Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Tynk silikonowy jakiej firmy?

Recommended Posts

No to ja jeszcze dopiszę, że nie będę miał kołkowania, a kleją tylko na placki. Tynk ma być firmy Kabe.

A tak sobie jeszcze mędrkuję. Może lepiej faktycznie w tym przypadku pomalować te wstawki ciemniejsze farbą silikonową. Może wpływ na tynk będzie mniejszy niż w przypadku tynku barwionego ciemnym kolorem.

Edytowane przez Darkat

• Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 3 weeks później...

Czy tynk silikonowy Ceresit CT74 będzie dobry?

Mogę go kupić po 160 za wiadro z transportem.

Czy gruntować jeśli od klejenia siatki do tynkowania mija jeden - dwa tygodnie?

Jakie alternatywy.

Dom z lat '70. Grunt. Styropian Knauf Etixx grafit 15 cm klejony Ceresitem ZS i termodyble. Na to siatka z Ceresitem ZU. Teraz pora na tynk. Typowa okolica domków. Ściany południowo wschodnie i północno wschodnie. Kolor jasny, zbliżony do beżu.

Edytowane przez JanWerbinski

Witam, polecam natryskowy tynk silikonowy ACRYLIT-SLN http://kosbud.com.pl/produkty/acrylit-sln-tyyskowy-baranek/

Pozdrawiam i zapraszam do kontaktu.

Niestety z tej oferty nie skorzystam ze względu na złe opinie, co najwyżej Lakmna szkoda ze caparol w swojej ofercie nie ma natryskowego, a rozrzedzać żeby natrysnąć mnie nie interesuje.

Witam, nie wiem czy to dobre miejsce dla takiego pytania, ale nie wiem gdzie go napisać i poprosić was o poradę. około mięsiąc temy firma bydowlana kładła na moim budynku tynk sylikonowy Ceresit i jak rozebrali rusztowania to na jednej ścianie wyszły ciemniejsze pasy. Moje pytanie czy na sylikon można położyć jeszcze raz drugą warstwę czy czymś innym zamalować? Oni to kładli maszyna i proponują nam zamalowanie jakąś farbą :/ Pisałam to zapytanie w innej podgrupie22375351_1591469104245105_504689832_o.jpg22375235_1591469214245094_1144034872_o.jpg

Witam, nie wiem czy to dobre miejsce dla takiego pytania, ale nie wiem gdzie go napisać i poprosić was o poradę. około mięsiąc temy firma bydowlana kładła na moim budynku tynk sylikonowy Ceresit i jak rozebrali rusztowania to na jednej ścianie wyszły ciemniejsze pasy. Moje pytanie czy na sylikon można położyć jeszcze raz drugą warstwę czy czymś innym zamalować? Oni to kładli maszyna i proponują nam zamalowanie jakąś farbą :/ Pisałam to zapytanie w innej podgrupie[ATTACH=CONFIG]398357[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]398358[/ATTACH]

Dokladnie - to nic innego jak widoczne miejsca gdzie stalo rusztowanie.

Jezeli kladli recznie - brak wprawy

jezeli natryskowo - zmiana kata natrysku i inaczej sie swiatlo zalamuje w tych miejscach

Nie jest to wina materialu a aplikacji.

Nie da sie zamalowac - i tak bedzie widac.

1. Siatka z klejem jeszcze raz + grunt + tynk - to pomoze na 100%

2. tynk na tynk - ale tu trzeba mega wprawnej reki, zeby ladnie polozyc tynk na tynk.

• 1 month później...
Czy tynk silikonowy Ceresit CT74 będzie dobry?

Mogę go kupić po 160 za wiadro z transportem.

Czy gruntować jeśli od klejenia siatki do tynkowania mija jeden - dwa tygodnie?

Jakie alternatywy.

Dom z lat '70. Grunt. Styropian Knauf Etixx grafit 15 cm klejony Ceresitem ZS i termodyble. Na to siatka z Ceresitem ZU. Teraz pora na tynk. Typowa okolica domków. Ściany południowo wschodnie i północno wschodnie. Kolor jasny, zbliżony do beżu.

U mnie w hurtowni mogłem wziąć za 145 zł za wiadro. Ostatecznie wyszło KABE, bo kolor na jednym domku nam się spodobał. Sam tynk i granulacja także.

Panowie, możecie powiedzieć coś o tynkach silikonowych Termo Brawo, dobre są, długo wytrzymują, warto je brać? Szukam czegoś w kolorze szarym, raczej ciemniejszym, na ocieplenie styropianem białym.

powinienes zapytac tak:

Panowie, przeczesalem internety , allegro, olx-y itd... najtaniej znalazlem termobrawo.

Czy jak kupie najtansze co znalazlem na rynku przez tydzien szukania w netach to na cos to sie nada?

tak na dobra sprawe nawet jak mi napiszecie ze moze powinienem wybrac cos innego to w sumie... silikonowy to silikonowy to po co przeplacac... wiec kupie sobie ten silikonowy w cenie takiej, ze nawet porzadnego akrylowego sie w takich pieniadzach nie da zrobic, pewnie bedzie dobrze.

KOCHANI FORUMOWICZE,

już dwunasty raz dzieci z Ogniska Marymont przygotowały prace na aukcję. Są w tym roku też prace Tajemniczej Forumowiczki, które przesłała kartki do Ogniska.

Zapraszamy do licytowania.
Dzieci wiedzą, że my nie zawodzimy. M
ieć pod choinkę prace dziecka - t
o podnosi na sercu, to radość, to prawdziwe święto...

Aukcja trwa do 17 grudnia do godziny 22. A w poniedziałek wysyłamy prace.

http://forum.muratordom.pl/showthrea...-dzieci-zobacz
http://forum.muratordom.pl/showthrea...-Tu-licytujemy

Pozdrawiam
a014.gif

Zależy mi na tynku w miarę możliwości gładkim i jestem skłonny dopłacić za lepszą jakość, bo widzę co dzieje się po paru latach u znajomych, którzy brali jak najtaniej. Ten Termo Brawo jest najtańszy.

Wykonawca który oferuje drożej, już proponuje Alpol AT 381 z gruntem pod tynk Alpol AG 701. A w najdroższej opcji proponuje tynki Kabe.

Co myślicie?

• 2 months później...
  • 2 weeks później...

Będę miała dom ocieplony plytą poliuretanową bez zadnych welonów szklanych, mimeralnych itp, poprostu zwykła płyta.

Skłaniam sie do systemu Caparola z tym że nie wiem jakich użyć produktów.

Fighter proszę o pomoc.

I jeszcze pytanie dlaczego uważasz że rozwiązanie: tynk Caparol Mineral Lightputz + farba Thermosan NQG jest lepsze niż od razu tynk Thermosan NQG?

• 4 weeks później...

jak zawsze odpowiedzi sa co najmniej 2.

ale w duzym skrocie: jestes na takim etapie, ze nie masz wyjscia, sprawdzic sie tego praktycznie nie da w ten sposob co tam masz, albo kosztowaloby to wiecej niz zerwanie tego i polozenie od nowa, wiec jezeli nie jest popekane, sypkie, pylace : grunt + tynk i do przodu