Darkat 16.09.2017 05:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2017 (edytowane) No to ja jeszcze dopiszę, że nie będę miał kołkowania, a kleją tylko na placki. Tynk ma być firmy Kabe. A tak sobie jeszcze mędrkuję. Może lepiej faktycznie w tym przypadku pomalować te wstawki ciemniejsze farbą silikonową. Może wpływ na tynk będzie mniejszy niż w przypadku tynku barwionego ciemnym kolorem. Edytowane 16 Września 2017 przez Darkat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KOSBUD 20.09.2017 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2017 Jakiej firmy tynk elewacyjny silikonowy polecacie , metoda aplikacji natryskowa za pomocą pistoletu. Witam, polecam natryskowy tynk silikonowy ACRYLIT-SLN http://kosbud.com.pl/produkty/acrylit-sln-tyyskowy-baranek/ Pozdrawiam i zapraszam do kontaktu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bubonek1982 20.09.2017 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2017 (edytowane) "Bubonek1982: jezeli podłoze jest nosne, nie pyli i na tyle rowne, ze mozna klasc - to normalnie: PG610 + Carbopor" Dziękuję bardzo za szybką odpowiedź fighter1983 Pozdrawiam Edytowane 20 Września 2017 przez Bubonek1982 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaris 20.09.2017 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2017 Ja przyłączam się do grupy zadowolonych użytkowników systemu Foveo Tech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JanWerbinski 07.10.2017 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2017 (edytowane) Czy tynk silikonowy Ceresit CT74 będzie dobry? Mogę go kupić po 160 za wiadro z transportem.Czy gruntować jeśli od klejenia siatki do tynkowania mija jeden - dwa tygodnie?Jakie alternatywy. Dom z lat '70. Grunt. Styropian Knauf Etixx grafit 15 cm klejony Ceresitem ZS i termodyble. Na to siatka z Ceresitem ZU. Teraz pora na tynk. Typowa okolica domków. Ściany południowo wschodnie i północno wschodnie. Kolor jasny, zbliżony do beżu. Edytowane 7 Października 2017 przez JanWerbinski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tkaczor123 07.10.2017 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2017 Witam, polecam natryskowy tynk silikonowy ACRYLIT-SLN http://kosbud.com.pl/produkty/acrylit-sln-tyyskowy-baranek/ Pozdrawiam i zapraszam do kontaktu. Niestety z tej oferty nie skorzystam ze względu na złe opinie, co najwyżej Lakmna szkoda ze caparol w swojej ofercie nie ma natryskowego, a rozrzedzać żeby natrysnąć mnie nie interesuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paulina94xxx 09.10.2017 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2017 Witam, nie wiem czy to dobre miejsce dla takiego pytania, ale nie wiem gdzie go napisać i poprosić was o poradę. około mięsiąc temy firma bydowlana kładła na moim budynku tynk sylikonowy Ceresit i jak rozebrali rusztowania to na jednej ścianie wyszły ciemniejsze pasy. Moje pytanie czy na sylikon można położyć jeszcze raz drugą warstwę czy czymś innym zamalować? Oni to kładli maszyna i proponują nam zamalowanie jakąś farbą :/ Pisałam to zapytanie w innej podgrupie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JanWerbinski 09.10.2017 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2017 To nie będzie wina tynku ale robotników. Pasy wyszły zapewne na wysokości podestów rusztowania. Po prostu zacierali w tym miejscu w inny sposób, bo im podest przeszkadzał i to spowodowało inne ułożenie tynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 09.10.2017 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2017 Witam, nie wiem czy to dobre miejsce dla takiego pytania, ale nie wiem gdzie go napisać i poprosić was o poradę. około mięsiąc temy firma bydowlana kładła na moim budynku tynk sylikonowy Ceresit i jak rozebrali rusztowania to na jednej ścianie wyszły ciemniejsze pasy. Moje pytanie czy na sylikon można położyć jeszcze raz drugą warstwę czy czymś innym zamalować? Oni to kładli maszyna i proponują nam zamalowanie jakąś farbą :/ Pisałam to zapytanie w innej podgrupie[ATTACH=CONFIG]398357[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]398358[/ATTACH] Dokladnie - to nic innego jak widoczne miejsca gdzie stalo rusztowanie. Jezeli kladli recznie - brak wprawy jezeli natryskowo - zmiana kata natrysku i inaczej sie swiatlo zalamuje w tych miejscach Nie jest to wina materialu a aplikacji. Nie da sie zamalowac - i tak bedzie widac. 