Jarek.P 24.06.2010 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2010 W projekcie mam drzwi p/poż w przejściu z garażu do reszty domu. Obecnie drążąc temat tychże drzwi odkryłem, że zostało to zaprojektowane na wyrost, bowiem w domku jednorodzinnym nie ma formalnego wymogu stosowania takich drzwi. A ponieważ nie planuję raczej przechowywania w garażu kanistrów z benzyną, beczek z olejem i tym podobnych, więc zagrożenie pożarowe w tymże garażu będzie nie większe niż choćby w okolicach kominka w salonie, wymóg zdrowochłopskorozumowy również jakoś do mnie nie przemawia, mam ochotę wstawić tam zwykłe drzwi gospodarcze (ciepłe i może ciut solidniejsze niż zwykłe drzwi wewnętrzne z dykty). Jak to jednak ugryźć od strony formalnej, skoro w projekcie są drzwi p/poż? Czy da się to potraktować jako drobną zmianę i załatwić wpisem kierbuda do dziennika budowy? J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts