Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Okna Adams - warto?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 275
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ot to :lol2:

Właśnie znalazłem w Głogowie firmę Grant w ofercie mają okna z Aluplasta 8000 i rolety Firmy Anwis :p mam do nich 40km to napewno świadczą usługi w takiej odległości/ Jutro zadzwonię :p

Napiszcie mi tylko ( bo jetem dalej laikiem :lol2: ) Czy np okna z danego profilu robią różne firmy np AdamS i td jeśli tak to dopytywać o Adamsa bo w Waszej opiny dobrze wykonuje swoją pracę czy po prostu dobry profil ( wspomniany aluplast 8000) to wszyscy robią dobre okno?

pozdrawiam Darek

Ot to :lol2:

Właśnie znalazłem w Głogowie firmę Grant w ofercie mają okna z Aluplasta 8000 i rolety Firmy Anwis :p mam do nich 40km to napewno świadczą usługi w takiej odległości/ Jutro zadzwonię :p

Napiszcie mi tylko ( bo jetem dalej laikiem :lol2: ) Czy np okna z danego profilu robią różne firmy np AdamS i td jeśli tak to dopytywać o Adamsa bo w Waszej opiny dobrze wykonuje swoją pracę czy po prostu dobry profil ( wspomniany aluplast 8000) to wszyscy robią dobre okno?

pozdrawiam Darek

niestety to tak nie działa ze ten sam profil to wychodzi taki sam produkt, gość który robił termowizje u klienta u którego zakładaliśmy stolarkę z adamsa sam mówił ze robił gdzie indziej termowizje ideala 8000 produkowanego przez inna firmę i jakość w wykonaniu według jego opinii była kolosalna

salva sama robi rolety , myśleli że wyjdzie tanio ale jednak ktoś nie policzył odpadów i wychodzą drogo .

dlatego nie ma producenta tylko podzespoły.

moja konkurencja i może powinienem odpuścić ale jak się komuś nie spodoba to niech zgłosi do moderacji .

ogólnie produkt ok (choć ja osobiście standardowo dodawał bym ciepłą ramkę )

montaż tani bo bardzo ładnie i pięknie mówią przedstawiciele ale jak to później się ma do efektu końcowego?

klient chciał montaż na taśmach trio , wszystko ładnie pięknie tak tak będzie itd okazało się że taśmy trio nie ma tylko zwykłą

HS zmierzony bez dodania progu 4,5 cm i wychodzi że teraz drzwi z niskim progiem mają próg :)

to taki jeden z kwiatków

ale mało tego bo takie coś może być opinią zazdrosnej konkurencji itd itp

ale jeśli potrafię pojechać do vetrexu oknoplastu ms i normalnie rozmawiać z firmami które są mają konkurencją ba nawet odesłać aby mieli porównanie

żeby nie było tylko że nasze najlepsze inni mają "buble" to nie wyobrażam sobie że jadę na budowę na rozmowę z klientem.

klient mówi że ma wycenę od firmy x a ja mówię o to niech Pan da sobie spokój jeszcze mają montaż u znajomych do poprawienia bo skopali itd

tyle tylko że uf klient to mój znajomy i mi o tym powiedział a i montaż który rzekomo był skopany był u klientów którzy swoje zadowolenie z okien opisują w swoim dzienniku budowy na forum więc mnie to troszkę zszokowało:)

ale po telefonie klientki i jej ingerencji chyba już pan 'K" się dwa razy zastanowi co mówić klientom aby ich "złapać"

bo już wskazywanie domków że tu robimy tu robimy nie wyszło teraz problem ze złym doborem wpadek u klientów

no ale co zrobić jak się chce być "najlepszym" a inni to tylko partaczę to się nie dziwię :)

także pozdrawiam i zapraszam do Zatonia na sprawdzenie jak poprawnie zamontować HS :D

Firma adams ok (choć ciepła ramka to już powinien być standard)

firma salva -odradzam !!!!

(uff trochę emocjonalnie )

witek86

Napisałeś o konkurencji emocjonalnie, ale co gorsze - całkowicie bez klasy.

Przeczytaj jeszcze raz stawiane zarzuty i wyciągnij wnioski.

Który producent rolet sam produkuje? Nie słyszałeś o roletach Putz?

Co znaczy jeden źle zmierzony Hs na kilkadzieści sprzedawanych rocznie , jeżeli do końca nie wiadomo jakie były ustalenia....

A ten przykład rozmowy z klientem to mistrzostwo

...klient mówi że ma wycenę od firmy x a ja mówię o to niech Pan da sobie spokój jeszcze mają montaż u znajomych do poprawienia bo skopali itd

tyle tylko że uf klient to mój znajomy i mi o tym powiedział a i montaż który rzekomo był skopany był u klientów....

Panowie po to jest takie forum by ktoś kto się zna śmiało powiedział takiemu laikowi jak ja chłopie do Adamsa weź sobie takie rolety bo cena adekwatna do jakości! Nie zależy mi na złotych prowadnicach i diamentowych ozdobach chciałbym kupić rolety które będą mi służyły :rolleyes: i dlatego proszę o pomoc :rolleyes: Jak mnie ukierunkujecie to jutro będę wiedział co mówić kobiecie za biurkiem ;)

Z góry dziękuję Wam za pomoc

Darek

Weź sobie Salvę wraz z dobrodziejstwem inwentarza ze swojego miasta i przestań szukać po świecie bo wylądujesz w psychiatryku. Z jednego pytania o rolety otrzymałeś 10 odpowiedzi i co? Wiesz już, które są lepsze?:D

Ryzyko jakieś wpadki masz niewielkie, a błędy każdy popełnia.

p.s. nie mam nic wspólnego z tą Salvą, po prostu wiem o nich co nieco.

witek86

Napisałeś o konkurencji emocjonalnie, ale co gorsze - całkowicie bez klasy.

Przeczytaj jeszcze raz stawiane zarzuty i wyciągnij wnioski.

Który producent rolet sam produkuje? Nie słyszałeś o roletach Putz?

Co znaczy jeden źle zmierzony Hs na kilkadzieści sprzedawanych rocznie , jeżeli do końca nie wiadomo jakie były ustalenia....

A ten przykład rozmowy z klientem to mistrzostwo

miałem nie pisać wcale ale raz na jakiś czas człowiekowi żyłka pęka:)

bez klasy? a co miałem napisać

ktoś ci pluje w twarz a ty mówisz że deszcz pada?

Rozmowa ich przedstawiciela z naszym klientem to tylko pozazdrościć.

Ale jak ktoś mówi że jest naj a reszta to .....

Nie ma co się dziwić :)

Konkurencja jest dobra ale zdrowa , bo jak słyszę oszczerstwa na swój temat to już chyba podchodzi pod...

Co do rolet w salvie oni innych nie mają tylko swoje .brali kiedyś od producenta z zielonej góry .

• 2 months później...

witam

tak jak radził STARY okna AdamS-a zamówione w SALVA

Za radą sąsiadki okna natychmiast umyte i bystre oko żonki wykryło rysy na szybach i tu ukłon do solidnej firmy AdamS

Po zgłoszeniu usterek przyjechała brygada szyby wymieniła!!!!!!!!!!

Naprawdę duże brawa dla firmy AdamS i serdeczne podziękowania

Firmie SALVA podziękuję jak przyjadą i wyrównają mi długość prowadnic rolet by w przyszłości parapety równo przylegały ;)

• 9 months później...
witam

tak jak radził STARY okna AdamS-a zamówione w SALVA

Za radą sąsiadki okna natychmiast umyte i bystre oko żonki wykryło rysy na szybach i tu ukłon do solidnej firmy AdamS

Po zgłoszeniu usterek przyjechała brygada szyby wymieniła!!!!!!!!!!

Naprawdę duże brawa dla firmy AdamS i serdeczne podziękowania

Firmie SALVA podziękuję jak przyjadą i wyrównają mi długość prowadnic rolet by w przyszłości parapety równo przylegały ;)

Mam okna AdamS-a zakupione w firmie SALVA. Okna strasznie się rysują. Rysy powstają sukcesywnie przy zwykłej eksploatacji (myciu). Przyjechał serwis z firmy adams i stwierdził że muszę myć te szyby z piaskiem. Nie rozpatrzył reklamacji po czym wypisał kwit na którym na dole było wpisane że nie będę wnosił zastrzeżeń do jakości produktu. Wykreśliłem to na co Pan stwierdził że do wykreślania jest on i że nie można tego wykreślić (dodam że przy owym wpisie była gwiazdka z anotacją niepotrzebne skreślić) Pan zaproponował mi że w ramach testu umyje mi kawałek okna i nie powstanie wtedy rysa. Grzecznie wyprosiłem pana z domu a sprawę kieruję na drogę sądową.

Uśmiałem się do łez. Pierwszy post i od razu sąd, na dodatek z powodu rysującej się w trakcie mycia przez wnoszącego oskarżenie klienta.

Panie Kliencie. Doprawdy nie wiem jak Pan myje szyby, szyby jakie posiadają inni klienci którzy jakoś nie rysują ich nagminnie.

Trzeba było przystać na test mycia szyb, może nauczyłby się Pan czym i jak to robić ;)

Szczególnie dla jakości szyb ważne jest gdzie je zakupiłeś... i jakimś dziwnym trafem porysowaly sie tylko Tobie.

To czym je myłeś? Takie wady nie występują przy normalnej eksploatacji.

Pan zaproponował mi że w ramach testu umyje mi kawałek okna i nie powstanie wtedy rysa. Grzecznie wyprosiłem pana z domu a sprawę kieruję na drogę sądową.

Dlaczego się nie zgodziłeś. Jeżeli szyby podczas mycia rysują się Tobie to porysowałyby się i jemu. Miałbyś czarno na białym,że tak jest, a serwisant nie miałby nic na swoja obronę . Mnie osobiście nigdy nie udało się przypadkowo zarysować szyby podczas mycia i osobiście nie znam nikogo kto borykałby się z takim problemem. Obawiam się, a nawet pewna jestem,że stoisz na pozycji z góry przegranej w sądzie.

To nie tyle przegrana pozycja, co sprawa bardzo wątpliwa. Wyobrażam sobie podrapanie szyb (np. szorstką częścią gąbki kuchennej) ale czy to wada wynikająca z tego konkretnego produktu? Podejście pana hmsoft do propozycji serwisu nie pomaga w przyznaniu mu racji..

Ja tu po prostu widzę "zawiedzionego" klienta, który szuka sponsora na wymianę szyb uszkodzonych przez nieodpowiednie mycie. I nie mogę oprzeć się wrażeniu, że czyjś sukces jakim jest szersze uznanie na rynku budzi takie instynkty..

Wybaczcie - w imię politycznej poprawności nie będę udawał, że myślę inaczej.

Ja tu po prostu widzę "zawiedzionego" klienta, który szuka sponsora na wymianę szyb uszkodzonych przez nieodpowiednie mycie. I nie mogę oprzeć się wrażeniu, że czyjś sukces jakim jest szersze uznanie na rynku budzi takie instynkty..

Wybaczcie - w imię politycznej poprawności nie będę udawał, że myślę inaczej.

A ja tu widzę "klienta", który na forum próbuje - ujmę to delikatnie - zmniejszyć wiarygodność firmy Adams jako dobrego i "solidnego" dostawcę okien.

Nie zdziwiłbym się, gdyby za parę dni ten sam "klient" wyszedł z postem, jak to mu inna firma "X" pomogła w usunięciu tych zarysowań, albo co lepsze, w ramach dbania o stosunki z potencjalnym "klientem" zaproponowała wymianę tych szyb za symboliczną złotówkę.

Pozdrawiam

• 4 weeks później...

Witam ponownie,

Minął jakiś czas więc mogę się wypowiedzieć jeszcze raz w sprawie okien AdamS -a i całej tej sytuacji.

Myję okna normalnie. Nie gąbką ale ręcznikami papierowymi. Mam w drzwiach wejściowych szyby i myję je identycznie tak samo jednak one się nie rysują.

Nie będę tutaj przekonywał innych co do jakości bo nie o to chodzi.

Chciałbym zwrócić uwagę na kilka faktów:

1) Wyprosiłem Pana serwisanta gdyż nie do przyjęcia jest aby w protokół usterki nie można było wnieść swoich adnotacji.

2) Czy testowe umycie kawałka okna zmieniłoby postać rzeczy. Czy jest to fachowe sprawdzenie twardości szyby. Moim zdaniem nie.

3) Dlaczego inne okna myte w ten sam sposób nie rysują się.

Teraz dopowiem jeszcze kilka spraw odnoście fachowości tandemu tych dwóch firm (Salva i AdamS)

Po zamontowaniu okien przez monterów przysłanych przez firmę Salva okazało się że okna zamontowane są na różnych wysokościach. Zważywszy że wziąłem okna z niskim profilem rozbieżności były na duże że nie można było dobrze wylać posadzki tak aby okna albo nie wystawały za wysoko nad posadzkę albo nie haczyły o płytki. Po zgłoszeniu tego do firmy Salva przyjechało aż dwóch szefów. Jeden z nich proponował mi wymianę skrzydeł na nieco krótsze tak aby wisiały wyżej nad podłogą (to takie fachowe załatwienie sprawy). Nie wchodziło to w grę i ostatecznie stanęło na przekuwaniu okien i montażu na nowo. Przyjechała inna ekipa i wyrównali okna. Po jakimś czasie niestety okazało się że większość przekutych okien jest węższa miej więcej w środku a szersza na dole i górze okna (okna 210cm wysokości), tzw. banany. Rolety zaczęły się blokować na środku okien. Teraz nie wiem czy te owe banany to wina jakości okien czy może EXTRA monterów. Serwis przyjeżdżał kilka razy i zwężali rolety.

Nie będę się rozwodził na ten temat więcej bo nie ma to większego sensu. Mogę jedynie powiedzieć tyle, że z całej budowy domu nie zadowolony jestem tylko z tych okien i jeszcze jednego magika od hydrauliki. I z całą pewnością nie poleciłbym tych okien na tą chwilę nikomu.