1. Siatka z klejem jeszcze raz + grunt + tynk - to pomoze na 100% 2. tynk na tynk - ale tu trzeba mega wprawnej reki, zeby ladnie polozyc tynk na tynk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jbiz 02.12.2017 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2017 Moja kostka z gotową elewacją Tynk na jaki w końcu się zdecydowałem to hydrofilowy WEBER AquaBalance Trochę zaryzykowałem bo opinii nie wiele jeszcze na temat tego tynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kerad85 02.12.2017 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2017 Czy tynk silikonowy Ceresit CT74 będzie dobry? Mogę go kupić po 160 za wiadro z transportem. Czy gruntować jeśli od klejenia siatki do tynkowania mija jeden - dwa tygodnie? Jakie alternatywy. Dom z lat '70. Grunt. Styropian Knauf Etixx grafit 15 cm klejony Ceresitem ZS i termodyble. Na to siatka z Ceresitem ZU. Teraz pora na tynk. Typowa okolica domków. Ściany południowo wschodnie i północno wschodnie. Kolor jasny, zbliżony do beżu. U mnie w hurtowni mogłem wziąć za 145 zł za wiadro. Ostatecznie wyszło KABE, bo kolor na jednym domku nam się spodobał. Sam tynk i granulacja także. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fandango 10.12.2017 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2017 Panowie, możecie powiedzieć coś o tynkach silikonowych Termo Brawo, dobre są, długo wytrzymują, warto je brać? Szukam czegoś w kolorze szarym, raczej ciemniejszym, na ocieplenie styropianem białym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 10.12.2017 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2017 Panowie, możecie powiedzieć coś o tynkach silikonowych Termo Brawo, dobre są, długo wytrzymują, warto je brać? Szukam czegoś w kolorze szarym, raczej ciemniejszym, na ocieplenie styropianem białym. powinienes zapytac tak: Panowie, przeczesalem internety , allegro, olx-y itd... najtaniej znalazlem termobrawo. Czy jak kupie najtansze co znalazlem na rynku przez tydzien szukania w netach to na cos to sie nada? tak na dobra sprawe nawet jak mi napiszecie ze moze powinienem wybrac cos innego to w sumie... silikonowy to silikonowy to po co przeplacac... wiec kupie sobie ten silikonowy w cenie takiej, ze nawet porzadnego akrylowego sie w takich pieniadzach nie da zrobic, pewnie bedzie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 11.12.2017 01:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 KOCHANI FORUMOWICZE, już dwunasty raz dzieci z Ogniska Marymont przygotowały prace na aukcję. Są w tym roku też prace Tajemniczej Forumowiczki, które przesłała kartki do Ogniska. Zapraszamy do licytowania. Dzieci wiedzą, że my nie zawodzimy. Mieć pod choinkę prace dziecka - to podnosi na sercu, to radość, to prawdziwe święto... Aukcja trwa do 17 grudnia do godziny 22. A w poniedziałek wysyłamy prace. http://forum.muratordom.pl/showthrea...-dzieci-zobacz http://forum.muratordom.pl/showthrea...-Tu-licytujemy Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fandango 11.12.2017 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 Zależy mi na tynku w miarę możliwości gładkim i jestem skłonny dopłacić za lepszą jakość, bo widzę co dzieje się po paru latach u znajomych, którzy brali jak najtaniej. Ten Termo Brawo jest najtańszy. Wykonawca który oferuje drożej, już proponuje Alpol AT 381 z gruntem pod tynk Alpol AG 701. A w najdroższej opcji proponuje tynki Kabe. Co myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin2028 02.03.2018 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2018 Witam dołacze do tematu czy polecacie Atlas sylikon .Moj fachowiec powiedział ze pracuje na Atlasie non stop i nie ma z nim zadnych problemow.Ktorego producenta polecacie do porównania.Inne pytanie czy polecicie program do wizualizacji elewacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdalena74 14.03.2018 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2018 Będę miała dom ocieplony plytą poliuretanową bez zadnych welonów szklanych, mimeralnych itp, poprostu zwykła płyta.Skłaniam sie do systemu Caparola z tym że nie wiem jakich użyć produktów. Fighter proszę o pomoc. I jeszcze pytanie dlaczego uważasz że rozwiązanie: tynk Caparol Mineral Lightputz + farba Thermosan NQG jest lepsze niż od razu tynk Thermosan NQG? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 19.03.2018 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2018 odp w @ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubaSZ 12.04.2018 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2018 Witam O co chodzi z "systemami elewacyjnymi"? Dom kupiłem w stanie ocieplonym styropianem grafitowym 15mm z siatką i klejem. Nie wiem jednak jaki rodzaj i markę kleju i siatki zastosowano. Czy mogę bez tej wiedzy dać dowolny tynk? Z góry dziękuję za podpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 12.04.2018 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2018 jak zawsze odpowiedzi sa co najmniej 2. ale w duzym skrocie: jestes na takim etapie, ze nie masz wyjscia, sprawdzic sie tego praktycznie nie da w ten sposob co tam masz, albo kosztowaloby to wiecej niz zerwanie tego i polozenie od nowa, wiec jezeli nie jest popekane, sypkie, pylace : grunt + tynk i do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts