnosc,zazwuyczaj jak ktos jest ok - pozytywnej nie wystawia, wystawia tylko jak jest nie ok... 3 - "najlepszy doradca FM" ... sam sobie to zrobilem.... ech.. cos 4U: Edytowane 26 Sierpnia 2015 przez fighter1983 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gos**c 26.08.2015 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2015 ... "najlepszy doradca FM" ... sam sobie to zrobilem.... jak się płaci to się ma a załozenie wątku o sobie to tandetny sposób promocji, taka moja opinia, dla ciebie najważniejszy jest biznes wiec widzisz to inaczej. Zrób w pracy ankiete jak bardzo lubie fightera> 1. bardzo bardzo lubię 2. bardzo lubię 3. lubię ale ok, pisz dalej bo lubie czytać te historie z budowy, zapewne znając naszą polską mentalnośc piszesz te pozytywne i negatywne historie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 26.08.2015 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2015 (edytowane) jak się płaci to się ma a załozenie wątku o sobie to tandetny sposób promocji, taka moja opinia, dla ciebie najważniejszy jest biznes wiec widzisz to inaczej. Zrób w pracy ankiete jak bardzo lubie fightera> 1. bardzo bardzo lubię 2. bardzo lubię 3. lubię ale ok, pisz dalej bo lubie czytać te historie z budowy, zapewne znając naszą polską mentalnośc piszesz te pozytywne i negatywne historie nie prosze pana... akurat nie jak sie placi to sie ma... Najlepszy doradca akurat to tytul od forumowiczow a nie wynik Platnego Profilu (PP) jak sie placi to mozna podac dane kontaktowe i tyle... i moderatorzy nie wycinaja linkow, tyle sie dostaje za to ze sie placi... zreszta bylem chyba najwiekszym przeciwnikiem PP. negatywne tez opisuje... najwazniejszy biznes... wykonuje prace ktora lubie, akurat taka a nie inna, i forum tez lubie. Najwazniejszy biznes i podaje kilka watkow wyzej pytajacemu hurtownie kenpol w siwtochlowicach i kolorstudio w czestochowie, czyli de facto moja konkurencje. Nie znasz mnie czlowieku wiec nie oceniaj, bo to akurat jest strasznie zenujace i typowe. Chcesz sprawdzic moja wiedze i kompetencje - zadaj merytoryczne pytanie z zakresu docieplen budynkow lub hydroizolacji. Telefon masz wlasnie za to zaplacilem zeby mogl byc widoczny Poza tym te nasze wpisy to OT, a z Twojej strony trolling, wiec nie wdaje sie w dalsze dyskusje w tym watku. Edytowane 26 Sierpnia 2015 przez fighter1983 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pietrukas 26.08.2015 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2015 Witam Dziękuję wszystkim za pomoc.Wybrałem jednak biały klej do siatki Caparola i tynk mineralny Caparola .Już styro przyklejony ,mam tylko nadzieję że bez gruntu tynk mineralny będzie się trzymał.Pozdrawiam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_olo_ 26.08.2015 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2015 pietrukas - grunty pod tynk zwykle mają mikrokrzemionkę w składzie by poprawić przyczepność tego co się nakłada na wierzch, nie wiem czy tak jest również u caparola i nie wiem czy bym się odważył na rezygnację z gruntowania z tego właśnie powodu. Co do poprzednich postów - zdaje sobie sprawę że coś tu nie gra z ceną kleju ale...gdy się bierze cały system można tak na zachętę pewne ceny opuścić a innymi nadrobić. Przeliczając ceny po najniższych kursach allegrowych wychodzi mi za całość podobna kwota - taniej tynk, siatka, klej do siatki, grunt, drożej klej do styro, cena na końcu ta sama. Poza tym może się po prostu klejowi kończy termin przydatności do użycia stąd ta cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KolorowySłoń 26.08.2015 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2015 pietrukas - grunty pod tynk zwykle mają mikrokrzemionkę w składzie by poprawić przyczepność tego co się nakłada na wierzch, nie wiem czy tak jest również u caparola i nie wiem czy bym się odważył na rezygnację z gruntowania z tego właśnie powodu. Co do poprzednich postów - zdaje sobie sprawę że coś tu nie gra z ceną kleju ale...gdy się bierze cały system można tak na zachętę pewne ceny opuścić a innymi nadrobić. Przeliczając ceny po najniższych kursach allegrowych wychodzi mi za całość podobna kwota - taniej tynk, siatka, klej do siatki, grunt, drożej klej do styro, cena na końcu ta sama. Poza tym może się po prostu klejowi kończy termin przydatności do użycia stąd ta cena W przypadku białego kleju można kłaść mineralke bezpośrednio na klej czyli bez gruntu. Ot co takie fajne rozwiązanie więc bez problemu można sobie darować podkład. Jeśli chodzi o ceny to te sprzed paru postów są naprawdę.. dziwne. Nie dość że wysokie to jeszcze ta 190S. Z tą ceną bardzo coś nie gra. Nikt ale to naprawdę nikt nie opuszcza cen na tyle by dokładać do interesu Jeśli podasz ilości to powiem Ci ile wyjdzie i sam ocenisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 26.08.2015 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2015 KS: mogę się zabawić we wróżkę - zębuszkę... Ale jeśli biały klej ma być robiony na najlepszych składnikach to chyba wiem jaki cement i dlaczego mógł wchodzić w rachubę. Poza tym parametry białego są dużo lepsze niż szarego, także w kwestii tzw. "czystości" cementu i tego co potem z niego wychodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
disel 05.10.2015 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2015 Czy Proma Stone a Caparol to jedno i to samo ? chodzi mi o mozaikę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 05.10.2015 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2015 disel: nie... a czemu pytasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
disel 06.10.2015 05:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2015 disel: nie... a czemu pytasz? W hurtowni powiedzieli ze te tynki sa z tej samej mieszalni. Nie bardzo wiem który wybrać...który lepszy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 06.10.2015 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2015 Czym innym jest jedna mieszalnia (w sensie firma która ją miesza) a czym innym składniki z których się miesza. Poza tym podejrzewam, że jeśli by np Caparol się dowiedział, że ktoś wykorzystuje ich składniki i sprzedaje pod swoją marką owe produkty kilka złotych taniej niż "firmowe" to by powiesił takiego pana za pewną bolesną część ciała... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 07.10.2015 04:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2015 W hurtowni powiedzieli ze te tynki sa z tej samej mieszalni. Nie bardzo wiem który wybrać...który lepszy... Proma dawno temu produkowała tynk mozaikowy dla Caparola. Potem Caparol przeniósł produkcje do swoich fabryk. To nie znaczy że tynk pod ich marką jest dokładnie taki sam jak Caparola. To mogą być dwa zupełnie inne produkty i nie ma znaczenia że jeden z nich kiedyś był produkowany w tym samym miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
disel 07.10.2015 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2015 w hutowni dowiedziałem się ze Proma jest w stanie zrobić taki sam idealnie kolorystycznie tynk co Caparol. Mozliwe ze sprzedawca chciał mi "wcisnąć" tynk firmy Proma. Wybiorę chyba Caparola. A tak z ciekawośći jak mozna ocenić jakość tynku mineralnego firmy Atlas w porównaniu do Caparola? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmaarcin 07.10.2015 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2015 Tynk silikonowy firmy Kabe. W tym wątku w zasadzie nie znalazłem informacji o tym tynku.Byłbym wdzięczny za podrzucenie kilku opini na jego temat.Zdaję sobie sprawę że w tym temacie króluje caparol, Ale...po wielu poszukiwaniach znalazłem ekipę która ociepli mi dom- jeszcze w tym roku- za zdroworozsadkową cenę (45/m2 zl za robocizne) - z polecenia Oczywiście nie robią problemu odnośnie tynku, natomiast preferują kabe na którym od dawna pracują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 07.10.2015 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2015 W tym temacie wypowiadał się nie będę, bo o tynkach mineralnych mam jedną opinię, ale to detal.. tym ciekawszą, że koło mnie jest kamieniołom w którym, czy z którego producenci ciągną bazowy składnik do tynków klejów i in... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 07.10.2015 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2015 Tynk silikonowy firmy Kabe. W tym wątku w zasadzie nie znalazłem informacji o tym tynku. Byłbym wdzięczny za podrzucenie kilku opini na jego temat. Zdaję sobie sprawę że w tym temacie króluje caparol, Ale...po wielu poszukiwaniach znalazłem ekipę która ociepli mi dom - jeszcze w tym roku - za zdroworozsadkową cenę (45/m2 zl za robocizne) - z polecenia Oczywiście nie robią problemu odnośnie tynku, natomiast preferują kabe na którym od dawna pracują. To tynk popularny na Śląsku,produkują w Katowicach,ja teraz robiłam tym tynkiem,mam na obecnym domu od 16 lat raz malowany.Wtbrałam ten sam bo jestem zadowolona niektórzy twierdzą że to nie ta sama jakość-zobaczymy jak bedzie mój tynk ma tydzień teraz więc nie mogę powiedzieć więcej. Moja ekipa też preferowała ten tynk,ale ja i tak byłam zdecydowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmaarcin 08.10.2015 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2015 Dzięki.To ja dodam, że także popularny w Zagłębiu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts