odaro 24.06.2010 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2010 Od pewnego czasu zastanawiam się na wyborem drzwi wewnętrznych ostatnio co raz bardziej podobają mi się drzwi które górę ościeżnicy mają zakończone koroną taką jak mają drzwi Klimek i Kluś albo jeszcze fajniejsza korona jest w ofercie Pol-skone. Niestety nie znalazłem lepszego linka do korony Pol-skone ale w papierowym katalogu wygląda bardzo ładnie. Mam tylko takie wątpliwości czy zastosowanie takiej korony w drzwiach w okleinie dębowej (nie chodzi tutaj o kolor biały drzwi) narzuca później sposób wykończenia całego domu. Nie wiem czemu ale taka korona nad drzwiami raczej kojarzy mi się z jakimiś stylowymi meblami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 24.06.2010 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2010 (...) Nie wiem czemu ale taka korona nad drzwiami raczej kojarzy mi się z jakimiś stylowymi meblami. Albo z wejsciem do grobowca ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 24.06.2010 20:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2010 Albo z wejsciem do grobowca ... Ej... no coś Ty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga-Białystok 24.06.2010 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2010 odaro, nie mów nikomu, ale mi się też podoba i tak samo kojarzy mi się, że taka futryna zobowiązuje.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nea 24.06.2010 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2010 takie drzwi to rzeczywiście mocny akcent i determinują wyposażenie wnętrza i wg mnie owszem idzie to w stronę mebli klasycznych, ale bez przesady z meblami nowoczesnymi w takich wnętrzach miałabym problem, ale jak to się mówi "nie to co ładne, ale co się komu podoba" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 24.06.2010 21:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2010 takie drzwi to rzeczywiście mocny akcent i determinują wyposażenie wnętrza i wg mnie owszem idzie to w stronę mebli klasycznych, ale bez przesady z meblami nowoczesnymi w takich wnętrzach miałabym problem, ale jak to się mówi "nie to co ładne, ale co się komu podoba" Urządzenie wnętrz to nie będzie moja silna strona także wszystkie uwagi,spostrzeżenia będą mile widziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 24.06.2010 21:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2010 odaro, nie mów nikomu, ale mi się też podoba i tak samo kojarzy mi się, że taka futryna zobowiązuje.... To źle że nam się pododają takie drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 25.06.2010 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2010 Wydaje mi się ,że faktycznie takie drzwi do czegoś zobowiązują ,chociaz niekoniecznie tylko do antyków.Sama mam takie,a styl domu raczej eklektyczny tzn,"pomieszanie z poplątaniem".Jednak chcąc uniknąć przesady mam tylko dwoje takich drzwi z takim właśnie zwieńczeniem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 25.06.2010 20:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2010 Wydaje mi się ,że faktycznie takie drzwi do czegoś zobowiązują ,chociaz niekoniecznie tylko do antyków.Sama mam takie,a styl domu raczej eklektyczny tzn,"pomieszanie z poplątaniem".Jednak chcąc uniknąć przesady mam tylko dwoje takich drzwi z takim właśnie zwieńczeniem:) No właśnie też nad tym myślałem a gdzie masz drzwi z koroną. Czy np miało by sens zastosowanie korony na drzwiach wejściowych np do salonu i sypialni Ale wejście do garderoby z tej sypialni było by już bez korony. Jak myślisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 25.06.2010 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2010 (edytowane) Wszystko zależy od tego ,które drzwi chcesz wyeksponować .Ja akurat mam w holu antresolę i drzwi z koroną mam salonowe i te tuż nad nimi do jednego z pokoi.Pozostałe nie są już tak widoczne i postanowiłam ,ze będą proste tylko z szersza ościeżnicą.Postaram się odnaleźć jakieś zdjęcie żeby to jakoś zobrazować Zdjęcie ciemne ,bo robione nocą ale coś tam widać http://img695.imageshack.us/img695/5787/p1030330.jpg Edytowane 25 Czerwca 2010 przez Beauty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 25.06.2010 22:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2010 Wszystko zależy od tego ,które drzwi chcesz wyeksponować .Ja akurat mam w holu antresolę i drzwi z koroną mam salonowe i te tuż nad nimi do jednego z pokoi.Pozostałe nie są już tak widoczne i postanowiłam ,ze będą proste tylko z szersza ościeżnicą.Postaram się odnaleźć jakieś zdjęcie żeby to jakoś zobrazować Zdjęcie ciemne ,bo robione nocą ale coś tam widać http://img695.imageshack.us/img695/5787/p1030330.jpg Super masz te drzwi i kształt korony taki jaki mi by odpowiadał. Kto robił u Ciebie te drzwi dużo więcej płaciłaś za koronę? Wrzucisz jakieś zdjęcia drzwi bez korony ale za to z szerszą ościeżnicą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 25.06.2010 23:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2010 Od pewnego czasu zastanawiam się na wyborem drzwi wewnętrznych ostatnio co raz bardziej podobają mi się drzwi które górę ościeżnicy mają zakończone koroną taką jak mają drzwi Klimek i Kluś albo jeszcze fajniejsza korona jest w ofercie Pol-skone. Niestety nie znalazłem lepszego linka do korony Pol-skone ale w papierowym katalogu wygląda bardzo ładnie. Mam tylko takie wątpliwości czy zastosowanie takiej korony w drzwiach w okleinie dębowej (nie chodzi tutaj o kolor biały drzwi) narzuca później sposób wykończenia całego domu. Nie wiem czemu ale taka korona nad drzwiami raczej kojarzy mi się z jakimiś stylowymi meblami. Masz rację,taka korona w drzwiacch narzuca sposób wykończenia domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 26.06.2010 06:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2010 Masz rację,taka korona w drzwiacch narzuca sposób wykończenia domu. OK ale co narzuca albo w jakim kierunku narzuca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga-Białystok 26.06.2010 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2010 Właśnie trudno powiedzieć, bo jeśli wnętrze nie jest równie stylowe jak te drzwi (czyli raczej cięższe meble - szlachetne drewno, różnego rodzaju 'antyki', kolonialne) to trzeba się wykazać wyczuciem, co jest dość ulotną sprawą Pewna tylko jestem, że nowoczesne linie z IKEA to raczej słabo się przyjmą Chyba, że zrobimy z tego pastisz i pierdykniemy na jakiś nietypowy kolor. W innym przypadku taka futryna - moim zdaniem - gryzie się z klimatami luźnymi (IKEA, lata 60te i 70te, pop, plastik, Skandynawia) albo nijakimi (osiedlowy salon meblowy). Najlepiej pewnie wiedzą Ci, którzy już taką 'koronę' mają Beauty, jakie meble i kolory zaplanowałaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 26.06.2010 08:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2010 Najlepiej pewnie wiedzą Ci, którzy już taką 'koronę' mają Beauty, jakie meble i kolory zaplanowałaś? Nie mam zielnego pojęcia jakie będą meble a najgorsze jest to że moja żona też nie wie a myślałem że chociaż w tym mi pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 26.06.2010 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2010 odaro Tutaj masz kawałek pozostałych drzwi http://img696.imageshack.us/img696/1072/p1030666.jpg Całą moją stolarkę wykonywał stolarz ,który swoja prace traktuje z wielka pasją.Płaciłam mu kompleksowo.Powiem tak -tanio nie było ,ale jestem bardzo zadowolona z efektu . aga jeżeli chodzi o kolory ,to cały parter zaplanowałam w różnych odcieniach nudnego beżu ,a raczej jest to taupe ,w jednym pomieszczeniu bardziej wyrazisty a w innym rozmydlony, natomiast na górze dominuje szarość.Jeżeli chodzi o meble ,to kuchnia jest jak najbardziej angielska i chyba raczej w tym kierunku najbardziej zmierzam ,ale tez będą stały pojedyncze nasze rodzime antyki.Góra natomiast jest bardziej nowoczesna,a nawet w pokoju syna pojawiły się meble z ikei ,bo on stwierdził ,ze żadnych staroci nie zdzierży .Dom ma być realizacją marzeń całej rodziny i mamy sie czuć w nim wszyscy dobrze ,więc nie oponowałam ,chociaż ja gustuję w stylowych ,aczkolwiek nie bardzo zdobionych ,meblach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 26.06.2010 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2010 AAa ,zapomniałam o kolorze w sypialni ,której zdjęcie jest powyżej ,ale on w rzeczywistości nie jest taki niebieściutki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 28.06.2010 23:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 OK ale co narzuca albo w jakim kierunku narzuca narzuca jak chcesz wykończyc dom,ja mam np dom urządzony w stylu nowoczesnym i jeśli chlapnęłabym sobie takie dzrwi z koroną to by niepasowało,marzyła mi się kuchnia w stylu angielskim lecz musiałam zrezygnowac bo dom miałam już częściowo wykończony w stylu nowoczesnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 29.06.2010 04:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2010 Damro, to nie znasz pojecia stylu teraz tak modnego w urzadzaniu wnetrz a mianowicie vintage?Czyli laczenia starego z nowym. Ludzie robia specjalnie postarzane podlogi i wystylizowane drzwi, okna i specjalne robione na stare listwy ozdobne, bonie i cos tam jeszcze - po to, aby wstawic nowoczesne meble i dodatki. Ja wymebluje dom w stylu nowoczesnym, ale drzwi, podlogi, listwy czy tapety beda robione w stylu np. jaki ma Beauty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 29.06.2010 09:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2010 Damro, to nie znasz pojecia stylu teraz tak modnego w urzadzaniu wnetrz a mianowicie vintage?Czyli laczenia starego z nowym. Ludzie robia specjalnie postarzane podlogi i wystylizowane drzwi, okna i specjalne robione na stare listwy ozdobne, bonie i cos tam jeszcze - po to, aby wstawic nowoczesne meble i dodatki. Ja wymebluje dom w stylu nowoczesnym, ale drzwi, podlogi, listwy czy tapety beda robione w stylu np. jaki ma Beauty Twoja wypowiedź bardziej mi odpowiada ale jeszcze nie podjąłem decyzji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts