fotohobby 23.07.2019 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2019 (edytowane) Może silikonowy z Astexu pęka i odpada, a ponieważ wykonawca pracuje tylko na nim, to nie zdaje sobie sprawy, ze silikony innych producentów nie Edytowane 23 Lipca 2019 przez fotohobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maaszak 24.07.2019 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Witam a może ktoś mi coś poradzi '' ASTEX ''mój wykonawca pracuje tylko na tym tynku i polecił mi kupić akrylowy bo silikon pęka i odpada ??? wykonawcy nie zmienię bo ich nie ma na ryku Tynk silikonowy a akrylowy to dwa różne światy. Ten drugi w przeciwieństwie do reszty jest zamknięty dyfuzyjnie, więc ja bym tak nonszalancko nie podchodził do takiej zmiany lecz dał do ponownego przeliczenia przegrody... choć z drugiej strony i tak tego nikt nie robi, więc można mieć szczęście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waka 25.07.2019 01:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2019 Ile teraz to normalna cena za 15cm 0.31 plus tytan sylikonowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniowa 25.07.2019 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2019 Tynk silikonowy a akrylowy to dwa różne światy. Ten drugi w przeciwieństwie do reszty jest zamknięty dyfuzyjnie, więc ja bym tak nonszalancko nie podchodził do takiej zmiany lecz dał do ponownego przeliczenia przegrody... choć z drugiej strony i tak tego nikt nie robi, więc można mieć szczęście. Witam co znaczy '' zamknięty dyfuzyjnie '', niech mi P. podpowie który lepszy silikon czy akryl? i co z tym ASTEX słaby?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 25.07.2019 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2019 Witam co znaczy '' zamknięty dyfuzyjnie '', niech mi P. podpowie który lepszy silikon czy akryl? i co z tym ASTEX słaby?????? bardzo jestem ciekaw ceny za ten tynk astex taniutki producent, akrylowy tynk pakowany z tego co pamietam po 15kg... przeczuwam nosem jak to bedzie wygladalo... to powinno kosztowac w granicach 2.70 w maxie netto dla klienta. wiec 2.70*15 jakies 40,50 netto za opakowanie ... przy sprzedazy przez wykonawce 8% Vat towar z usluga czyli cos okolo 43,75 opakowanie.. zapytaj z czystej ciekawosci ile ten akrylowy kosztuje za wiaderko i ile jest w wiaderku.(nie jestem pewien tego pakowania czy 15 czy 25kg) przeczuwam dobry deal dla wykonawcy Natomiast co do "pekania" tynkow silikonowych - mega ciekawa teoria. tak czy inaczej: akrylowego tej klasy na pewno nie stosuj. dyfuzyjnosc to w tym przypadku najmniejszy problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maaszak 25.07.2019 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2019 Witam co znaczy '' zamknięty dyfuzyjnie '', niech mi P. podpowie który lepszy silikon czy akryl? i co z tym ASTEX słaby?????? Na producentach się nie znam. Tu kol. Fighter1983 jest od tego i robi to bezbłędnie. Plus udziela wielu praktycznych porad. Dyfuzyjność określa zdolność do przenikania pary wodnej dla danego materiału. Ten parametr powienien wynikać z projektu/adaptacji (bo lokalizacja budowy też może mieć znaczenie). Ale projektanci takich obliczeń raczej nie robią (co najwyżej bardzo zgrubnie oblicza punkt rosy dla przegrody), więc dla ściany przyjmuje się, że każda kolejna warstwa w kierunku "na zewnątrz" powinna mieć coraz mniejszy opór dyfuzyjny - w 90% przypadków się ta zasada sprawdza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniowa 25.07.2019 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2019 bardzo jestem ciekaw ceny za ten tynk astex taniutki producent, akrylowy tynk pakowany z tego co pamietam po 15kg... przeczuwam nosem jak to bedzie wygladalo... to powinno kosztowac w granicach 2.70 w maxie netto dla klienta. wiec 2.70*15 jakies 40,50 netto za opakowanie ... przy sprzedazy przez wykonawce 8% Vat towar z usluga czyli cos okolo 43,75 opakowanie.. zapytaj z czystej ciekawosci ile ten akrylowy kosztuje za wiaderko i ile jest w wiaderku.(nie jestem pewien tego pakowania czy 15 czy 25kg) przeczuwam dobry deal dla wykonawcy Natomiast co do "pekania" tynkow silikonowych - mega ciekawa teoria. tak czy inaczej: akrylowego tej klasy na pewno nie stosuj. dyfuzyjnosc to w tym przypadku najmniejszy problem. ASTEX w wiaderku jest 18kg. i tak akryl ; kosztuje 88zł brutto, silikon 110zł brutto, nie wiem czy to dużo czy mało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
.Paco. 25.07.2019 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2019 ja mam zrobiony CAPAROL silikonowy 1mm bialy - elewacja wyszla mega!!! ale i ekipe miałem dobra.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 25.07.2019 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2019 ASTEX w wiaderku jest 18kg. i tak akryl ; kosztuje 88zł brutto, silikon 110zł brutto, nie wiem czy to dużo czy mało? 4 netto/kg daj spokoj. po 1 - 4zl/kg astexowego akrylu: nope max 2,70n/kg po 2 - akryl ... akryl dobry dobry to jest w Dryvit za okolo 11 netto za kg po 3 - po co akryl po 4 - po co astex po 5 - szkoda pieniedzy po 6 - szanujacy sie wykonawca nie robi na astex i nie proponuje go po 88zl za akryl po 7 - silikonowy za 5 netto za kg... przy czym pewnie policzony tak jak i ten akryl no i na koniec: zrobisz jak uwazasz, ale nie rob tego imo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waka 26.07.2019 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2019 Ile teraz to normalna cena za 15cm 0.31 plus tytan sylikonowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniowa 30.07.2019 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2019 Dziękuję za podpowiedz , tak już zrezygnowałam z ASTEXU ,teraz szukam czegoś innego a powiedz mi co sadzisz o ATLASIE silikonowy ,polecano mi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 30.07.2019 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2019 Dziękuję za podpowiedz , tak już zrezygnowałam z ASTEXU ,teraz szukam czegoś innego a powiedz mi co sadzisz o ATLASIE silikonowy ,polecano mi ? Dryvit (moja konkurencja) STO (moja konkurencja) BASF (w zasadzie nie istnieje dystrybucja w naszym kraju) Greinplast (jestesmy dystrybutorem) Caparol (jestesmy dystrybutorem) i to by bylo na tyle w systemach docieplen i tynkach ktore mozemy polecic z tych dostepnych na naszym rynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniowa 30.07.2019 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2019 4 netto/kg daj spokoj. po 1 - 4zl/kg astexowego akrylu: nope max 2,70n/kg po 2 - akryl ... akryl dobry dobry to jest w Dryvit za okolo 11 netto za kg po 3 - po co akryl po 4 - po co astex po 5 - szkoda pieniedzy po 6 - szanujacy sie wykonawca nie robi na astex i nie proponuje go po 88zl za akryl po 7 - silikonowy za 5 netto za kg... przy czym pewnie policzony tak jak i ten akryl no i na koniec: zrobisz jak uwazasz, ale nie rob tego imo. Dziękuję za podpowiedz , tak już zrezygnowałam z ASTEXU ,teraz szukam czegoś innego a powiedz mi co sadzisz o silikony ATLASIE 25kg=140zł ,BOLIX 25kg=120zł lub VEBER 30 kg = 225 ZŁ.polecano mi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 30.07.2019 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2019 Dziękuję za podpowiedz , tak już zrezygnowałam z ASTEXU ,teraz szukam czegoś innego a powiedz mi co sadzisz o silikony ATLASIE 25kg=140zł ,BOLIX 25kg=120zł lub VEBER 30 kg = 225 ZŁ.polecano mi ? masz odpowiedz powyzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniowa 30.07.2019 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2019 (edytowane) masz odpowiedz powyzej. CAPAROL silikon biały w jakiej cenie u ciebie? Edytowane 30 Lipca 2019 przez moniowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 30.07.2019 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2019 CAPAROL silikon biały w jakiej cenie u ciebie? Amphisilan FP K15? ok 179 brutto https://med-bud.pl/caparol-caparol-tynk-silikonowy-amphisilan-25kg,c6,p41,pl.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniowa 31.07.2019 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2019 Dzień dobry ,dziękuje za odpowiedz ,co szadzisz o tym silikonie ,mam w tej chwili położony styropian z 4 lata temu ,ma pajączki w niektórych miejscach, co powinnam położyć przed położeniem baranka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 31.07.2019 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2019 Dzień dobry ,dziękuje za odpowiedz ,co szadzisz o tym silikonie ,mam w tej chwili położony styropian z 4 lata temu ,ma pajączki w niektórych miejscach, co powinnam położyć przed położeniem baranka ? latwiej bedzie chociaz ze zdjecia, bo te "pajaczki" to troche malo precyzyjne. A co sadze o AMphisilan - przyzwoity tynk, a z tych ktore padaly tutaj w naszej rozmowie to wrecz rewelacyjny. Kosztuje niewiele stosunkowo, wstydu nie ma jednym slowem, ale "szalu" tez wg mnie nie ma od kiedy jest produkowany w Kleszczowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniowa 31.07.2019 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2019 ja mam zrobiony CAPAROL silikonowy 1mm bialy - elewacja wyszla mega!!! ale i ekipe miałem dobra.... podaj dokładną nazwa Caparolu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniowa 31.07.2019 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2019 latwiej bedzie chociaz ze zdjecia, bo te "pajaczki" to troche malo precyzyjne. A co sadze o AMphisilan - przyzwoity tynk, a z tych ktore padaly tutaj w naszej rozmowie to wrecz rewelacyjny. Kosztuje niewiele stosunkowo, wstydu nie ma jednym slowem, ale "szalu" tez wg mnie nie ma od kiedy jest produkowany w Kleszczowie co proponujesz potrzebne 20 wiader jak narazie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts