jarett 22.06.2010 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 moja działka lekko opada od wjazdu w kierunku domuPodejrzewam, że wjazd do garażu może być ze 40-50 cm w stosunku do poziomu drogi. Widzę po budowanym obok domu sąsiada, że woda może mu spływać do garażu...W związku z tym zastanawiam się nad dodaniem do ściany fundamentowej ze 2 bloczków. Oczywiście później zostanie to podsypane ziemią i wyrównane. Czy to dobry pomysł?Czy niesie to ze sobą jakieś konsekwencje?Czy na coś muszę w związku z tym zwrócić uwagę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alphatom79 24.06.2010 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2010 Można dodać bloczki ale trzeba się zastanowić czy dom będzie wtedy wyglądał ładnie czy nie zaburzy to całej bryły budynku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarett 24.06.2010 09:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2010 Bryła budynku się nie zmieni. Fundament zostanie normalnie podsypany ziemią żeby wyrównać przestrzeń między drogą a domem.Więc generalnie dom nie będzie wyższy tylko będzie stał troszkę wyżej. Zastanawiam się czy to bardzo karkołomne rozwiązanie i czy niesie ze sobą jakieś dodatkowe koszty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszka1 25.06.2010 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2010 A nie koliduje to w żaden sposób z rozmiarami ław? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarett 25.06.2010 19:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2010 nie wiem. A może?skoro ludzie dodają pustak do ścianki kolankowej, to można chyba bloczek do fundamentu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 25.06.2010 23:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2010 możesz podnieść sciane o brakujące cm lub wyżej posadowic budynek, cokolwiek postanowisz powinienies to uczynic na etapie adptacji projektu do dzialki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarett 26.06.2010 08:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2010 Zapewne POWINIENEM ale czy MUSZĘ. Podwyższenia scianek kolankowych odbywają się zwykle ad hoc na budowie. Bo jeśli musze to już za późno - czekam własnie na pozwolenie i pewnie bede je miał lada chwila. Więc kwestia czy taka zmiana jest dopuszczalna później? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia33 28.06.2010 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 A kto Ci udowodni, ile ma ściana fundamentowa?? Może budowlańcy się pomylili?? Ja bym się nie przejmowała. Mój projektant też nie uwzględnił spadku działki. Dom musiałam trochę podnieść z uwagi na wodę i dosyć mocno obsypać z 2 stron z uwagi na spadek, bez problemu, bez ingerencji architekta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts