fighter1983 10.05.2018 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2018 W tamtym roku położyłem tynk Carbopor K10. Jak myć taki tynki, bo kolor biały i trochę się brudzi, szczególnie, że wszędzie palą węglem? myjka cisnieniowa, ale z glowa to cisnienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawlo111 10.05.2018 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2018 (edytowane) Z czego wynika większe zużycie Amphisilan FPCaparol niż Carbon Carbopor o tym samym uziarnieniu np.1,5mm ? I czy warto dołożyć do Carbon-a ? Edytowane 10 Maja 2018 przez Pawlo111 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
.Paco. 10.05.2018 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2018 Nqg to nie nowość. I nie patrz na cenę wiadra a koszt M2 No i teraz co chcesz z caparola? Polskie Sisi wstyd że Caparol ma Polski amphisilan .. no co tu dużo mówić to był tynk świetny gdy był z de, teraz jest to po prostu tanie ale jeszcze rozsądne rozwiązanie Nqg z de i to hybryda właśnie ale taka konkret. 10.40 netto za kg x 1.8kg na M2 realnego zużycia. I te 1.8 robi robotę i jest realne Carbon K10 k15 tez z de , super tynk jeżeli chodzi o mechanikę. Ale na zielone lepsze nqg. Longlife .... Nowość z pl.polska Podróbka carbonu. Silikaty.... Czyli silitol fpz de. No niekoniecznie. Kosztuje tyle co amphisilan pl ale ma mnóstwo wad, w szczególności barwiony. Mucha pierdnie u sąsiada , zmieni się wilgotność otoczenia i się może odbarwić. Dodać biocydu samemu? A skąd go weźmiesz? Zwłaszcza że wlewany mega szybko przestanie działać. A kapsułkowany... Normalnie go nie kupisz jako Kowalski.. w zasadzie mógłbym Ci go dostarczyć, taki jak właśnie używa sie do produkcji, ale... To by była patologia po prostu żeby surowce sprzedawać, zwłaszcza że po takiej modyfikacji tracisz jakąkolwiek gwarancję producenta danego systemu. I niewiele trzeba żebyś chcąc poprawić ten parametr zniszczył inne.. np przyczepność. Pomysł o tym nqg i poczytaj o wadach silikatu. Bo nqg wg mnie dla Ciebie to w miarę dobry pomysł. p Bartku widziałem jeden dom Pana ekipy - nie powiem ladnie zrobiony ale tynk nie wiem jaki niemniej nie twierdze ze nqg to nowość tylko czy nie przerost formy - a w szczególności poddawałem jakość jeśli porównamy Caparol De vs Caparol PL. Nqg nadal jest robiony tylko w DE? A Carbon "bialy cieply" ile zl x m2 i zuzycie? Choc zgaduje,ze Carbon już może być podobny cenowo do Dryvit'a. Z tego co czytałem to Carbon tyle tylko,ze jest mocniejszy jeśli chodzi o uszkodzenia...ale jak jego właściwości "anty-brudowe" i "anty-mechowe" VS Nqg? Bytam bo wole rozwazylbym dodac kasy aby kupic lepszy produkt aby dom dluzej pozostal "czysty" I finalnie mysle czy nie B 10... Mam tez dojście ale wlasnie, wydawac by się moglo - latwa sprawa- doleje dwa koreczki i będzie ok a można wszystko popsuc:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 10.05.2018 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2018 Ooo a gdzie ten dom ? To może będę wiedzieć co tam jest. Nqg tylko Austria dokładnie Carbon ok 10 netto za kg i przy K10 1.7kg przy k15 2.1 Antymechowe to bardziej nqg. Nie dolewać... Zwłaszcza do tych drogich produktów. Oni już tam dali co mogli, bo był budżet . Dodawanie do dobrego może ale nie musi pogorszyć sprawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madzia106 14.05.2018 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2018 Co sądzicie o tynku silikonowym Ceresit?? Widzę że tutaj głównie Caparol, STO polecany. A mój wykonawca mówi że od lat pracuje na Ceresicie i zarówno on jak i inwestorzy zadowoleni. Rzeczywiście nie warto go używać wg Was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madzia106 21.05.2018 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2018 Co sądzicie o tynku silikonowym Ceresit?? Widzę że tutaj głównie Caparol, STO polecany. A mój wykonawca mówi że od lat pracuje na Ceresicie i zarówno on jak i inwestorzy zadowoleni. Rzeczywiście nie warto go używać wg Was? Up, nikt? nic? Nikt nie używał tynku Ceresitu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 21.05.2018 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2018 pytanie ktory tynk z ceresitu?ogolnie spoko producent, mi osobiscie nie pasuje, ale to ze wzgledu na polityke i dziwne ruchy. pelne produkty czyli CT83/CT85 tynki z linii silikonowych sa ok. Nie uznaje ZS/ZU i tynkow silikatowo-silikonowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eliks 22.05.2018 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2018 Henkel to zawsze jakość. Każdemu zdarzają się wpadki, tak samo tutaj była woda kilka lat temu, no i te zmiany baz co roku również irytują, ale to już zmartwienie firm które to sprzedają, nie inwestora. Rok temu padła (nie wiem czemu) firma Aspol. Genialna jakość tynków i farb. Sam z końca serii pomalowalem silikonem swój dom, po 2 latach na razie żadnego śladu ubytku koloru, nie mówiąc o brudzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madzia106 25.05.2018 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2018 pytanie ktory tynk z ceresitu? ogolnie spoko producent, mi osobiscie nie pasuje, ale to ze wzgledu na polityke i dziwne ruchy. pelne produkty czyli CT83/CT85 tynki z linii silikonowych sa ok. Nie uznaje ZS/ZU i tynkow silikatowo-silikonowych Bierzemy pod uwagę silikonowy. Konkretnie ten: CT 74 Tynk silikonowy Self Clean Double Dry faktura „kamyczkowa”, ziarno 1,5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LukePlow 23.07.2018 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2018 Co sądzicie o tynku silikonowym Ceresit?? Widzę że tutaj głównie Caparol, STO polecany. A mój wykonawca mówi że od lat pracuje na Ceresicie i zarówno on jak i inwestorzy zadowoleni. Rzeczywiście nie warto go używać wg Was? A może, po prostu, jak większość wykonawców co 'działa' na Ceresicie.. zbiera punkty W Ceresicie jak zajrzysz do karty technicznej to masz na dole coś na wzór "zbieraj punkty".. Tak, w karcie technicznej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaro137 27.07.2018 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2018 Czy robił ktoś natryskowo i może potwierdzić, że wychodzi ok 20% mniej niż na etykiecie? Mam kupować barwiony więc oddać się nie da a drogie to. Klej i grunt mam zrobiony Kreisel i na to ma być napylony silikonowy tej firmy 1,5 a metrów z 250 do pokrycia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samda185 30.07.2018 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2018 A ja mam taki problem że u mnie proponują wszędzie albo kreisla si si albo webera tylko ten drugi jest droższy? Co sądzicie o kreislu si si? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 04.08.2018 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2018 A ja mam taki problem że u mnie proponują wszędzie albo kreisla si si albo webera tylko ten drugi jest droższy? Co sądzicie o kreislu si si? kazdy producent za wprowadzenie "sisi" powinien smazyc sie w piekle. i czemu musi byc "lokalny" forumowicze z calej Polski zamawiaja sobie u mnie caparol-a no chyba ze mieszkasz poza zasiegiem dzialania kuriera dhl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samda185 05.08.2018 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2018 To co konkretnie polecasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
threnom 06.08.2018 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2018 Witam, szukam szukam i nic nie mogę znaleźć żadnych opinii na temat tynku silikonowego firmy Sicher, mogę taki kupić za 140zł barwiony w masie kolor mi bardzo odpowiada. Czy ktoś z Państwa ma u siebie położony tynk Sicher? Jak jest z jakością innych materiałów tej firmy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 07.08.2018 05:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2018 To co konkretnie polecasz? caparol : amphisilan, thermosan, carbon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
threnom 08.08.2018 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2018 Czas mnie goni, może jednak ktoś stosował tynk Sicher? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 08.08.2018 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2018 Czas mnie goni, może jednak ktoś stosował tynk Sicher? http://www.reactiongifs.com/r/oh-shi.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
threnom 09.08.2018 05:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2018 aż tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 09.08.2018 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts