wick 16.07.2010 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2010 jak czytam wypowiedzu niektórych to poprostu ręce opadają... moim zdaniem - nie znasz sie na temacie nie wypowiadaj się bo tylko zaszkodzisz odnosnie pytania - skoro konstruktor tak wyliczył to znaczy ze tak musi byc, choc przyznam ze takie zbrojenie jest dosyc zaje....ste jak na domek jednorodzinny. ja niedawno liczyłem strop o podobnych wymiarach rowniez w domku i zbrojenie mi wyszło fi 10 ...ale gesciej przeczytaj swoją wypowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tygrys2000.79 17.07.2010 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2010 konstruktor nie jest równy konstruktorowirobiłem na domku co w projekcie pręty płyty miały 24mmkonstruktor niby to projektował bo przecież dach przez słupki ciśnie to pręty muszą takie bycinwestor zapytał innego konstruktora co przeliczył jeszcze raz i okazało się że strop jest przezbrojonyoczywiście była zamiana na popularne 12mm o odpowiednim rozstawieinny jeszcze konstruktor to terive pewnie by zaprojektował.jeszcze inny słupów podporowych do dachu by nie dawał tylko grubsze krokwiemożliwości jest wieleale współczynnik strachu u projektantów jest duży więc wolą dorzucic grubiejpłyty też różnej grubości robią od 12cm do 25 co widziałem mówimy o bud. jednorodzinnym...........a domy w latach *80 jak budowano.........................ile się ich zawaliło?............teraz budujemy zdecydowanie mocniejsze;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts