bandi999 23.06.2010 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2010 Witam mam problem z kosiarka Wymieniłem olej i po 5minutach koszenia odczułem spadek mocy do tego kosiarka zaczęła kopcić Przeczyściłem filtr powietrza ale dalej to samo :/ Wie może ktoś jak to rozwiązać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sziva 23.06.2010 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2010 A co to był za olej? Jeśli wlał Pan niewłaściwy olej, to należałoby go wymienić na przeznaczony do kosiarek. Możliwe też, że podczas wymiany powstała gdzieś nieszczelność i olej przedostaje się do paliwa (stąd kopcenie), a silnik z powodu jego braku się zaciera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
godul1 24.06.2010 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2010 Miałem taki sam problem z silnkiem B&S po przechylenieu jej na bok. Czesc oleju dostała sie dogaxnika i uszkodziła membranę. Objawy to spadek mocy i kopcenie oraz okopcona swieca. Wymiana membrany w gaxniku kosztowała mnie około 60zł - autoryzowany serwis B&S. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BMS 24.06.2010 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2010 A w instrukcji B&S wyraźnie napisano aby nigdy nie przechylać kosiarki na bok lecz tylko i wyłącznie do tyłu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
godul1 24.06.2010 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2010 Wiesz- ja instrukcje czytałem- ale moja żona niestety nie;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts