Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

piekarnik Samsung z funkcją podwójnego pieczenia, czy ktoś ma ? i czy polecacie ?

MonkaD

Recommended Posts

Mam na niego chrapkę, ale nie wiem czy rzeczywiście ta funkcja się przydaje, czy jest równie dobry jak inne piekarniki. Mam też problem jeżeli chodzi o wybór dotyczący sposobu czyszczenia - kataliza lub pyroliza. Czytałam, że piekarnik z katalizą posiada prowadnice teleskopowe, a ten z pyrolizą ich nie posiada albo trzeba te teleskopy demontować przed włączeniem czyszczenia piekarnika.

Który wybrać ? Może ktoś mi pomoże ? Z góry dziękuję :)

Witaj,

ja jestem posiadaczka tego samsunga - model BT62TDBCT - w sumie to mam go dwa miesiace i ta funkcja nie byla jeszcze uzywana, ale mysle ze to fajny "bajer" - Pan ktory mi montowal kuchnie i sprzet byl pod wrazeniem. Mowil ze pierwszy raz widzi taki model i w sumie jak za ta cene i z tyloma funkcjami to naprawde warto kupic. Po jakims miesiacu przyjechal do zamontowania szafki carco to juz oswiadczyl ze po wizycie u nas montowal juz kilka tych samsungow - piekarnik cieszy sie coraz wiekszym zainteresowaniem.

Też mam piekarnik Samsunga model BT62TDBCT, od niecałego roku w użytku. Polecam ten piekarnik :)

Obu półek jednocześnie używałam może kilka razy (rzeczywiście zapachy nie mieszają się), za to górna półka bywa w użyciu nawet kilka razy w tygodniu więc cieszy mniejsze zużycie energii. Piekarnik ma prowadnice teleskopowe, bardzo przydatne.

Co do pyrolizy to sprzedawca mówił, że przed czyszczeniem trzeba je zdemontować. Ja unikałam piekarników z pyrolizą.

ja za to mam BT65TDBCT...i jedyny mankament jaki zauważyłem to wyświetlacz, nawet z 2-3m nie da się odczytać tych niebieskich cyferek

poza tym nie żałuję ani grosza na niego wydanego; szybko się nagrzewa, równo piecze, 2 poziomy są super - dla testu piekłem biszkopt i łososia i zapachy rzeczywiście nie wlazły do ciasta.

• 3 weeks później...