slaku 02.07.2015 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2015 Bardzo dziwne sytuacje u ciebie występują. Aż ciężko w nie uwierzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 02.07.2015 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2015 Bo widzisz, Adams to producent mający dobrą prasę a Salva podobnie. Jedno wielkie pasmo nieszczęść. Szyba która rysuje się jakby była z piasku teraz doszły do tego rolety, co za niefartowny zakup A ja jakoś zeskrobując nalepki, piane czy inne zabrudzenia zwykłym nożem jakoś nie mogę szyb klientowi zarysować. Inne szkło ? Na pewno inne, inaczej być nie może ha ha ha Hej kolego a może zamiast druciakiem do garów warto zacząć używać gąbki i wody ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brass 03.07.2015 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2015 Co do montażu to jednak opis przedstawia fuszerkę. I jeśli jest prawdziwy to nijak nie ma wytłumaczenia dla dealera i monterów (oczywiście można dyskutować nad tym kto powinien dbać o naniesienie reperów poziomu przy otworach okiennych). Co do szyb to zgadzam się z nikt ważny: szyby zostały porysowane przy czyszczeniu (najprawdopodobniej z zabrudzeń zaprawą tynkarską). Czy zrobił to inwestor czy niefrasobliwi tynkarze to już kwestia do rozważenia dla inwestora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T12345T 03.07.2015 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2015 (oczywiście można dyskutować nad tym kto powinien dbać o naniesienie reperów poziomu przy otworach okiennych). Nie można i nie powinno się. Naniesienie reperów to obowiązek inwestora jako osoby odpowiedzialnej za organizację procesu budowy (art. 18 Ustawy Prawo budowlane) oraz osoby dysponującej projektem z rzędnymi. Standardowe ciągle nanoszenie reperów "z laczka", o Panie zero będzie gdzieś tu na wysokości tej fugi kończy się tak jak musi. Swoją drogą jak ktoś twierdzi, że okna myje bez gąbki, ręcznikiem papierowym, to przychodzi mi do głowy domowa wytwórnia papieru ściernego, efekt do przewidzenia. Z tymi skrzydłami też jakiś cud. Gdyby okna były źle wymierzone, to przede wszystkim nie mieściłyby się w otworach ościeżnice. Posadzka wyprowadzona pod skrzydła? Coś tu w tej opowieści nie pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Samar 03.07.2015 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2015 Z tymi skrzydłami też jakiś cud. . Ano cud. Rama i skrzydło to system, a oni mieli mu przywieźć krótsze skrzydła? Ja miałam kiedyś takiego klienta, który zadzwonił do mnie i poprosił o zmniejszenie wymiaru drzwi balkonowych na wysokość. Przy montażu okazało się, że jestem idiotką bo on chciał abym o te 2 cm skróciła tylko skrzydło. Przecież rama to nie drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 03.07.2015 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2015 Nie można i nie powinno się. Naniesienie reperów to obowiązek inwestora jako osoby odpowiedzialnej za organizację procesu budowy (art. 18 Ustawy Prawo budowlane) oraz osoby dysponującej projektem z rzędnymi. Standardowe ciągle nanoszenie reperów "z laczka", o Panie zero będzie gdzieś tu na wysokości tej fugi kończy się tak jak musi. ...... I tu się z Tobą zgadzam w 1000% Nie wiem jak ludzie mogą budować tylko na poziomicę Niestety. tzw. budowa systemem gospodarczym to w 99% wypadków partanina a później wszystko chce się wyrównać oknami, wylewkami czy ociepleniem ZGROZA !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agata buduje dom 10.12.2015 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2015 Witam, Czy może ktoś mi polecić ekipę montażową okien AdamS w mazowieckim lub ościennych województwach? Duuuże okna. ok 35 sztuk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agata buduje dom 10.12.2015 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2015 AAA i jeszcze jedna kwestia dla praktyków AdamS: czy "da się" wyprodukować bez uszczerbku na zdrowiu, okna o pow 118,5 cm szer i 240cm wysokości? Jedna tafla, bez podziałów?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 10.12.2015 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2015 Witam Wal do starego z FM jak w dym, jeżeli Adams i godny polecenia człek to tam. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuba2101 04.03.2016 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2016 Właśnie jestem na etapie zamawiania okien z AdamS - a, pakoety energooszczędne (trzyszyby, ciepłe ramki)Obawiam się tez trochę opinii negatywnych o tym producencie....Pytanie, do was montażyści, na co zwrócić przy montażu okien? Nie robię montażu na taśmy, wysuwam okno poza lico ściany ok 1,5cm.Czy to dobry sposób? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ClNEK 05.03.2016 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2016 Nie robię montażu na taśmy, wysuwam okno poza lico ściany ok 1,5cm. Czy to dobry sposób? Czy dobry to trudno jednoznacznie powiedzieć. Ważniejsze jest czy instrukcja montażu Adams na to pozwala. Jeżeli nie to gotowy problem z wyegzekwowaniem reklamacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 05.03.2016 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2016 Witam Właśnie jestem na etapie zamawiania okien z AdamS - a, pakoety energooszczędne (trzyszyby, ciepłe ramki) Obawiam się tez trochę opinii negatywnych o tym producencie.... Pytanie, do was montażyści, na co zwrócić przy montażu okien? Nie robię montażu na taśmy, wysuwam okno poza lico ściany ok 1,5cm. Czy to dobry sposób? Nie realizując kwestii uszczelnienia robisz źle i kropka. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuba2101 06.03.2016 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2016 CINEK - Czyli spotkałeś się juz z tego typu montażem?Piszesz ze trudno jednoznacznie powiedzieć, czyli rozumiem ze złym sposobem montażu nie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 06.03.2016 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2016 Co ci do realnie wysunięcie okno po półtora centymetra? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuba2101 07.03.2016 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2016 (edytowane) Co ci do realnie wysunięcie okno po półtora centymetra? Nie znam się na tym, ale na chłopski rozum: Okno cześciowo bedzie w warstwie ocieplenia wiec juz jakieś korzyści, dodatkowo zmniejszy się o te 1,5cm głębokość osadzenia co przy 20cm ociepleniu daje juz jakieś korzyści...(7,5%) Tylko nie rozumiem po co pytasz, przeciez Ty jesteś fachowcem. Edytowane 7 Marca 2016 przez kuba2101 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 07.03.2016 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2016 Tylko nie rozumiem po co pytasz, przeciez Ty jesteś fachowcem. Trudno się nie zgodzić z oceną kto jest kim;), więc jeśli fachowiec pyta, tzn. że pewne rzeczy chyba nie są tak oczywiste jak to się może wydawać. Dlatego warto dopytać. Głębokość osadzenia - kwestia gustu, więc nie ma co dyskutować. Ale już te "jakieś" korzyści są policzalne (a raczej tak niewielkie, że trudno dostrzegalne) i ja mam wrażenie że są WYOLBRZYMIONE przez Inwestorów samonapędzających się w pogodni za "likwidacją mostków". Widziałem już takie głupoty robione na budowach, że mi się włos jeży, dlatego pytałbym tak samo jak niktważny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 07.03.2016 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2016 Witam Nie znam się na tym, ale na chłopski rozum: Okno cześciowo bedzie w warstwie ocieplenia wiec juz jakieś korzyści, dodatkowo zmniejszy się o te 1,5cm głębokość osadzenia co przy 20cm ociepleniu daje juz jakieś korzyści...(7,5%) Tylko nie rozumiem po co pytasz, przeciez Ty jesteś fachowcem. Pyta z przekory - jak poczytasz kilka wątków o wystawianiu o 1,2,3 cm to będziesz wiedział, że te ZYSKI to paplanina i tyle. Strasznie to nudne, ale co mi tam, jeszcze raz - rozpatrujcie WSZYSTKIE aspekty budowy jak i montażu stolarki !!! Osadzenie okna z częściowym wysunięciem rodzi za sobą odpowiedni jego montaż mechaniczny a mam mocne wrażenie, że raczycie drodzy Inwestorzy o tym zapominać zaślepieni zmniejszeniem mostka liniowego o 0,00coś. Jeżeli nie masz innych aspektów na uwadze zamontuj okno licuje je z murem i wykonując odpowiednie uszczelnienie, jeżeli budujesz dom pasywny - montuj CAŁOŚĆ w ociepleniu jak nakazuje sztuka i różnego rodzaju systemy dostępne na rynku. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 07.03.2016 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2016 Nie znam się na tym.....powtarzać nie ma sensu poczytaj => http://forum.muratordom.pl/showthread.php?241145-Monta%C5%BC-okna-wysuni%C4%99ty-3cm-poza-lico-muru Chłopski rozum czasem zawodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom33 11.06.2016 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2016 Witam, dostałem ofertę na okna od Adamsa, profil Veka Softline 82, okucia Sigenia Titan AF. Co sądzicie o tych oknach? Rozważam jeszcze okna Pagen na BluEvolition 82 ArtLine, okucia Wikhaus Po przeczytaniu wielu negatywnych tematów o oknach Witraż (Veka SF82, ROTO) z Białegostoku odpuściłem je. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xkordix 20.06.2016 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2016 Podbiję, bo brak odpowiedzi, a również dostałem ofertę na Adamsa na Vece SL82 - dobre robią okna na tym profilu?Jako kontrofertę mam MS Evolution [82mm] w systemie MD czyli z dodatkową uszczelką środkową w ramie, na bazie 6-komorowego profilu Salamander A-klasy.Różnica 800 zł na korzyść Adamsa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts