danutka66 24.06.2010 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2010 Jestem zmuszona naprawić balkon ,z którego na obrzeżach woda ścieka po brzegu balkonu,zamiast do rynny.Do tej pory były wysunięte kafelki i pod nimi zaklejona szpara między rynną i murem.teraz zerwałam płytki brzegowe i okazało się ,ze nie ma tam żadnej izolacji.Co i jak zrobić aby pod te płytki zamontować pas blachy ze spadem do rynny by nie zrywać wszystkich płytek??Jakie materiały w sensie kleje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danutka66 24.06.2010 19:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2010 Nikt nic nie podpowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 25.06.2010 05:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2010 Jest możliwość nacięcia i wsunięcia blachy. Wymagana duża dokładność. Jan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danutka66 25.06.2010 07:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2010 Wsunięcie pod co,bo chyba nie rozumiem.Płytki brzegowe są zerwane ,a pas blachy będzie nie szerszy niż 15 cm,więc pod co wsuwać?No i czym przykleić te blachę do betonu a potem czym do niej płytki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 25.06.2010 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2010 Skojarzyłem, że odpadły Ci płytki czołowe pionowe. Ale w tym wypadku trzeba wszystko zerwać do betonu , zamocować na kołki pas nadrynnowy ze spadkiem, przykleić dobrą papę termo , wylać beton z siatką (wyrabiając spadki ) i kłaść płytki lub ruszt z drewna albo sztuczną trawę czy co Ci się podoba. Jan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danutka66 25.06.2010 12:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2010 Wyraźnie napisałam i pytam o metodę bez zrywania całości>Mistrzu taką metodę to i ja znam...całościowo to pikuś zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 25.06.2010 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2010 Nie wierzę w kleje , uszczelniacze itp. To rozwiązania tymczasowe. Jan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danutka66 25.06.2010 14:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2010 Moje płytki leżały tymczasowo 10 lat,jak dla mnie styknie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts